reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Nianiu, wzięłam przykład z naszej elfiko i dałam mu trochę zupki w porze mleczka (około 13-tej) i po niej zaraz normalnie mleko, tyle, że zjadł tego mleka troszkę mniej, bo około 130 ml. Jeśli chodzi o zupkę, nakarmiłam go normalnie łyżeczką :). Jak już będzie jadł dużo tej zupki, to zastąpimy jedno mleczko takim właśnie obiadkiem :)

reklama
A tą szybkość przepływu to szczerze mówiąc nie wiem, jak ustawić. Przedwczoraj jak kupowałam mu avent 3, to przeczytałam tylko, o co chodzi z tymi kreskami, bez instrukcji i kupiłam mu ostatecznie zwykłą 3, bez bajerów, bo dla mnie to zbędne, a cena taka sama :)

Iwon pisze:
A tą szybkość przepływu to szczerze mówiąc nie wiem, jak ustawić. Przedwczoraj jak kupowałam mu avent 3, to przeczytałam tylko, o co chodzi z tymi kreskami, bez instrukcji i kupiłam mu ostatecznie zwykłą 3, bez bajerów, bo dla mnie to zbędne, a cena taka sama  :)
hmm ja mam taki z paseczkami, mąz kupował ::) myślałam, ze to taki bajer jest i tyle, ale słyszałam jak jakas laska mówila, ze cos tam sie ustawia..
co za czasy heheh
ale kornel zadowolony
zrobie maksiowi tez tak dobrze ;D

;D ;D ;D
te kreseczki na pewno regulują przepływ, tak jak napisałam, tylko nie mam pojęcia jak to się ustawia :( bo mam zwykłe trójki, może pokombinuj sama, popij trochę i wyczujesz jak leci mleko w jakiej pozycji :)
Zaraz wkleję w galerii więcej zdjęć Kornelka pod tytułem "pierwsza zupka" ;D

Iwon jak sie boisz zaparcia to daj małemu jeszcze do picia troszke rumianku, w tej pierwszej zupce jest marchew taka nie do końca ugotowana i ona też rozlużnia stolce wiecpowinno bby ok ale poczekaj i jutro daj mu tyle samo a dopiero pojutrze wiecej.
według lekarza zastąpienie zupką jednego posiłku mlecznego powinno nastąpić nie wcześniej niż po dwóch tygodniach od wprowadzenia tej zupki
Nianiu a Ty pamiętaj że Maksio jest troszke młodszy od Kornelka i może mu troszke żołądek zastrajkować ale spróbuj z tą zupą i zobaczysz sama.

Te kreseczki na smoku to rzeczywiście szybkość przepływu i jaka kreseczka znajduje sie na lini prostej z noskiem dziecka tak leci. jak jedynka to pomału itd.musi być ta kreska na górze smoka jak mały pije ; tak po lini prostej z czubkiem noska.

Nianiu smoki już zmieniałam chyba z dziesięc razy i np avent za twardy , canpol za miekki a teraz mamy tego nuka i jest dobry bo pije juz z niego długo i było ok.
ja myśle że ją poprostu brzuch od mleka boli i ona już o tym wie i jak tylko poczuje smak mleka to sie jazda zaczyna.'
przed chwilą zjadła 120ml, ja ją karmiłam jedną ręką a drugą głaskałam po głowie, maż machal grzechotkami i suszarka leciała na cały regulator a i tak były trzy przerwy na płacz, ale zjadła
teraz śpi ::)

Iwon pisze:
A oto mordka mojego Kornela tuż po zjedzonej zupce... :laugh: Uśmiech specjalny dla elfiko za to, że wsparła mamę w podaniu mi czegoś konkretnego do żarcia i dla Maksia, żeby wiedział, co fajowego go czeka.. ;) :laugh:
dziękuje, piękny uśmiech ;D ;D ;D
oj chyba sobie Kornelka na zięcia zamówie, moja córcia mało kłopotliwa- nie chce jeść wiecjuż teraz dba o linie hihii

elfiko pisze:
Te kreseczki na smoku to rzeczywiście szybkość przepływu i jaka kreseczka znajduje sie na lini prostej z noskiem dziecka tak leci. jak jedynka to pomału itd.musi być ta kreska na górze smoka jak mały pije ; tak po lini prostej z czubkiem noska.

Nianiu smoki już zmieniałam chyba z dziesięc razy i np avent za twardy , canpol za miekki a teraz mamy tego nuka i jest dobry bo pije juz z niego długo i było ok.
ja myśle że ją poprostu brzuch od mleka boli i ona już o tym wie  i jak tylko poczuje smak mleka to sie jazda zaczyna.'
przed chwilą zjadła 120ml, ja ją karmiłam jedną ręką a drugą głaskałam po głowie, maż machal grzechotkami i suszarka leciała na cały regulator a i tak były trzy przerwy na płacz, ale zjadła
teraz śpi ::)

jestes the best nie wiem co byśmy bez ciebie zrobiły :)

elfiko pisze:
Iwon jak sie boisz zaparcia to daj małemu jeszcze do picia troszke rumianku, w tej pierwszej zupce jest marchew taka nie do końca ugotowana i ona też rozlużnia stolce wiecpowinno  bby ok ale poczekaj i jutro daj mu tyle samo a dopiero pojutrze wiecej.
według lekarza zastąpienie zupką jednego posiłku mlecznego powinno nastąpić nie wcześniej niż po dwóch tygodniach od wprowadzenia tej zupki
Nianiu a Ty pamiętaj że Maksio jest troszke młodszy od Kornelka i może mu troszke żołądek zastrajkować ale spróbuj z tą zupą i zobaczysz sama.
masz racje poczekam jeszcze chwile
przejde jeszcze kolejno ziemniak, marchwke i slynna pomocna na brzuszek gruszke williamsa
tak jak radziła mi pediatra :)

elfiko ty masz taka wiedze ze powinns byc pediatra ;D

reklama
Do góry