reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Dzis cały dzień schodziliśmy po Sztokholmie od 9 rano do 19 i chyba przesadziłam. Brzuch mnie ciągnie mocno i boli. Muszę przyhamować ..
Dostałam tez cellulitu :((((!!!! Zobaczyłam w jakiejś przymierzalni i sie załamałam. Wyglada to wszystko paskudnie.
Mowię o tym M. Tlumaczac, ze to może takie okropne światło w przymierzalni. A on , , ze to wcale nie światło, ze właśnie zauważył od kilku dobrych tygodni, ze mi sie strasznie pogorszyły nogi i pupa, ale nie chcial denerwować mnie. Tzn nie wiedział jak temat zagaić, i zaplątał sie w zeznaniach. to mnie trochę zdenerwował. ;)

Może bym go i za drzwi wyrzuciła, ale byliśmy na ulicy ;)
Nigdy wcześniej tego świństwa nie miałam - w ogóle mi sie nie podoba. Jutro chyba zakupie jakieś środki.

reklama
Mam nie doczytane i znikam na 4 dni bo goście zaraz podjadą.
co do świąt to u nas ich nie ma w tym roku. Zawsze jeżdziliśmy 350km a teraz mam wolne !!!
Spacery zależą od pogody, koleżanka urodziła 26.11 i po tygodniu położna już regularne spacery zaleciła kilkugodzinne bo było tak cieplutko.

pIGUŁA pisze:
Justaaa jest we mnie mała nutka zdrowej zazdrości
Ojjj, we mnie też :rolleyes2:. Gratuluję tym bardziej!!
U mnie wczoraj raczej chłopak potwierdzony...

A spacery.. zależy od tego jaka zima będzie w tym roku. Na pewno nie zdecyduję się wyjść z kilkudniowym Bąblem na długi spacer w -10 stopniach. Nie wiem jak będzie, takie gdybanie jest chyba bez sensu :-p. Mamy balkon, myślę że od tego się zacznie.

Witam,
Ja świętami sie nie przejmuje zalezy jeszcze kiedy urodze, pewno i tak w domu, to do nas przyjadą.
Ja raczej przesadnie spacerowac w mrozie nie będę, sterylizowalam batdzo długo, teraz tez od czasu do czasu to robię, nie lubię jak dziecko je mi z podlogi, choc i tak dużo odpuscilam, bo wręcz schiz miałam na punkcie czystości. Ola praktycznie nie choruje w sezonie zimowym może z raz czy dwa razy chora była. Teraz myske ze trochę bardziej odpuszczę z wsztstkim ;

Ja to sie chyba na chłopca uciesze juz sie nastawiam, sawsze to nowe doswiadczenie i wrażenia jako mama synka ;).
Jakos tak po wozkach z chlopcami zagladam jak się ubiera itp ;)

Ostatnia edycja:
hey dziewczyny justa gratuluje córeczki:-D ja we wtorek po lekarzu nic nadal nie wiem co do porodu mam czas na zastanowienie się powiedział ze preferuje SN ale osobiście w moim przypadku radzil by cc bo jestem szczupla brzuch mi się rozejdzie i boi się żeby mi blizna na macicy nie poszla do tego mij wzrok mam -5.5 na lewym oku i jestem po operacji i sepsie wiec mam czas do listopada na zastanowienie się ale ja bym wolala #sn rodzic ale zobaczymy jak to będzie :-) u nas wczoraj temp powyżej 36 stopni w cieniu masakra jakas rano szybko po basen poleciałam z kolezanka i napelnialam 2,5h woda ze szlalcha bo ogromny kupiłam ale później z corcia i meze się wylegiwalam:-D musze wam powiedzieć ze ja tez mam humorki najogrzej to mnie maz denerwuje ale mowi ze wytrzyma w sumie to nie ma wyjścia hehe:-D dziś trochę chłodniej u nas bylam na zakupach ale nic sobie nie kupiłam:baffled: bo jak cos fajnego znalazłam to oczywiście rozmiaru nie było:baffled: kupiłam córci kapelusz i czapke z daszkiem i dla meza koszulke dla siebie musze cos na necie znalesc wozek już mam upatrzony z mezem mamas&papas sola2 jest super ale maz powiedział ze kupi bo mi to trochę szkoda kasy 500f. Dobra lece zupke doprawić dziś pomidorowa i roladki z miesa mielonego z serem w srodku i owinięte beconem suroweczka i pychaaa miłego dzionka:laugh2::laugh2:

Jak ja Wam zazdroszczę, że macie czas pogadać tu u nas na forum. U mnie non stop aktywnie w życiu. Codziennie wieczorem myślę... jutro odpoczną :D a tu guzik. Co dzień od rana już mam coś do zrobienia. Teraz też piszę z doskoku bo już muszę uciekać.

Z nowości pochwalę się ;) od 2 dni czuję ruchy (15 tydz, 2 ciąża). Maje maleństwo wczoraj miało 108 g i było bardzo ruchliwe na usg. Dalej lekarz twierdzi, że to dziewczynka.
Całuję Was mocno!

Sara, ja dziś posprzatalam w szafie 3 półki , 3 szuflady, usmazylam placki. Odkurzylam , pozmywalam podłogi , wyprasowalam ! Ledwo żyję. Strasznie szybko dni lecą,
Co do ruchów też czuje od tygodnia jakieś pluski i muskanie, mile to, Tosia daje znaki :-)

Justa niestety Nawet na chodzącym są kontrole. Koleżanka miała...:-/ jednej odebrali zasiłek. Ciulato jak nic :-/ musiałam znajoma ze wsi prosić czy mogę jej adres podsć w razie kontroli bo u mnie jeszcze nie ma :-/
Biedna się narobiłas. Ja narazie jeżdżę i zamawiam. Narożnik już przyjechał :-) od niedzieli wielkie mycie i pierwsza noc w nowym domu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kurde to nie dobrze, pocieszam się że nie minęło jeszcze 33 dni, a pracodawca raczej nie będzie mnie kontrolować...
Tylko kurde na zwolnieniu jest kod 2 czyli chodzący

Do góry