reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2014

reklama
Hej, długo tu nie zaglądałam, chyba z rok:) Ale już wróciłam i mam nadzieję, że trochę częściej będę odwiedzać forum. Pozdrawiam Was wszystkie:D:-)

katoryba - ja tez mam nadzieje ze się wszystkie nasze dzieci dostana :D a bylas już się cos dowiadywać jak z Wasza pozycja na liscie rezerwowej?
ja w tym tygodniu koniecznie musze się wybrac, na sama myśl o zlobku serce bije mi szybciej
moje wszystkie uzywaly smoczkow, tzn Jaca dalej ciagnie. i szczerze nie widze w tym nic zlego o ile w odpowiednim momencie się go pozbędziemy :)

Beti - karmiłam wyłącznie ppiersia do końca 5mca, później tak mi maly po nocach zaczal szalec ze po prostu nie dalam rady. potrafil się obudzić nawet po 50min snu!!! gdzie samo karmienie i usypianie trwalo 30min. zaczelam dokarmiać mm na noc. po jakims czasie dalam dla smiechu sprobowac mu swoje jabłko.. i tak poszlo... całkowicie przestalam karmic tydzień temu.
minimum wykonałam ;p a teraz przynajmniej trochę tata może się wykazac ;p no i mogłam wrocic na fita co mnie bardzo cieszy :)
dziadek (z babcia) dal rade. maly trochę im przygwiazdorzyl w nocy ale to tylko dlatego ze mu swiatlo do karmienia zapalili, heehehe

kordek - moje jeszcze w kinie nie były. moja Izka mysle ze by nie wysiedziała - ona w ogole pozno zaczela bajki ogladac. no chyba zebysmy poszli na Barbi, ale wydaja mi sie Lukasz niekoniecznie na to by przystal ;p

Ewuniek - ooooo, kolejna mama z Wandy :) wow, jaki Florek już duuuzy :) kurde a pamiętam jak dziś jak przyszlas po Kryspina z malym "dinusiem" ;)
Maly już tam chodzi czy od września dajesz?

Witam witam serdecznie:) Florka daję od września do "Promyczka", nawet nie chcę myśleć o innym żłobku:) Ale odkąd Kryspin poszedł do przedszkola, to Florek bawi się przez godzinę dziennie z dziećmi z grupy Kryspinka, podczas odbierania do domu:). Panie opiekunki są naprawdę świetne i nie mają nic przeciwko, że Florek trochę poużywa sobie "przedszkolnego" życia:D Może trochę łatwiej będzie mu zostawać w żłobku, chociaż to zupełnie co innego, gdy ja jestem w sali i w każdej chwili może do mnie przyjść, a gdy mamy nie ma i trzeba sobie z tym poradzić. Pozdrawiam i miłego dnia:D

hej:)
Karolq ja próbowałam wszystkiego z tym palcem- prośby, groźby, obietnice, straszenie, smarowanie "gorzkim pazurkiem" a apteki i nic nie pomagało, aż kiedyś mąż dostał na stacji paliw za punkty szklanki ze stworami "uniwersytet potworny" i tam jest taki z jednym okiem i aparatem na zębach, Z go zobaczyła i spytała czy ten aparat to przez dydanie palucha, ja powiedziałam, że tak i od tamtej pory nigdy już palca do buzi nie włożyła :D

Beti, moje dziewczyny póki co dogadują się super, gorzej jak młodsza chce zabrać to czym bawi się starsza to się wtedy zaczyna... :D

co do nocowania poza domem bez rodziców to moja żadna jeszcze tego nie doświadczyła, ale to dlatego, że nie bardzo mam je gdzie sprzedać, zresztą młodsza jeszcze w nocy cyca je więc ta opcja na razie odpada ;p

jutro idziemy z Z na baranka shaun do kina, wygrałam bilety w rossmanie :) ciekawe czy wysiedzi, trwa 85 min.

miłego dnia dziewczynki :)

Luk&Bella - ja nie zapisywałam młodej jeszcze do żłobka. Dopiero teraz złożę wniosek. Coś czuję, że marne szanse żeby się dostała skoro za listę rezerwową są też punkty dodatkowe :( A tak bym chciała...

Beti - i jak udało się Alę na noc do dziadków sprzedać?

Z tym smoczkiem na razie się tak nie spinam bo widzę, że chce go ostatnio coraz mniej. Dostałam skierowanie do chirurga z tym cyckiem. Wczoraj byłam. 2h w kolejce - masakra :/ Wizyta 4min. Diagnoza - normalny rozwój gruczołu piersiowego. Skoro to takie normalne to dlaczego nikogo w moim otoczeniu to nie spotkało? Dostała jeszcze skierowanie na usg ale to niby tylko dla mojej spokojności. Ulżyło.
Teraz po głowie chodzi mi załatwianie becikowego ale jakoś z oporem się do tego zabieram :/ no i jakoś tak powoli nastawiam się na wakacje :) chociaż jeszcze 3 miesiące to już mi się chce baaardzo :))) zaklepałam już miejscówę i odliczam!

Pozdro

katoryba nie no co ty nie dalam jej jeszcze :) zobaczymy, poki co nie palnuje zadnego wyjscia wiec jakos tak nie mam odwagi dac ja na noc do rodzicow :) a co do tego gruczolu to zapytam kol bo cos mi sie kojarzy ze jej corka to miala

reklama
No to jednej kol corka miala powiekszone gruczoly do 10m a drugiej kol corka ma 13m i dalej powiekszone. Byla na szczepieniu ostatnio alw zapomniaka zapytac o to :/

Do góry