reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

hey dziewczyny 3mam kciuki za te co przed badaniami i co maja nakaz lezenia. Ja tak czytam po troszku bo gości mam i tak nie ladnie przed kompem siedzieć ale dziś wstałam rano wiec mogę dorzucić zdjecie mojej królewny:-D:-D u mnie ok wczoraj odpoczywałam troszkę odkurzyłam kanape 1,5h bo mam psa i ta sierść ciężko odkurzyć ale później caly dzień nic nie robiłam wiec odpoczelam:-) Zaraz wybywam do banku i do sklepu wiec zycze miłego dzionka pozdrawiam:-):-)

Zobacz załącznik IMG_1138.jpg

Załączniki

• IMG_1138.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Ale już fajne Dzidzie:) juz połowa ciąży i teraz zleci nie wiadomo kiedy! Ostatnio ze dwa dni temu wydawało mi się, że czuje ruchy, ale to chyba jednak jeszcze nie to:( W pierwszej ciąży zaczęłam czuć dopiero chyba w 22 tyg. .. I to były takie motylki w brzuchu:) Coś ostatnio mam przeczucie, że będzie dziewczynka:) Usg dopiero za 1,5 tyg. .. Juz się nie mogę doczekać :)

witajcie dziewczyny :) pisałam jakiś czas temu z wami o amniopunkcji i innych badaniach genetycznych :) amniopunkcje miałam 15 lipca i właśnie odebrałam wyniki :) mam zdrowego synka ... jestem po prostu przeszczesliwa :) dziękuję Wam za wsparcie i miłe słówka !!! będę do was jeszcze zaglądać :):)

witam dziewczęta! :-) wróciłam z urlopu :-)
Przez 3 dni w Trójmieście nachodziłam się jak dzika, a wieczorami padałam na twarz ok 21. Ale się dotleniłam, nawdychałam jodu i pojadłam super rybek :tak:

Widzę, że teraz wysyp dziewuszek na naszym forum :-D super! A już się bałam, że sami chłopcy będą (podobno wróży to wojnę... brrrr)
Gratuluję wszystkim zdrowych maluchów, fajnie, że na połówkowych same dobre wyniki :tak: teraz pozostaje nam kopletować wyprawkę powolutku i czekać do grudnia :-)

aktina - super super wieści!!!! Ostatni tydzień myślałam właśnie o Tobie, bo się nie odzywałaś, wchodzę po urlopie a tu takie super wieści!!! :-) Strasznie się cieszę, teraz już stres możesz zostawić za sobą i cieszyć się swoim maluchem! :tak:
A powiedz proszę jak wygląda amniopunkcja, bolało coś? Musiałaś potem leżeć?

marcysia - kurcze, może warto jednak na izbę pojechać i sprawdzić czy wszystko jest ok... jakoś dziwnie Twój lekarz reaguje - moja od razu by mnie do wyra położyła i wzmocniła leki - a jak nie to izba. To nie jest histeryzowanie - Twoje objawy są niepokojące, szczególnie jeżeli Cię boli - napinanie brzucha - ok, to sie zdarza pewnie każdej z nas, ale nie jest to bolesne - nei na tym etapie i na pewno nie tak często 3-4 razy dziennie... :no:
Nawet jeżeli nic nie jest i to rzeczywiście w Twoim przypadku może być normą, to chyba lepiej to skonsultować z kimś... nie wiem - ja bym tak zrobiła, dla świętego spokoju. A tymczasem wypoczywaj i się nie forsuj!

szkrabek dzięki za pamięć :) w sumie ja to trochę wrażliwa jestem więc nie powiem ze nic nie czułam :) modliłam się tylko żeby się skończyło bo chwilkę trwało pobranie.. no ale przeżyłam :) jak usłyszałam tylko płyn czysty i drugi raz nie trzeba się wklowac to odetchnelam :) potem już nie bolało. o leżeniu tez nic lekarz nie mówił tylko żeby brać no spe ta zwykła przez dwa dni ale trochę leżałam :) potem też bez powikłań w środę minęło dwa tygodnie wiec chyba najgorsze za mną :) aa jak wyglądał sam zabieg to ci nie powiem bo kilka minut wcześniej lekarz kazał zamknąć oczy i nie otwierać :) trochę podskoczylam jak wbił igłę i kazał się rozluźnić co nie było wcale proste :) zaraz po zabiegu dostałam zastrzyk przeciw skurczowy i potem to jego bardziej czułam nie to miejsce po amnio :)

aktina super wieści:)ciesze sie ze znow tu do nas wrocilas :) ojej nie chcialaby chyba takiego stresu przechodzic :/

szkrabek tez ostatnio zauważyłam ze tu pełno dziewczynek sie pokazało :) a juz sie balam ze bede miec chlopca:)

marcysia ja chyba bym jednak podjechała na izbe a nie czekała na wizyte u gina. I tak wszyscy maja ciezarne za histeryczki wiec jeden raz w ta czy w tą to nie zrobi roznicy :) a lepiej sie nie denerwowac niepotrzebnie.

Dziewczyny super zdjęcia:) u mnie tez niestety nie sa az tak dobrej jakosci ale na szczescie ginekolog dobrze je odczytuje wiec jest ok :) kurcze ja bylam dopiero co na wizycie a już chce na kolejna isc...to maleństwo jest tak cudne że mogę oglądać codziennie :) tatuś z nami teraz nie był więc już też chce kolejna wizyte zeby mogl zobaczyc swoja córcie :)

atkina - wow, jesteś super dzielna - ja pewnie też bym zamknęła oczy nawet bez polecenia lekarza ;-) Pewnie to z powodu wielkiej igły i żebyś nie spanikowała - ja na pewno bym spanikowała na jej widok :-p Najważniejsze, że masz już to za sobą a wieści są cudne :-):tak:

olciastrzelce - ja mam dokładnie to samo - też bym mogła co chwila zaglądać do środka :-). Szczęście w nieszczęściu, że teraz muszę powtórzyć połówkowe (przez te asymetryczne półkule mózgu) i 13-go sierpnia znów zobaczę malucha - tym razem chyba bez męża. Następne usg chyba w okolicach 30-go tyg.

Czesc Dziewczynki !

Qrcze wszyscy juz po USG a ja dalej czekam :sorry: ehhh ale jeszcze pare dni Ciezko mi troche nadrobic forum i nawet nie wiem za bardzo komu gratulowac synka czy coreczki bo lista dalej goła :-D takze gratuluje wszystkim. Sorki ze sie slabo udzielam ostanio ale teraz ciezki okres. Jeszcze tydzien i koniec wakacji , latanie za ksiazkami dla najtarszego, kapcie , ciuchy , buty , plecaki ehhhh do tego maluchy zmieniaja przedszkole ...wszystko mam na glowie :rofl2: Mam nadzieje ze jak juz ruszy ta machina codziennosci to usiade troche na dupsku i nadrobie . Trzymajcie sie dziewczyny cieplusio !!

Aktina nie moglo byc inaczej !! :-D gratulacje ogromne !!!

Szkrabek no witamy witamy!! :-) ....aaaaa sie wybyczyłas kobito , zazdroszcze tak pozytywnie , uwielbiam nadmorski polski klimat :tak:w przyszlym roku sobie odbije

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj nie miałąm kiedy napisać. Cały dzień poza domem... Co do moich dolegliwości, to nie byłam na izbie z tego względu, że wczoraj usg połówkowe miałam i wszystko jest dobrze. Łożysko, szyjka, no i moja Niunia (potweirdziłą się dziewczyna) - wszystko ok. A te bóle-skurcze jak na razie ustały. Wspomnę o nich na najbliższej wizycie i zapytam co robic, gdyby sie powtórzyły. Dzieki za wsparcie :tak:
Ja nadal nie za bardzo czuję moją Laurę, ale na usg wierciła się i nogi za głowę zakładała, wiec po prostu może jeszcze nie czas na jakieś większe odczucia... :/ Córa duża - 495g ;) Trochę jestem rozczarowana kliniką i wizytą.... NIe mam nagrania na płytce, mimo że mówili, ze jest w standardzie... Zdjęcia są bardzo mało wyraźne i większość to pomiary, wiec nie mam co wstawić, zeby się pochwailić... Ale najważniejsze, że Niunia rośnie i zdrowo sie rozwija! I tak jak Wy, mogłabym być na stełe podłączona do usg, żeby widzieć moją MAlutką :tak:

atkina - bardzo sie cieszę, że amnio potwierdziła zdrowe dziecko!

Do góry