reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

no to tak: ja wam to chyba na butelkowym powinnam pisac bo mi do cycusiowych to troche daleko ale co tam, wybaczycie, musicie wybaczyc  :p
rano weronika sie po buzi drapala jak pila mleko, a w poludnie to samo, tak tarka buziola ze szok.
to sobie pomyslalam ze na spacer pojde zajrzec do przychodni i moze jakis fajowy lekarz bedzie i byl.
wytoczylam mu co i jak sie dzieje, ogladal mala chyba z 15 minut, pytal o wszystko i w koncu powiedzial ze to mu nie wyglada na zaden rodzaj alergii pokarmowej ale skoro sie nasila( to drapanie) przy jedzeniu to trzeba ja wykluczyc na 100%
mam odstawic wszystkie alergrnty ktore je weronika od dwoch miesiecy i beda to
morele
dynia
gruszki
winogrona
dzika roza
kaszka gruszkowa
kaszka owoce lesne
mieso( niestety)
zupki mam dawac teraz tylko warzywne, marchew ziemniak pietruszka bez selera ale za to kukurydzy duzo bo pomaga przy kupce.
kapiel w takim tlustym swinstwie robionym na recepte, buziak przegotowana woda
mamy nospe zeby uregolowac kolor i konsystencje kupki, mleka nie zmieniac, mamy tez lakcid i kropelki fenistil na to uczulene
no i badanie moczu
tyle
no i ja po tym wszystkim ryp na ziemie
on myslal ze sie wystraszylam tego co mowil  ::)

reklama
Joaska pisze:
elfiko pisze:
Joaska pisze:
e_mama pisze:
Acha Asiu, Zakościelny spoxik, przypakował, miło było popatrzeć ;) :laugh: :laugh: :laugh: ;D ;D ;D ;D :p :p :p :p

ale co tam to i tak tylko łoś ;D

zalatwie Ci fotke z autografem, ma byc u Nas podobno na premierze filmu we Wrzosie, przynajmniej rafal po to do Niego ostatnio dzwonil............ale oczywiscie ciesze sie, ze Ci sie podobal!!!!
laaaaa Asiu skad go znacie??? on jest fajowy!!!chociaz los

zakoscielny jest ode mnie z miasta, tu sie urodzil i wychowal i zna sie dosc dobrze z moim Rafalem!!
wiec i ja go poznalam!!!!bubek z niego straszny, juz pisalam e_mamie
no to los zwykly jednym slowem ;D

a u nas przed wczoraj na noc był kleik nie pomógł :( wczoraj kaszka ryżowa malinowa na moim mlesiu (ok 60) noc niebardzo przespana ale po kąpieli i kaszce nie było pobudek 2 i pół godziny ::) daaawno to się nie zdarzyło ;)

elfiko pisze:
no to tak: ja wam to chyba na butelkowym powinnam pisac bo mi do cycusiowych to troche daleko ale co tam, wybaczycie, musicie wybaczyc  :p
rano weronika sie po buzi drapala jak pila mleko, a w poludnie to samo, tak tarka buziola ze szok.
to sobie pomyslalam ze na spacer pojde zajrzec do przychodni i moze jakis fajowy lekarz bedzie i byl.
wytoczylam mu co i jak sie dzieje, ogladal mala chyba z 15 minut, pytal o wszystko i w koncu powiedzial ze to mu nie wyglada na zaden rodzaj alergii pokarmowej ale skoro sie nasila( to drapanie) przy jedzeniu to trzeba ja wykluczyc na 100%
mam odstawic wszystkie alergrnty ktore je weronika od dwoch miesiecy i beda to
morele
dynia
gruszki
winogrona
dzika roza
kaszka gruszkowa
kaszka owoce lesne
mieso( niestety)
zupki mam dawac teraz tylko warzywne, marchew ziemniak pietruszka bez selera ale za to kukurydzy duzo bo pomaga przy kupce.
kapiel w takim tlustym swinstwie robionym na recepte, buziak przegotowana woda
mamy nospe zeby uregolowac kolor i konsystencje kupki, mleka nie zmieniac, mamy tez lakcid i kropelki fenistil na to uczulene
no i badanie moczu
tyle
no i ja po tym wszystkim ryp na ziemie
on myslal ze sie wystraszylam tego co mowil  ::)

uuuuuuuuuuu, :(:(:( ale skoro nie powiedział, że to alergia to może szybko minie ?
rozumiem, że masz odstawić te produkty na jakiś czas tylko, do złagodzenia objawów?

a jak wygląda to drapanie Weroniki? normalnie szoruje raczkami po buzce ? bo Julka czasami tak jakby tarła noska jak przed kichnięciem... ale robi to bardzo rzadko...

kredzia jaki tam lekarz, to jakaś konowalica była zwykła, nie dość, że to mleko acidofilne to jeszcze kazała mi twarożki wprowadzać a ja kurde mam być dalej na diecie bezmlecznej hahha
ech, tak trafiłam kijowo :(

a wiec tak jak pisalam, moj plan na razie nie przyniosl rezultatu, ale bedziemy go wdrazac i zobaczymy jak bedzie........
chcialabym, ze brzuszek Kuby troszke sobie odpoczal w nocy a nie tak caly czas trawi 24 h!!

moze zamiast mleka to raz dam mu herbatke albo cos............

hehe dobre e mamo :)
a co do drapania u nas to tymi biedak jak go swędzi to nerwowo macha łapkami i czasami to aż pazniokietki wbija w skórę !!

a jeśli bym coś mogła pomóc w sprawie szorstkiej skóry to polecam maść z witamina A a do kąpieli zwykła parafina ciekła cośkoło 3 zł ! lub zamiast oliwki

reklama
Joaska pisze:
a wiec tak jak pisalam, moj plan na razie nie przyniosl rezultatu, ale bedziemy go wdrazac i zobaczymy jak bedzie........
chcialabym, ze brzuszek Kuby troszke sobie odpoczal w nocy a nie tak caly czas trawi 24 h!!

moze zamiast mleka to raz dam mu herbatke albo cos............

joasiu dokładnie to samo myślałm!!!! tymikowi chcę dawać w nocy herbatkę lub wodę o ile będzie pił, już i tak kilka razy dziś w nocy (kiedy to siedziałam na bb) udało mi się dać tylko smoka i już

Do góry