reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

hanti pisze:
a u nas dziś była po raz pierwszy zupka z mięskiem,czyli:
BoboVita obiadek-warzywa,kurczak,jabłka
i bardziej to smakowało mojej Otylci niż same warzywa

zobaczymy,jak będzie z buźką............mam nadzieję,że ok. ;D
to jest tez ulubiona zupka mojego krzyska, moze dlatego ze od tych jabłek jest słodkawa

reklama
widze że sie zastanawiacie nad wprowadzeniem modyfikowanego mleka
ja juz od miesiąca podaje 1raz bebilon (praca), lekarz kazał od razu dwójke dac, ale zacząć od 20-30 ml i obserwowac dziecko ew zmienic mleko, ja z polecenia Iwon wprowadziłam bebilon i jest OK, wypija 120 ml z kleikiem kukurydzianym (2 łyzeczki), to mleko dostaje ok 9-tej bo wtedy jestem w pracy albo własnie wychodze, w łikendy tez tak mu daje bo nie mogłam sobie z piersiami poradzic jak karmiłam normalnie w sob i nied

aniaslu pisze:
e-mamo widze, że juz Ci bb działa:-) Natomiast jesli chodzi o alergizujace
warzywa, to sprawdź co sie stanie po odstawieniu pietruszki. U nas dziwacznie, bo strasznie uczulała Hanie marchewka i buraki.

działa, działa :):):) dzięki Aniu :-*
ja to strasznie się uzależniłam do BB i jak są tylko jakieś przerwy, albo nie daj Boże, coś się posypie to czuję się tak jakby mi ktoś dostęp do tlenu odciął :)
chyba chore :) ??

ja myslę, że to może byc pietruszka, bo jadła ją po raz pierwszy przez 3 ostatnie dni...
no nic, póki co poczekam aż jej znikną te wypryski, a potem zacznę chyba od ziemniaka :p

kolorowa_kredka pisze:
dziewczyny z tym uczuleniem to masakra !! ja wiem że tymon ma na seler i mleko oczywiście

a co do bb to młody mówi że to mój 2gi dom :D

Kredzia, napisz proszę jakie słoiczki dajesz swojemu, pisałaś, że jakieś specjalne dla alergików...

e_mama pisze:
kolorowa_kredka pisze:
dziewczyny z tym uczuleniem to masakra !! ja wiem że tymon ma na seler i mleko oczywiście

a co do bb to młody mówi że to mój 2gi dom :D

Kredzia, napisz proszę jakie słoiczki dajesz swojemu, pisałaś, że jakieś specjalne dla alergików...
ja co prawda nie Kredzia ale odpisze
są takie bobovity pisze na nich "kuchnia alergika" chyba o tych kredka pisała

no to wychodzi na to, że ja znowu zostałam z całą lodówką słoiczków, które sama zjem? nie nie nie, za żadne skarby !:)
najwyżej z psem się podzielę....

szkoda, że pawie do każdej zupki dodają tą pietruszkę nieszczęsną, a przecież sporo dzieci ma na nią właśnie uczulenie...

ja mam własnie z tej serii "warzywa z delikatnym miesem z indyka" i tam jest marchew, mieso z indyksa, kalarepa, olej rzepakowy

edytko tak o tych, ale jeszcze tych tymi nie jadł, bo sa od 6 miesiąca ale daję takie na dwu składnikowe, ziemniak+ dynia ziemniak z marchwia ale miesko tez juz mielismy

reklama
ja np miałam piure z indykiem ziemniaki kukurydza i indyk i olej chyba rzepakowy, ale tymi nie chciał jeśćmyślałąm że za uche, dodałam wody kapkęna 2 dzień i pluł pierwszy raz jedzonkiem!!
my musimy uważać aby nie było masła mleka i selera !!

Do góry