reklama
onesmile
Świat według Pafffcia
Efa - a mnie lekarz nie chcial dac nic oslonowo przy antybiotykach, bo powiedzial,ze to w ciazy niewskazane.
Bralam amoksycykline tydzien w 8smym tygodniu ciazy, bo sie mocno zawirusowalam. Jest bezpieczna dla dziecka.
Bralam amoksycykline tydzien w 8smym tygodniu ciazy, bo sie mocno zawirusowalam. Jest bezpieczna dla dziecka.
Efa
Fanka BB :)
A no widzisz, onesmile, mnie lekarka, do której poszłam gdy zaczęły się u mnie kłopoty po antybiotyku powiedziała, że lekarz, który nie dał mi niczego działającego osłonowo, jest niepoważny, bo u 99% ciężarnych kończy się to grzybicą lub bakteriami.Efa - a mnie lekarz nie chcial dac nic oslonowo przy antybiotykach, bo powiedzial,ze to w ciazy niewskazane.
onesmile
Świat według Pafffcia
Hmm, no popatrz Efa, a ja zawsze jak bralam anybiotyki a przy tym antygrzybiczne oslonowo ladowalam z grzybica pochwy. A teraz lekarz zdecydowanie nie zalecal (dal tylko klotrimazol dopochwowo plus krem na zas) i po tygodniowym przyjmowaniu antybiotyku o dziwo nic mi nie bylo!
Ale zeby bylo ciekawiej, w piatek poszlam do lekarza,zeby mi dal cos bezpiecznego na alergie. Przepisal, i owszem. W domu otwieram ulotke, a tam zeby nie stosowac w czasie ciazy, bo grozi tym, a tym...Pytam sie wiec, czemu mi to przepisano??
Ale zeby bylo ciekawiej, w piatek poszlam do lekarza,zeby mi dal cos bezpiecznego na alergie. Przepisal, i owszem. W domu otwieram ulotke, a tam zeby nie stosowac w czasie ciazy, bo grozi tym, a tym...Pytam sie wiec, czemu mi to przepisano??
Efa
Ale klotrimazol przecież jest antygrzybiczny :-)
Ja miałam jakieś globulki o nazwie na literkę "P" (nie pamiętam) - 3 sztuki i na cały tydzień Lactovaginal.
Ja miałam jakieś globulki o nazwie na literkę "P" (nie pamiętam) - 3 sztuki i na cały tydzień Lactovaginal.
dorisday2512
Ale klotrimazol przecież jest antygrzybiczny :-)
Pimafucin?
Efa
Pimafucin?
O, to,to,to :-)
onesmile
Świat według Pafffcia
Efa, ja mialam na mysli tabletki do lykania, nie globulki i nie zadne masci :-) :-) :-)
Efa
onesmile, no to wszystko jasne :-)
Czyli że powinno się brać coś osłonowo razem z antybiotykiem. Dopochwowo.
Czyli że powinno się brać coś osłonowo razem z antybiotykiem. Dopochwowo.
reklama
onesmile
Świat według Pafffcia
Efa -hahaha, tak, ale bron boze nie łykać;-)antygrzybicznych:-))
Podziel się: