reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Wracając do tematu bankowania krwi pępowinowej natknęłam się na fajny artykuł: To, czego żaden bank krwi pępowinowej wam nie powie. Zdrowie i uroda, Ciąża, Tata -
Artykul jekswy ale... mi wszystko powiedzial przedstawiciel banku. Do tego juz 6 lat temu ( grudzien 2008) polskie serce noworodka bylo łatane chyba w szwajcarii jesli sie nie mylę wladnie przy uzyciu wlasnych komórek. Co do bialaczi powoedziano nam ze wlasna krwia raczej sie nie uda.
Juz pisalam wczesniej ze my mamy od 1dziecka w rodzinie pobrana krew po 1 by sie nie przydala bonie zycze nikomu bliskiemu tak powaznych chorob a po drugie by w razie czego byla dla mlodszych pociech naszych czy naszego rodzenstwa.

Teraz zmykam na zakonczenie akademii 6latka

reklama
podrzuciałm artykuł, bo moja znajoma się mocno zastanawia nad bankowaniem i sama dużo tym czyta. Warto wg mnie przedyskutować sprawę ze swoim lekarzem- on teoretycznie jest najbardziej na czasie;)

ale od tej znajomej dowiedziałam się np., że gdy dziecko zachoruje na białaczkę i tak nie można do leczenia wziąć jego krwi pępowinowej, tylko musi być od zdrowego rodzeństwa. ( a o tym na spotkaniu z przedstawicielem banku nikt nie wspomniał). Na pewno o dużej ilosci spraw nie mówi się, zeby potencjalnego Klienta nie odstraszyć. I mega ciekawe zagadnienie poruszone przez dzag82- dlaczego coś co może uratować tyle żyć nie moze zostać oddane dobrownolnie.. jakiś czas temu była jedna akcja, ze zbierali krew z innych szpitali, ale trwało to krótko i się na razie nie powtarza. Pewnie znowu chodzi o kasę..

hey mamuśki:-) jak tam samo poczucie?
Ja wczoraj Londyn pokazywałam tak się nachodziłam ze jak wrocilam do domu polozylam się na kanape i usnelam a wcale mi się spac niechcialo:eek: a jak wstala to dopiero dowiedziałam się jak mnie bola nogi i plecy:baffled: troszkę przedobrzylam. A mala tak się ulozyla na samym dole i kopala w ciągu dnia ze az ciagniecia w muszelce czułam :baffled: Ale dziś spokojnie odpoczynek i relax tylko musze ogarnosc w domu tesciowka obiad zrobi a ja poodpoczywam. Mamuski gratulauje dobrych wieści i poznania plci miłego dzionka pozdrawiam:-):-)

ja dziś mam wizytę kontorolną. Znowu odezwał mi się ten tępy ból w okolicy lewego jajnika, także dobrze, że mam wizytę;) i może niunia się pięknie ułoży, żeby mamusi pokazać na 100, ze dziewczynka rośnie!

Gosia 25 to dziś odpoczywaj:):)

A ja idę jutro na usg 3d i z niecierpliwością czekam bo jeszcze nie znamy płci :) Najważniejsze żeby wszystko było ok z maleństwem.
Quchasia gratuluję córci, ja już jedną mam w domu - zobaczymy kto teraz ;-)

Ale zazdroszczę Wam tych usg, ja dopiero 18 sierpnia mam i mam nadzieję, że też dowiem się co tam się zagnieździlo :)
Trochę się martwię, bo nie wiem czy czuję ruchy czy to jelita dają mi się we znaki,
Czekam z niecierpliwością na mocne kopniaki :D
Pozdrowienia dla wszystkich mam

Hej dziewczyny. Ja po drzemce, 10 godz w samochodzie, ale widok uradowanej siostry bezcenny, no i jej córeczka Lenka miesięczna jaka ona malutka, naprawdę zapomniałam jakie noworodki są małe. Starsza córka cały czas by ją nosiła na rękach... Super widok. Pozdrawiam goraco

reklama
My dzis w amfiteatrze byłyśmy a ze zimno to skoczylismy na goraca czekolade po przedstawieniu.
Zmachalam sie choc nie wiem czym, teraz mlody spi starszy bajke z nalesnikami ma zapodana a ja moge wsluchac sie w kopniaczki Ali.

Do góry