reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

hejka:)
Izuniek to wspaniale, że Lenka zdrowa!! buziaki dla niej na 8msc :*
i spóźnione dla reszty miesiączniaków :***

ja dziękuję w imieniu zakatarzonej Zuzki za życzenia :)

Sallis przespanych nocek życzę.

pozdrowionka i miłego weekendu!

reklama
witajcie :)
ale pustki dziś :p macie rację, sobota to sobota, wara od kompa :p
wszystkim mamusiomJagódka dziękuje za buziaki :)

marzena86 gratulacje drugiej nocki, "zazdraszczam", moja mała jak się wybudzi na maxa to bez cyca ani rusz ;)

oleczka0585 ja polecam ci poradnię okulistyczną na Kukułczej, przyjmują i prywatnie i na fundusz :)

hejka!

cosa historia potworna. ja sobie tak czasem mysle, ze jakby mnie cos takiego spotkalo to bym nie przezyla tego. a o tych taabletkach slyszalam ale nie bralam ale kiedys mialm jedno opakowanie tab anty i po nich wlasnie bylo mi niedobrze, glowa bolala potwornie. no i musialam zmienic na inne

izuniek siuuuer, ze Lencia zdrowa, wymiary piekne:) buziaczki dla niej na 8 miechow! ja ubieram podobnie jak vii. pare razy tez juz zalozylam kombinezon i wtedy ubralam tylko rajstopki, skarpetki, body z dlugim i koszulka z dlugim. nie ma co przesadzac bo bedzie jeszcze zimniej i warstw nie starczy:)

mysza gratki dla Eli za jedynki:) mialam cie pytac o cos. bo Eli spi w innym pokoju tak? a karmisz ja jeszcze w nocy? jesli berzesz ja do sibie do sypialni i odnosisz to sie nie budzi? bo ja chce jutro dac malego do jego pokoju a nie mam gdzie go tam karmic i nie wiem jak to zorganizowac:)

ellooo....
beti- my dziś się chustowaliśmy. Fajne te mei tai ale nadal nie wiem skąd wybiorę- sylwia miała z wolomoloooo i fajnie mi się układało. Najważniejsze żeby te pasy były dobrej długości(nie które mają za długie wypełnienie tych pasów i potem źle się wiąże-gorzej sie trzyma) i panel odpowiedni do dziecka.
Jestem w trakcie szukania pouch'a bo też sobie przymierzyłam i dla mnie XS :-D
Ciężko znaleźc juz od tego patrzenia głowa boli :(

salis- do jutra :)

Hejo:) Od rana próbuję przeczytać zaległości, ale marnie mi szło:/ Musiałam do szkoły jechać i niedawno wróciłam...

Beti jeśli mogę się wtrącić to ja po karmieniu odnosiłąm Fila do niego, chociaż to były sporadyczne przypadki, bo Filo raczej nie jadał w nocy.

Vii Filo je ze śniadanek to kaszka z różnistym wkładem albo jajeczko. Zupki to wywar mięsny plus warzywa w zależności od tego jaka zupa ma być, pomodor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, kalarepa, brukselka, burak, fasolka szparagowa, dynia, Filo lubi bardzo rosołek i krupnik:) A na drugie to mięsko (często pulpeciki) z jarzynką, np. marchewka+groszek i ziemniak, ziemniak+starty ogór koszony, sama duszona marchewka, brokuł+ziemniak itd. i masełko. Na drugie w zależności czy jest sosik czy nie to ryż na zmianę z ziemniakiem.

Cos ajuż nie wiem czy to Ty pytałaś ale ja daję cembion, tyle że ten multi są są wszystkie witaminki

Witajcie:)

Nadrobiłam zaległości, ale jak zwykle przy tak dużej dawce informacji wszystko mi uciekło.

Buziaki dla zdrowej (i już niech tak zostanie) Lenki:*
Izuniek - ja ubieram Jaśka w body z długim rękawem, ciepłe welurowe śpioszki, sweterek, cienką bawełnianą czapeczkę z klapkami na uszy i ładuję go do takiego średnio grubego śpiworka z kapturem, w którym rączki ma w jego za dużych jeszcze rękawkach, w wózku przykrywam go kocem średnio cieńkim i kapką od wózka, ale ja Jaśka jeszcze w gondoli wożę:).

Cosa - tragiczna historia. Biedna ta Twoja koleżanka:(.

Katoryba - ja nie wiem jak Ty to robisz, że i czyściutko masz w chacie i super obiadki gotujesz i jeszcze tyle na spacerach spędzasz czasu. Ja próbowałam dom jakoś ogarnąć i niestety obiad zjedliśmy poza domem, bo już mi czasu i energii zabrakło, a i tak wszystkiego nie posprzątałam.

Sallis - u nas to samo z tym nocnym karmieniem. Co 1,5-2 godziny - niezmiennie. Próbowałam go przetrzymać tak jak Katoryba pisała i skutek tego był taki, że później tak się rozbudził, że nie mógł zasnąć przez dwie godziny. Z podaniem soku lub herbatki też próbowałam, ale darł się jak poparzony i i tak skończyło się na cycu. Smoczek opóźnia jedzenie o jakieś 20 minut:). Wiem co czujesz i łączę się z Tobą w bólu przerywanego snu.

Przepraszam dziewczyny, że tylko tyle, ale cycocholik już wzywa...

czytam,czytam i czytam i niby jestem już na bieżąco ale...dawka informacji powalająca;)

Izuniek -cieszę sie, że Lenka już zdrowa.Oby już tak zostało. Buziaki dla Was:)

cosa-tragiczne przeżycie :((

spóźnione i bieżące buziaki dla miesięczniaków:*

skończyłam prasowanie i padam...

spokojnej nocy

reklama
Izuniek super ze mala juz zdrowa;) Co do ubioru to mniej wiecej jak dziewczyny;)

Azalie ja bralam 3 opakowania pozniej przestalam karmic bylo wszystko ok:)

Cosa straszna historia, u mnie kolezanki kuzynka stracila teraz 2 miesieczne dziecko jak mial tydzien trail na zapalenie pluc caly czas byl w szpitalu. Podobno w tym samym dniu 2 dzieci zmarla takich m alych:(

Do góry