reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

może zrób tak: zasugeruj sie mna- Weronika nie nalezy do zbytnich głodomorów a kaszki o 23 wyciąga 180-200ml
Może spóbuj taka ilośc? jak oczywiście uda Ci sie tyle ściągnąc, albo daj Modyfikowane???

reklama
elfiko pisze:
może zrób tak: zasugeruj sie mna- Weronika nie nalezy do zbytnich głodomorów a kaszki o 23 wyciąga 180-200ml
Może spóbuj taka ilośc? jak oczywiście uda Ci sie tyle ściągnąc, albo daj Modyfikowane???

wczoraj dalam mu 160, sciagalam na dwa razy, dzisiaj tez tak zrobie i zobaczymy, moze uda sie sciagnac kolo 180???

Ja zawsze o tej 23 daje weronice tyle ile wypije, robie poprostu 220ml mleka z kaszka i ona pije az językiem wypcha smoka, ale potem w nocy jak sie budzi to nie jest głodna, wiem napewno bo nie chce jeśc jak jej daje, je dopiero o 7 rano.
A le ja mam wygode bo mleko w proszku a ty musisz sciągac wiec gorzej :-[

Joasiu ja bym na Twoim miejscu dała Kubusiwi na noc butle mieszanki , nie zaszkodziśz mu tym a będzie bardziej syty i może to zadziała??

elfiko pisze:
Joasiu ja bym na Twoim miejscu dała Kubusiwi na noc butle mieszanki , nie zaszkodziśz mu tym a będzie bardziej syty i może to zadziała??

jezeli udaje mi sie sciagnac cos okolo 200 na dwa czy trzy razy to na razie sie wstrzymam z mlekiem mogyfikowanym, chcociaz wiem, ze mu tym nie zaszkodze!!!na razie poczekam i bede mu dawac moje mleko z kaszka o 23 i zobaczymy jak bedzie spal....a co do mleka to zapytam lekarza jakie teraz bedzie najlepsze......

wlasnie przeczytalam, ze dietetyk dzieciecy zaleca dawanie jeden raz na dobe kaszki mleczno-ryzowa z mlekiem modyfikowanym.........wiec chyba sie skusze i o 23 bede mu dawala mleko z kasza.....

ta kaszka mleczno-ryżowa hmmm
jakas taka lightowa mi sie wydaje, Weronika jak jej zrobie zwykej kaszki na mleku to pije 200ml i nie chce jesc przez 4 godziny a po tej mleczno-ryżowej ju zpo dwóch by cos jadła, a pije tego 200ml ::)

reklama
ja dawalam Kubie ta ryzowa z bananami, ale mamy troche problem z kupkami, tzn.sa ale ciezko je robi.......
ta kaszka mu chyba nie szkodzi, wiec chyba zostane przy tej narazie......

tylko musze dobrac jakies mleczko jeszcze.........nie wiem czy poczekac do wizyty u lekarza czy za rada Iwon dac bebilon???

Do góry