reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2014

Hello weekendowo u nas pogoda taka sobie mąż w pracy więc sami cała sobotę : ( pewnie lekkie porządki obiadek i wyprawa na plac zabaw : ) Bee Gabrysie są fajniutkie bo mój to Gabriel teraz fajnie było by mieć dziewczynkę ale imiona nie mamy jak byłam w ciąży i jeszcze nie znaliśmy płci to dla chłopca juz było ustalone a dla dziewczynki nie mieliśmy .Mary jak kreacja gotowa udanej zabawy : ) Klaudia Tola co u was ?

reklama
hej,
u nas nic ciekawego... ot, taka leniwa sobota...:-)

z tego cyklu raczej :no: jak mierzę temp w dzień, to mam ok. 37 stopni, ale od 2 dni mierzę o 5 ran i zawsze mam 36.6. Ale kiedyś jak mierzyłam, to było tak, że w dzień miałam ok. 37 a potem jak dostałam @ to w dzień też była 36.6, więc nie wiem, jak mam to interpretować:eek::baffled: Jak to jest z tą temp? Czy po owulacji aż do @ jest zawsze więcej niż standardowe 36.6, no i przed @ spada, czy jak ja mam w nocy 36.6 to nic z tego...

hej i wróciła córa marnotrawna.. jakoś ostatnio nie mam weny i biję się z myślami i z planami na macierzyństwo..
ja też zaczęłam mierzyć temperaturę i widzę, że póki co mi spada, wiec nie wiem o co kaman ;-)

Tola, ja nie pomogę, bo sama dopiero zaczynam zabawę z temperaturą

witam nowe przyszłe mamusie

Bee, u nas chlopczyk może miałby jedno z imion: Staś, Janek, ostatnio spodobał nam się Julian.. mnie się podoba Mikołaj, ale mój P kręci nosem.. a dziewczynka - hmm.. najbardziej prawdopodobna jest Karolinka, podoba mi sie tez Julka, ale tyle ich jest..no i Julianna i Anastazja, co i mężowi się podoba.. on jeszcze chciałby Martę..

A ja dzisiaj oszalałam ze szczęścia, bo właśnie dzisiaj w 100% zrozumiałam, że mój luby naprawdę chce mieć niedługo dziecko i, że to nie jest tylko takie gadanie.

Kupił mi przepiękną książkę o bobaskach, z mnóstwem zdjęć i dobrych rad dla niedoświadczonych rodziców :-) I ponoć nawet zaczął ją czytać :-) Stwierdził, że nie spodziewał się aż takiego natłoku informacji i, że czasami jedną stronę musi czytać po kilka razy, żeby niektóre rzeczy sobie wizualizować :-D

Zrozumie się chyba dopiero, nie które rzeczy jak naprawdę zostanie się rodzicem.

Dla, której z was będzie to pierwsze dziecko?

Witam..
U nas jakoś leci.. Chłopcy krzycza, bija sie jednym słowem norma...
R na urlopie więc zadko zaglądam..
Bee jak widać na suwaczkach u mnie to bedzie trzecia ciąża o ile bedzie:)
Tola z tą temp nie pomogę bo ja nigdy nie mierzyłam..

A co do imion to ja bym chciała Liwię lub Beniamina.. A Rafał i Marcel mówią też coś o Róży..

Cześć dziewczynki,
dziś znowu kolejny zwykły dzień... zakupy, obiad, zabawy z dzieciakami, z córą cały ranek grałam z "Spadające Małpki", potem przyszła do dzieciaków sąsiadka, było miło...:-)

Bee, super, że M się tak na 100% zdecydował...:tak: mój mi kiedyś na Walentynki kupił 2pak: "Ciąża i Macierzyństwo", a w lipcu tego samego roku byłam w ciąży :-D Tobie też tego życzę... Ja mam już 2 dzieci, więc jakby co, to dla mnie też będzie 3 ciąża. Imię też tak jakby już mamy... to znaczy... ja mam... dla chłopca mi się Aleksander podoba, a dla dziewczynki Maria Magdalena. M za bardzo Aleksander nie pasuje, ale myślę, że da się przekonać :tak:

Konwalianka, MeKlaudia :-)

To wy już weteranki. To dobrze będzie się kogo o radę spytać.

W sumie, to nie wiem czy wcześniej już się na dzidzie nie zdecydujemy ;p. Wszystko wyjdzie w praniu, zobaczymy jak ułożą się następne 3 miesiące. :-)

reklama
Do góry