reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

dziewczyny na pracę brzuszka lacidofil ponoć dobry my dziś kupilismy i będziemy dawać proszek z jednej kapsułki na łyżeczkę i z mleczkiem, zobaczymy bo nasz tymcio robi kupki, ale czasami też biedaczek się pręży a znowu jak siostry maluch miał zatwardzenie to tez to przepisali.

pozdrowionka

reklama
Ja to jestem załamana dziewczyny dziś idziemy obowiązkowo do pediatry bo rece opadają co sie z tą moją kruszyną dzieje.... steka, meczy sie godzinami :-( jest zagazowana, nie może zrobić kupy a do tego ciągle ulewa w koszmarnych ilosciach... :-( nie jest przekarmiana, podaje jej rumianek łóżeczko jest pod kątem :-( czesto jej odbijamy ale i to nic nie pomaga.... w nocy potrafi nam sie zaksztusić mimo, że leży na boku.... wiec w zasadzie ciągle ktoś musi czuwać :-(

wysłałam meza kupi i trilac, i lakcid i ten lacidofil

po koprze włoskim Mała sie czuje gorzej tak samo jak po esputikonie :-(

boje sie że to może być nietolerancja już 3 mleka :-( Boże sama nei wiem co nam zostanie :-( ale dziś w nocy płakałam jak bobr bo moje Dziecko pada ze zmeczenia a i tak macha raczkami i nóżkami i prezy sie i meczy :-(

Moja Marunia dostaje mleczko Nan 1 i jak narazie bardzo dobrze nam służy,ulewa bardzo malusio i to mało kiedy,jest najedzona po mleczku ,spokojna więc ja tez nie musze się niczym w tej swerze martwić,ale z synkiem miałam odpoczątku kłopot.Karmiłam go mleczkiem swoim niecały miesiąc<tak jak mała :(>no i po miesiącu zachorowałam i musiałąm go przestawić na proszek,oj kilka nocy i dni to był horror!!!Mleko za mlekiem i nic....codziennie wizyta pediatry,a Maciuś ulewał ale tak bardzo mocno,że aż się bałąm...krztusił się ,płakał cały czas,brzuszek go bolał :(No i okazało się ,że ma skaze białkową....no więc na to miało byc tylko sojowe mleko ::)ale tez nie chciał przyjąć...chyba wszystkie sojowe mleka pediatra nam dawał i nic...i na końcu powiedział,że trudno sprubujemy zwykłe mleko...no i w ten oto sposub znależliśmy Nan 1 i służył nam bardzo długo :)a małą odziwo jak narazie tez to mleczko pije i nic jej nie jest :)

Asiołku u mnie troche podobnie. My nadal walczmy z kupkami. Maks cierpi jak je robi. Czasem mu sie uda zrobic bez płaczu ale to raczej rzzadkość. Tez nie wiem co robić. W gazetach pisza żeby zmienic mleko, pediatrzy mówia, ze to normalne. Sama nie wiem. Ide w piatek na szczepienie z Maksem i zapytam wtedy co robic.
Bardzo mi Ciebie i Majeczki szkoda. Trzymam kciuki żeby wszytsko się ułozyło.

Maks nadal dostaje Trilac i witamine B6. Daje mu tez Infacol, Esputicon, Gripe Water profilaktycznie. No i planetex tez popija. A mleko Bebiko Omneo.

NiNia zlituj sie..... Maksio może mieć poblemy od ilosci wynalazków.... pediatra na gazecie wyborczej pisał o tym aby nie mieszać.... stosuj jeden wspomagacz kup.... bo inaczej dziecko może sie totalnie zagazować....

Boziu biedne te nasze maluchy tak musza cierpiec z tymi kupami.... my jutro na 16 idziemy prywatnie do jakiegoś speca od przewodu pokarmowego - siostra mi poleciła.... jak cos wymyśli to wszystko opisze :-) może komuś innemu też pomoże.... chyba że nie wymyśli wtedy go pogryze:-)

mała ma dwie przepukliny :-(

Przepuklina pępkowa i kresy białej ale malutkie nie wymagajace interwencji.... za wyjątkiem układania na brzuszku ma niezrosniete miesnie powyzej pepka stad wieksze problemy z oddawaniem stolca bo nie ma odpowiedniej siły miesni

do tego doszedł nam refluks.... i leki

lekarz omal nas nie pogryzl jak dowiedział sie że 3 razy zmienialiśmy mleko i powiedział co mnie osobiscie zwaliło z nog że babiko omneo to najgorszy wybor.... a tyle sie naczytałam dobrego.... zaznaczam, że lekarz jest bardzo surowy konkretny i ma olbrzymią wiedze wiec nei mampodstaw aby mu nie ufać.... powiedział że omneo może być przyczyną zaparc :-( dlatego zgłupiałam.... dodał też że jak na miesieczne dziecko 3 zmiany mleka to tragedia i on nie może teraz zmienić mleka po raz kolejny... dlatego zostajemy narazie przy omneo

kolejną ciekawostką z powodu ulewania sa karmienia.... 10 razy na dobe po 80 ml .... czyli w sumie wychodzi co 2 godziny.... chyba bede oczy przypinać spinaczem.... no ale coz jak ma pomoc to niech i tak bedzie

wszystko ma być robione prawie w pionie... dziecka w poziomie nie możemy nosić wcale... przewijak podwyższony łózeczko podwyższone (kat 30 stopni)

mamy zageszczac mleko... jak sobie coś przypomne to napisze

reklama
z tego co poczytałam to nie zauważyłam ,żeby któraś z was babki dawała malcom swoim mleczko Nan 1....Ja właśnie to od początku daje i dawałóąm też swojemu synkowi....poszłam na wyczucie i doświadczenie.Z tego co wiemto właśnie nan 1 jest bardzo delikatnym mleczkiem dla dzieciaczków i jeszce coś ja nigdy nie robiłam i nie robie mleka tak jak pisze na opakowaniu,zawsze daje troche więcej wody niżeli jest napisane :)Po karmieniu na ramionko i ponosze aż się odbije i to dosyć mocno :)To mleczko przy synku który miał od urodzenia skaze białkową stosowałam omimo tego ,że pani doktor prubowała z nami wszystkich sojowych mleczek to właśnie nan1 było najlepsze :)

Do góry