reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Butelkowe

Dziewczyny to wy tak duzo dajecie swoim maluchom? Na opakowaniu jest, że ajka powinna dostawac 90ml x 6, ale ja i tak daję jej po 120ml. Je to do końca i podejrzewam, że zjadła by i więcej, ale 150 tam napisane, że w 5 miesiącu bodajże. To tak można?

reklama
Tusiu, na naszym mleczku (Bebilon 1) jest napisane, że w 3 miesiącu 120-150, a w czwartym (czyli w Majkowym) 150-180

wg mojej pediatry na tym etapie co jest maks dziecko powinno jesc 6 X 130 ml. Maks je w sumie róznie - odkad próbuej mu wyregulowac to nocne karmienie. Na dobe mamy ok 6 posiłków - 19.30; 24; 4; 8; 12; 16 tak mniej wiecej. Teraz pracuje nad tym, zeby odpadło nam karmienie o 4 rano ale to bardzo trudne i wszytsko nam sie jeszcze gorzej popieprzyło.No ale ni o tym. Maks je Bebilon Pepti1 i tam pisze ze powinien jesc 5 razy 150 ml wody+proszek mleczko. Raz zje tyle, raz mniej - róznie.
Tracy pisze, ze po 6 tyg. dziecko powinno jesc od 120 do 180 ml co 4 godz. (po 3 m-cu juz 180 ml). I ja raczej temu ufam.

A co do mojej determinacji w karmieniu nocnym Maksa. No wymiękłam dziś normalnie. Zjadł o 19.30 - 110 ml, obudził sie 23.30- zjadł 90 ml, potem pobudka o 3.15 i burczało mu w brzuchu i co...wymiekłam i dałam mu jesc. Stwirdziłam, ze i tak mi sie nie uda go przetrzymać do 6 rano bez jedzenia (oczywiscie opoiłam go woda w miedzy czasie). i wszytsko sie zaburzyło. Wyrównałam co prawda i juz o 12.00 jadł normalnie takze do wieczora dobrniemy normalnym rytmem. Nie wiem tylko co zrobic o tej 24, bo teoretycznie plan był taki, ze dostanie jesc wiecej i bedzie dłuzej spał a tu dupa. On nie chce wiecej w nocy, a potem rano koło 5 zbiera mu sie na wygłupy, smiechy i gadanie do syfitu.

150ml wody + proszek. czasami mam wrazenie że chciałą by więcej. Np na noc o 23.45 zje 150 i dopije wodą. dziś dam jej 180 i zobaczę czy będzie dłużej spałą. Normalnie spi do 5.30. Ja daję jej NAN1 i jest napisane 6 po 150.

Nie wiem ja mam te mleko ar to moze dlatego tyle tylko. 150 boje sie jej dac, bo raz jak tak dalam, to przez sen ulala buzia i nosem, zaczęła się krztusic i obudziła się z płaczem. Niewiem czy to ta przyczyna była, ale tak to wogóle mi potym mleku nie ulewa.

reklama
Agatnonik jak Ty to zrobiłaś, ze Twoja mała spi do 24 do5.30?? Ja tez tak chce.
Jak ją karmisz podczas całej dobry, po ile i w jakich godzinach??

I ty kobito odmawiasz męzowi w nocy hihihihi
Tylko pozazdroscic takiego spania.

Do góry