reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Nianiu my jeszcze nie zmieniliśmy mleczka- weronika kończy w poniedziałek 4 miesiące i od wtorku bede jej wprowadzać po jednym karmieniu to mleczko. Tak mam w planie do końca przyszłego tygodnia sie z tym uporać potem zaczne troszke z soczkiem a jak juz pojedziemy ze dwa tygodnie na dwójce to jej bede zagęszczać kleikiem ale nie takim zwykłym tylko poprostu kupie bebiko 2r bo ono ma już kleik ryżowy w składzie i będe jej dawac to na noc czyli o 23ciej

Nasz plan dnia jest taki: 8.30 mleczko 12.00 zupka, 12.30 mleczko na dokładke,16.30 mleczko, 20.00mleczko,23.00 mleczko,5.00mleczko
ale stopniowo sie to zmienia bo weronika codziennie zjada wiecej zupki a mniej tego mleka wiec podejrzewam że lada dzien zamienie jej to karmienie na 12.30 sama zupka i jakis soczek do popicia.
A kaszke to chce wprowadzic dopiero za miesiac jak juz mala zaakceptuje wszystkie skladniki zupki i soczki i moze jakies jabłuszko na deserek to wtedy ranne mleczko o 8.30 zamienie na kaszke i najpierw bede jej robiła taka mleczną rzadką żeby przez smoka piła a potem stopniowo przejdziemy na łyżeczke.
::) ale naklikałam- ide robic kawe

reklama
I naprzykład Nianiu weronika przed chwilą zjadła porcje zupki marchew,ziemniak,brokuł odpowiadająca połowie słoiczka i wypiła do tego 130ml mleka i 30ml herbatki- odkąd je zupki to popija herbatką bo mam wrażenie żeją troszke ta ciapka dusi :D
No i Nianiu nie obraż sie ale mam dla ciebie rade- jak Maks rano nie chce mleka to daj mu herbaty chodzi o to żeby uzupelnić płyny a mleczko syci a jak on nie jest głodny to po co?
I w nocy ja bym mu też raz dawała herbatki- małm dzieciom czesto chce sie w nocy pić a jak jeszcze mu zagęszczasz mleczko to tym bardziej.
Daj mu raz i zobaczysz czy sie jeszcze obudzi, to wtedy już smok, a herbatka dodatkowo pobudza żoładek do trawienia wiec bedzie sie Maksiu lepiej czuł.
Ja mam całe życie problemy z żołądkiem i kiedyś trafiłam do super lekarza kt ory mi bardzo pomógł i on własnie był pediatrą i to wszystko wiem od niego ;D

ja daję Majce mleko 2r, ale dawa razy dziennie zagęszczam jej to mleko jeszcze kaszką, kurde nie wiem czy tak mozna, chyba tak co?

Tusia mleko 2r jest z kleikiem ryżowym i chyba powinno wystarczyć, a czemu nie dasz Maji samej kaszki? tylko dodaj wiecej mleka to bedzie pic przez smoczka a naje sie duzo bardziej niż 2r

Bo w sumioe to powinny pic samą 2 a 2r to tylko jako dodatek np na noc.
Za duzo kleiku to tez zle , utuczysz sobie Majeczke hihihi

Elfiko inne to ola ulewa, tyle co wypije to fontannami jej wylatuje. A samą kaszkę to taką już z mlekiem ci chodzi tak?

Majka przez miesiąc i 1,5 tydzien przytyła 1 kilo to jak myślicie czy to nie za dużo? Waży teraz 6,130kg.

reklama
Wpadam na moment..
Kornel zjadł o 23 mleczko 180 plus dwie łyżeczki kleiku, jako zagęszczacz i spał do... 6.15!! ;D ;D ;D Bez żadnej pobudki :p

Do góry