reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

reklama
Elfiko, jesteś nieoceniona! Fajnie, że napisałaś, bo mi trochę głupio było Cię prosić i wykorzystywać ... :p W koncu już tyle razy o tym wspominałaś i teraz my, mamuśki- amatorki znowu Cię molestujemy :laugh:
Pomalutku zaczynam od przyszłego tygodnia.

Iwon dla mnie to sama przyjemność, ja bym mogła o wyczynach mojej córeczki opowiadać godzinami i prawde powiedziawszy już wszyscy wokół mnie mają tego dosyć
koleżanka mi ostatnio powiedziała ciekawe kiedy nadejdzie taki dzień że przyjdziesz do mnie i powiesz coś innego niż a weronika dzisiaj .... ;D
wiec sama widzisz że sama dla mnie przyjemność w czymś pomóc- zresztą podeirzewam że Ty o Kornelku też bez przerwy możesz mówić co? ;D ;)
Jak bedziesz miała jakieś pytania to wal śmiało jestem zwarta i gotowa ;D ;D ;D

Kasiu moja córeczka chyba ma to po mnie - ja też wole domowe żąrełko od kupnego!
Dla mnie nie ma problemu- lubie gotować wiec bede pichcić mojej krupci kochanej ;)

Dzięki elfiko, na pewno skorzystam :)
Co do nadawania o Kornelku, to fakt, przyłapuję się na tym, że jestem monotematyczna. A potem się z siebie śmieję, bo kiedyś nie mogłam pojąć, że babki ciągle gadają: " ..a moja to dziś zrobiła taką kupę..a moja taką.." ;D Ludzie, jestem jedną z nich ;D ;D ;D ::)

ja jednak jestem za zdecydowanym podawaniem jako pierwszego posiłku - soku... zwłaszcza dla dzieci, które cierpią na zaparcia tak jak moja Majka.... u nas ziemniak i skrobia, któa w nim jest sprawią, że bdzie taka reakcja jak niektórych dzieci na soczek...

Asiołek pisze:
ja jednak jestem za zdecydowanym podawaniem jako pierwszego posiłku - soku... zwłaszcza dla dzieci, które cierpią na zaparcia tak jak moja Majka.... u nas ziemniak i skrobia, któa w nim jest sprawią, że bdzie taka reakcja jak niektórych dzieci na soczek...
No i ja tak właśnie robię. Kornel pije teraz prawie codziennie soczek i jak zacznie wcinać zupki, to już będzie po soczkowej zaprawie :) I nie zrezygnuję z soczku. Powinno się go podobno podawać codziennie, bo ma potrzebne dla dzidzi witaminki.
Dziewczyny, które zagęszczają mleczko kleikiem ryżowym. W jakich proporcjach to robicie? I czy dziecko faktycznie jest po nim bardziej najedzone? Chodzi mi o to, czy warto dawać taki mix na noc? Bo Kornel ostatnio nie wytrzymuje do tej piątej, mimo, że zjada o 20- 180ml i o 23 też na śpiąco. Taki żarłok normalnie. Dziś stękał już od wpół do czwartej.. ::) Na herbatkę też już się za bardzo nie nabiera. On jest po rpostu głodny..!!Ratuuuuunku!!! :p

reklama
Ale jaja:-) Iwon My jak zwykle na tym samym etapie. Wpadłam na chwile i mam do was pilne pytanie. Czy mge Maksowi zagescic mleko kleikiem ryzowym na noc??? Skonczyło mi sie to do zegeszczania i mam kleik ryzowy i tak sobie mysle, ze moze to bedzie dobry pomysł ::)
Vłagam napiszcie przed 19.45 bo nie wiem co robic ::) :)
I love you i dziekuje z góry.

PS. Maks dziś jadł jabłko (2 łyzeczki) i powiem szczerze, ze zachowywał sie jakby to była normalka heheh
Troche tylko tak ciamał ze mu z buzi leciało hihihi
Nagralismy film bo to w koncu historyczne wydarzenie.

Do góry