Witajcie Mamuśki! Nadeszła chwila żeby się ujawnić
Z suwaczka wynika, ze jestem dziś w 14tyg ciązy, jednak z usg, które miałam 30.05 wynikało, że był to 13tydz2dzień, więc dziś 14tydz6dzień. Tydzień różnicy (no dobra, dokładnie 6dni
) od tego co na suwaczku. Termin porodu z ostatniego usg wychodzi na 4 grudnia.
Czytam Was od początku, ale jakoś nie miałam śmiałości się wtrącać
Ja od początku ciąży żadnych objawów. Trochę cycuchy urosły i mam pierwsze rozstępy
Ani razu nie wymiotowałam (raz, ale to się zmusiłam bo tak się z zachłanności nawpierniczałam, że nie mogłam oddychać i miejsca sobie znaleźć; od razu lżej sie zrobiło na żołądku). Ból piersi miałąm tylko w pierwszym miesiacu, teraz nie bola nic a nic, tylko sutki wrazliwe. Bardzo często od samego początku mam bóle i kłucia brzucha, podbrzusza, jajników (biorę nospe), co mnie mega stresuje :-( Ale podobno tak może być. To moja pierwsza (dłuuuuuuugo wyczekiwana) ciąża, więc teraz wszystko sie we mnie rozciąga. Ale weź sobie to przetłumacz i się nie martw....
Nie mam jakiś szczególnych upodobań kulinarnych. Jem to, na co mam ochotę. Nie ciągnie mnie do słodkiego, bardziej do ostrych dań. Często sięgam do lodówki bo mnie po prostu ssie
Ja nie wiem ile przytyłam w pierwszym trymestrze, bo przez ostatni rok przytyłam jakieś 13kg, ale jakos nie wpadłam na to, żeby sie zważyć jak się dowiedziałam o ciąży... Myślę, że mam na plusie najwięcej z Was
Ale o wagę i figurę będę się martwić po porodzie. Teraz najważniejsze moje Dziecię!
Jestem już po badaniu genetycznym (30.05). Płci nie poznaliśmy, ale najważniejsze, ze Maleństwo zdrowe. Wszystkie pomiary w usg wyszły dobrze. A wierciła sie ta nasza Fasolka, że hej
Każdego dnia martwie sie czy wszystko jest ok, bo moja ciaza jest praktycznie bezobjawowa... Brzuch juz mam widoczny od jakiś trzech tygodni. Przerzuciłam sie na spodnie ciązowe bo nie ma opcji zeby sie zapiąć w normalnych. Jak bym umiała wrzucić tu fotke to bym Wam nas pokazała
No, to było troche o mnie, a teraz mam pytanie. Przeglądałyście już wózki? Macie jakieś typy? Jest tego tyle do wyboru i koloru, że nie wiadomo na c sie zdecydować. Poza tym to moje pierwsze Dziecię i nie mam doswiadczenia z dziecięcymi akcesoriami.... Moze coś podpowiecie?