reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Cycusiowe :)

w zasadzie krzysiek polubił butle ale tylko przed snem, wtedy zjada dość dużo i nie protestuje, w innych porach dnia nawet jak sie złapie (co nie zawsze występuje) to zje najwyzej 100 ml, a w nocy jak próbuje mu dac mleko w butelce to jest straszny krzyk i plucie :p jak odzwyczaic od tego nocnego podjadania?

reklama
ja też jeszcze jestem i myślę że jeszcze trochę pobędę :) i chyba w końcu sama tu zostanę ;) no może aga mi towarzystwa dotrzyma, bo pisąła że jeszcze roszkę pokarmi a właśnie aga ile chcesz jeszcze karmić dorianka ?

a no i pytanko dziewczyny jak jadają wasze malce ???? o której co i ile ???

kolorowa_kredka pisze:
ja też jeszcze jestem i myślę że jeszcze trochę pobędę :) i chyba w końcu sama tu zostanę ;) no może aga mi towarzystwa dotrzyma, bo pisąła że jeszcze roszkę pokarmi a właśnie aga ile chcesz jeszcze karmić dorianka ?

a no i pytanko dziewczyny jak jadają wasze malce ???? o której co i ile ???

no........ Ja Kredziu jeszcze zostanę z cycusiowymi mamami. Moja Gabryśka kocha cyca ponad inne jedzonko. właściwiee inne jedzenie dla niej może nie istnieć.
Ma 9 miesięcy i chciałabym ją odstawić około roku, ale Gabi niewiele je poza cycem i nie wiem czy uda mi się to zrealizować ......
A karmię ją piersią bardzo często , chyba nigdy nie liczyłam......hmmmmmm Może powinnam rzadziej??

są jeszcze jakies mamy cycusiowe?
ja jeszcze tak, w południe troche, po kąpaniu jako dopełniacz po butli, w nocy 1-2 razy i rano
poza tym śniadanko z nami, bułeczka z wędliną, potem kaszka z jabłkiem, obiadek, serek lub jogurt no i ta butla przed spaniem, w międzyczasie soczki

ahaaaaaa :)

no my jak najbardziej cycuniowi :) nie wiem ile razy ale.............rano, później, ...............znowu.............jeszcze mały łyczek.................przed nocką po kaszce.......i czasami w nocy iiiii jeszcze nad rankiem aby przetrzymac troszkę dłużej sen :D ;)

a ja już się na stałe z cycem porzegnałam.................nie wyrabiałam
w dzień było normalne żarełko,za to w nocy cycanie na calego

co prawda Otylcia próbowała mi podciągnąć bluzke i sie przykleic do cyca nawet
w dzień,jak ją 1.06 odstawiłam,ale nic z tego,nie ugięlam się

niestety pracuję w zbyt szkodliwych warunkach,muszę dbać o jej zdrowie,
póki było cieplo to pomieszczenia były wywietrzone,
a ostatnio,cały czas wszystkie drzwi i okna pozamykane

WSZYSTKIM NADAL CYCAJĄCYM MAMUSIOM ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI W SWOICH POSTANOWIENIACH

kolorowa_kredka pisze:
ahaaaaaa :)

no my jak najbardziej cycuniowi :) nie wiem ile razy ale.............rano, później, ...............znowu.............jeszcze mały łyczek.................przed nocką po kaszce.......i czasami w nocy iiiii jeszcze nad rankiem aby przetrzymac troszkę dłużej sen :D ;)

kredzia u Nas to samo...............w dzien z 4 razy a w nocy jakie 2, 3....................ale jeszcze miesiac i koniec................tak czuje, wiem ze mojemu dziecku dalam wszystko co moglam dac, jesli chodzi o cyca...............

hop hop jest tu jeszcze kto czy sama zostałam na placu boju? ja nadal karmie tak jak wczesniej tzn rano w południe czasem w miedzyczasie troche, wieczorem i w nocy

Ja jestem, ale niewatpiliwe wątek "dobiega końca".

Ja tydzień temu zakończyłam wieczorne karmienie i karmię jeszcze rano z dwóch cyców. Dzięki temu dosypiamy do tej 8:00
Odstawiam całkiem chyba w urodziny Aluniowe ::) To znaczy byłam przekonana do przedwczoraj i zaczęłam sie łamać z wygody. Rano będę musiała na w pół przytomna zlatywać po stromych schodach do kuchni i szykować butlę dla mojego wybudzającego sie na dobre synka. Butlę to jeszcze spoko, ale on te 2 mleka sztuczne dziennie je na gesto łyżeczką i co mam mu tak podawac ranne mleko? ::) 8) No chyba,że jakimś cudem przekona sie do butelki.

Kate widzę, że karmisz jeszcze na całego ::) To co kiedy kończysz? U nas problemu z odstawieneim wieczornym nie było zadnego. Dostaje mleko z kaszka na gęsto pzed kapielą i potem na podusi na moich kolanach ze smoczkiem idzie w karine snów. Nie było zadnego podnoszenia bluzki czy domagania sie inaczej. Rano za to juz po cycaniu jak uwidzi pierś to sie w nią wpija, kładzie mi głowę na oiersi i podcycuje ;)

Ciekawe jak tam Kredzia? ???

reklama
jeszcze ja ::) z własnego lenistwa - żadnych mlek kaszek i innych o świcie nie gotuje tylko biorę micha do łóżka, Mich je, a ja śpię dalej :p W dzień też podjada najczęściej na ukojenie smuteczków, wieczorem raczej rzadko no i czasem jeszcze w nocy ::)

Do góry