reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Witam,
Coraz więcej z nas po genetycznych i same dobre wieści :D Trzymam kciuki za kolejne badania.
Marcysia dzięki że się ujawniłaś dzięki Tobie dobiliśmy do pełnej 30ki.

Z zakupami u mnie będzie krucho bo właściwie wszystko jest.
Co do wózka jestem zachwycona moim z firmy JEDO może nie jest super lekki bo to model 3 w jednym ale sprawdza się już przy drugim maluchu...
Ważne żeby pomyśleć gdzie będziecie głównie jeździć bo od tego zależy w jakich podwoziach wybierać.
Łóżeczko dostanę od koleżanki bo Olek nie zdąży jeszcze wyrosnąć ze swojego. Zawsze marzyłam o kołysce ale Starszak przeprowadził się w 7 dobie swojego życia do swojego łóżeczka a z Olkiem się pognietliśmy chwilę na starym a na nowym już był luz. Jak tylko pokój był gotowy mieszkał u siebie. Ali pokoik już czeka więc na pewno szybko w nim zamieszka :D

Widzę że coraz więcej z nas rozgląda się za czymś dla maluszka więc pora na nowy wątek żebyśmy mogły wrzucać fotki z polowań:happy:

reklama
Cześć! Dołączam się do nowo ujawnionych ;-) Czytam od początku, ale jakoś tak wyszło, że nic nie pisałam. Pierwsza ciąża, troszkę z zaskoczenia, ale cieszymy się z mężem bardzo. Wg usg z 9.06. dzisiaj 12 tydzień i 4 dni. Wyniki na genetycznym super, aczkolwiek badanie trwało 2h!!, ponieważ uparty dzieciaczek (i po tatusiu i po mamusi) obrócił się tyłem i nie chciał się, za żadne skarby obrócić. Mimo iż wyniki dobre, zrobiłam jeszcze test PAPP-A, w przyszłym tygodniu wyniki.

U mnie raczej bez objawowo. Bardzo lekkie mdłości rano i wieczorem. No i mam, jak czytam ten sam objaw co u większości z Nas odrzucenie od intensywnych potraw. Podstawa mojego śniadania to bułka z białym serem i pomidorem. Z warzywami nie mogę narzekać bo jestem wegetarianką (od 25 lat), mąż weganinem i warzyw jemy dużooooo.

Jeśli chodzi o wyprawkę dla maluszka to chciałam zaproponować założenie osobnego wątku. Dla takich świeżaków jak ja przydadzą się porady bardziej doświadczonych. Możesz jeszcze wcześnie na większe zakupy, ale żeby wiedzieć za czym się rozglądać chętnie poczytam "porady".

Dreddka, Karty, kciuki zacisniete! Dajcie znać po wizycie ;-)
Ja nieskromnie proszę o kciukasy jutro, ake badanie mam późno, dopiero o 15:30, dobrze,że M ma jutro wolne to mie zeswiruje do tego czasu...
Sara, gratulacje:-)
Ja narazie o żadnych zakupach nie myślę, boję się zapeszac..
Pozdrawiam słonecznie z sypialnowego łóżka :-)

Hej kobitki ;) ja tu od dziś dopiero ale postanowiłam dzielić ten czas z kimś kto jest w temacie hehe
Dziś idziemy na prenatalne na 17:30. Trochę niepewności jest zawsze ale jestem dobrej myśli ;)
Ja o zakupach jeszcze nie myślę bo zaczynamy przeprowadzkę do nowego domu. Głowa boli ile z tym.roboty.;)

Ja juz po wizycie. Mam nie brać żadnych leków, ani suplementów, bo będzie mnie jeszcze bardziej modlić. Z tydzień kolejna wizyta, jak wymioty nie ustapia, to do szpitala. Na 19 go mam prenatalne :-)

Dziękuję za przyjęcie do grona grudniówek ;)
Ja jeszcze nic kompletnie nie kupuję dla dziecka ale rozglądam sie już żeby mieć rozeznanie. Dlatego pytałam o wózek. I na pewno nie kupię przez neta bo też musze dotknąć i przejść się kawałek żeby ocenić czy mi się dobrze prowadzi. Ale jak już coś sobie podpatrze to może później będzie łatwiej...
Ile czasu się staraliśmy? Jak dla nas długo... 7 lat... I tak jak mam w sygnaturze jesteśmy po in vitro...

Dziewcyzny mamy podobne typy co do wózków ;-)
Szkrabek ten wózek Tako też brałąm pod uwagę, ale muszę go zobaczyć w realu.
W mojej małej mieścinie to w ogóle będzie problem z większymi zakupami dla maleństwa. Mieszkam 100km od Warszawy i 100km od Lublina. Do któryś z tych miast będziemy jechać pewnie. Bardziej skłaniam się ku Lublinowi, bo myślę, że taniej... Ale na to jeszcze mamy czas. Po prostu jestem od ponad trzceh miesiecy na zwolnieniu i podglądam sobie w necie różne rzeczy dla dzidzi ;)
Ankaopolanka jestem za, jeśli chodzi o wątek wyprawkowy ;) trochę by mi się rozjaśniło w głowie ;)

Cześć dziewczęta!
Bardzo dziękuję za kciuki! Już jestem po badaniu:-) Były dwa podejścia, bo dziecię mi się nie chciało odpowiednio ułożyć! I tak:
  • CRL - 72mm.
  • FHR - 154/min.
  • NT - 2.0mm.
  • NB (kość nosowa) - widoczna
Jaram się! :-) Jak usłyszałam serduszko, to miałam łzy w oczach :-) Przy okazji zrobiłam PAPPA, bo Pan doktor powiedział, że NT jest w górnej granicy normy i nie zaszkodzi zrobić :-)
A i powiedział: "Niezobowiązująco mogę powiedzieć, że to syn!"

Witam wszystkie nowe mamusie! Gratuluję! :-)

Dreddka i jak po badaniach?

Na wózkach nie znam się kompletnie, póki co obserwuję mamy na spacerach i zapisuję nazwy wózków, które mi się podobają i mam dwa typy:

I'coo Peak Air albo Tutek Grander Play :-)

Ostatnia edycja:
Traktorzystka GRATULUJĘ! Dla mnie też każde spotkanie z maluszkiem jest mega wzruszeniem i szczęściem :-D
oba wózki są super, a tego tutka wczoraj sobie podglądałam na necie ;)

reklama
To czekamy na wątek zakupowy, ja proponuje jeszcze brzuszkowy wątek, nie wiem jak wy, ale ja od zawsze lubie ogladac ciążowe brzuszki :)

Do góry