reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2014

reklama
Dzięki dziewczyny. Czyli to jednak żaden ewenement (mam nadzieję). O hormonach kurczakowych też słyszałam ale ja kurczaka praktycznie nie jem a ona jeszcze mięska nie jadła sama, więc skąd to? ech...

Dzięki dziewczyny. Czyli to jednak żaden ewenement (mam nadzieję). O hormonach kurczakowych też słyszałam ale ja kurczaka praktycznie nie jem a ona jeszcze mięska nie jadła sama, więc skąd to? ech...
cycowa jest? bo te gruczoły powiększone są od hormonów matki :tak: Jul też miał cycusie :-p odkąd jest na mm, płaski ;-)

Aśku - tak cycowa jest. Wiem, że od hormonów moich tak może mieć. Tylko, że znam masę dzieciaczków (w tym mój starszak) karmionych piersią, którym nic podobnego się nie działo - Stąd mój niepokój w temacie. No ale już jestem spokojniejsza :)

My po kolejnym szczepieniu. Młoda ciągle jest poniżej 10c. Napiszcie proszę jak rozszerzałyście dietę to o ile posiłków dziennie? Teraz wytyczne są ponoć inne niż kilka lat temu. Wg lekarki powinnam dawać 3 posiłki dodatkowe oprócz piersi. Coś nie za bardzo mi się to uśmiecha - obawiam się o zmniejszenie laktacji :/

Antek też był cycowy i cyców nie miał ;-)

Co do posiłków, w czwartym miesiącu zaczęłam wprowadzać warzywa (jako 1 posiłek), później mięcho i owoce :tak: Obecnie dwa posiłki są normalne - próbowałam kanapki na śniadanie, jajecznicę itp. ale moje dziecie chce mleczo i koniec ;-) nawet zup nie chce za bardzo :-) Początkowo Jul nie był fanem nowego jedzenia, ale jak zaskoczył, to miło było patrzeć ;-) w żłobku ma inny schemat żywienia i wraca głodny, mimo że wszystko je ;-)

po warzywa, owoce i mięso jeżdżę na Jaskółczą ;-)

Ostatnia edycja:
Ja zaczynałam od podawania warzyw, jako jeden posiłek (obiadek), po jakimś czasie dodatkowo owoce, jako przekąska bo moje dziecię też straszny wisicycek i wszystko by mlekiem zapijała. Od niedawna trzeci posiłek- kaszka. Czyli u nas na tą chwilę 3 posiłki: obiad, owoce (nieraz 2 x dziennie - słoik dla nowych smaków i drugi to co mam akurat w domu- jabłko, gruszka, banan itp.), kaszka. W międzyczasie czasem chrupa kukurydziana, skórka od chleba.

katoryba moja Ala tez teraz jest jakos 10c a miala okres ze byla na 3c wagowo. ogolnie jest bardzo szczupla w porownaniu do innych dzieci :) od malego taka byla i tak jej zostalo.
co do posilkow to moim zdaniem to stanowczo za duzo zeby dziecko 5miesieczne mialo az 3 posilki stale!!! ja zaczelam od kaszki ryzowej zwyklej. ledwo co jadla. pozniej za jakis czas dodalam obiadek i pozniej owocowy przecier albo w calosci owoce. do 10m zycia jedzenie dorosle to byl w zasadzie tylk ododatek, dopiero w grudniu wiecej jadla mloda.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi :)
Póki co zostaję przy obiadku (z kaszką manną) i kolacji (kleik+mus owocowy). Nie je tego zbyt dużo ale mam jak przemycić gluten i żelazo :)
Pozdro

Dziewczyny czy któraś z Was mogłaby wkleić liste co zabrac ze soba do szpitala do porodu :) kuzynka potrzebuje a ja rodziłam dwa lata temu i gdzieś ja zapodziałam :) z góry dziękuje :)

reklama
hej, nie wiem czy ktoras z Was jeszcze tu zaglada ale mam pyt do mam które skladaly podanie do zloba..
dostaly się Wasze dzieci?
mój Jac niestety :no:
i tak się zastanawiam którego to kryterium zesmy nie spelnily..
aj szkoda mi i zastanawiam się co dalej robic?

Ostatnia edycja:
Do góry