reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

reklama
Hmmm...nie ma to jak średniowieczne polowanie na czarownice ::) :p
Jedyne, co z tego tekstu wywnioskowałam to to, ze walka pierś- butelka idzie do przodu pełną parą i kończy się już szlachetne przebieranie w środkach..To przykre :(

Podany przypadek jest oczywiście skrajny, bo dotyczy ubogich, biednych rodzin, gdzie higiena i czystość w każdym wymiarze pozostawia niestety wiele do życzenia. Być może w takiej sytuacji karmienie piersią jest faktycznie bardziej bezpieczne. Nas to nie dotyczy.
Jeżeli zaś chodzi o mieszanki i rzekomą manipulację marketingową, to owszem, spotkałam się z wariackim nagabywaniem do karmienia piersią. Do karmienia mieszanką nigdy, więc kompletnie tego argumentu nie rozumiem. Pozatym, na każdym opakowaniu mleczka najważniejszym i rzucającym się w oczy hasłem jest to o karmieniu piersią jako najlepszym sposobie żywienia dziecka.. ??? ???
A tak na marginesie, to wyć mi się chce, gdy widzę umierające, czy głodujące dzieci. Ech, szkoda słów..

Dziewczynki, czy od tego kleiku ryżowego mogą być zatwardzenia? Kornelek robi teraz kupkę codziennie, ale jakoś mało i taką zbitą, sorry za tak brutalne zobrazowanie, ale nie ma juz takiej sraki, jak zawsze.. ::) :p Może ten kleik kukurydziany będzie lepszy? A może to normanle, że teraz mu się kupka zmienia, bo jedzonko inne? Może sobie wmawiam już, że ma problem ::)

Iwon ja właśnie to na lipcowych napisałam bo cośik mi sie szajsło i tam zawędrowałam- kleik ryżowy może powodować zatwardzenia wiec szybko zmień na kaszke kukurydzianą ona ma błonnik i on pomaga dziecku w trawieniu i kupki sa ok

Iwon ja bym mu jednak jeszcze dzisiaj zagęściła bo Ci może w nocy szalec jak już sie nauczył do spanka z pelnym brzuszkiem.
Jakby kupki nie zrobil to co innego a tak to mozesz mu jeszcze dzisiaj dac.

Czytasz w moich myślach, bo właśnie byłam w trakcie pisania o smoku :) A więc do karmienia zagęszczonym mleczkiem wykorzystałam starą 2 aventa. Po prostu dorobiłam jedną, większą dziurkę i jest idealnie. Mały pije miarowo, nie męczy się, ale też nie krztusi.
Ok, to jednak dziś zagęszczę.. ::) Cholera, jakaś niemyśląca matka jestem..Czemu ja na to nie wpadłam?? Początki są trudne ;)

reklama
oj trudne to dla mnie mało powiedziane, codziennie jakieś niespodzianki nam nasze szkrabiki wymyślają ale czyż nie są najukochańsze na świecie?

I Ty też tego aventa hmmm a u nas avent jest be i tyle i musze cosik wykombinowac z nukami a tam albo do mleka albo do papek- ten za maly ten za duży, kurde nie mogli wymyślić do mleka zagęszczonego? ::)

Do góry