reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Justa kod 2 oznacza ze w razie kontroli nie musza zastac cie w łóżku. Mozesz ew, isc do lekarza, apteki, i po najpotrzebniejsze rzeczy do sklepu jak nie ma kto, jak cie nie bedzie a wpadna to musisz udokumentowac gdzie byłaś. Kiedyś ciężarnych nie kontrolowali, a teraz słyszę że często. Jak kod 1 jest to juz całkiem źle, bo nie zakombinujesz. Ja na l4 nie w ciazy bylam co miesiac na komisji, juz sw. Rech. dostalam i dalej l4 kontrolowali, nawet po szpitalne, miałam dość, ale nikt mnie nie odwiedził.

Ostatnia edycja:
Zozzolka, chłopaki są super. I o ile prostsze w obsłudze pieluszkowej na początku niż dziewczynki :-p. Jakoś tak higieniczniej i prościej z chłopakami :-D.
Saaraa, gratuluję pierwszych odczuwalnych ruchów Bąbla :tak:.
Justa, nawet jeśli masz wpisane "może chodzić" możesz mieć kontrolę, jeśli się ktoś na Ciebie uprze. A to że "możesz chodzić" nie znaczy, że możesz sobie robić co Ci się podoba. U nas dziewczyna poszła na zwolnienie lekarskie, i poszła w tym czasie dorabiać. Pech :-D. Zasiłek cofnięty. Zwolnienie lekarskie masz z jakiegoś powodu... bo np. chodzenie codzienne do pracy czy jazda grozi przedwczesnym porodem, bo po prostu źle się czujesz, zasłabnięcia itp. Skoro nie możesz w pracy siedzieć 8 godzin bo masz zasłabnięcia to tak samo na drugi koniec Polski na wakacje nie powinnaś jechać. Ale póki jesteś na wynagrodzeniu chorobowym a nie na zasiłku to ja bym się osobiście nie przejmowała :-p. Poza tym na wakacje jedzie się na tydzień-dwa. Gdyby Cię akurat nie było w trakcie kiedy zapukają do drzwi zawsze masz prawo się wytłumaczyć gdzie byłaś. Np. u mamy przez kilka dni, żeby samej w domu ze słabościami nie siedzieć.

Dziękuję dziewczyny, czyli wypad na weekend przejdzie , też muszę w takim razie zgłosić inny adres bo w dowodzie mam inny. A nie zdążyłam się jeszcze przemeldowac, dzięki bardzo dziewczyny !!

Ano tak, jak na dłuższy czas to przynajmniej u pracodawcy trzeba zostawić informację gdzie się przebywa. A najlepiej od razu mieć ten adres wpisany w zwolnieniu lekarskim - tam lekarz wpisuje adres pod którym przebywa chory, a nie adres zameldowania, a mało kto zwraca uwagę na ten adres.

Jestem w 16 tygodniu i dziś wymiotowałam. Generalnie na śniadanie moge jesc tylko bułki słodkie. Inaczej nie wchodzi.

Poza tym tez byłam w szpitalu na kroplowkach, ale jakoś teraz tak mega złe nie jest.

Aktualnie wyglada jakby 1 Max 1,5 kg od początku ciazy mi przybyło. Ale brzuch tez juz cos wazy, bo jakoś tak od tygodnia mi mocniej urósł.

Ja trochę pracuje i trochę sie obijam ;) ale jednak działam. Nudzi mi sie strasznie i mam dużo pomysłów, ale np. Samochodem w ogole nadal nie moge jeździć.

Pozdrawiam !

Czesc Kobietki !

Luuuuuudzie jakie upaly do fin doszly , wiem ze w polsce to juz wogole tragedia. Od dwoch dni siedzimy prawie caly dzien na plazy :tak:bo w domu nie idzie wyrobic . Cale szczescie mamy do morza 5 min autem .
qrcze powstal nowy watek o ruchach juz a ja nic nie czuje :no: czasem cos tam puknie czy zabulgocze ale mysle ze to nadal jelita, bo jednak ruchy dziecka pamietam jakos inaczej .

ehhh co do l4 nie pomoge kapletnie sie nie znam na prawie pracy :no:

reklama
ponoć zus kontroluje przeważnie pod koniec wystawionego l4, zeby nie wypłacić za cały miesiąc świadczenia. Zawsze zostawia to jakieś okienko do wyjazdu;)

Do góry