reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witam! Wybaczcie, że ostatnio nic nie pisałam.. ale niestety wysiadł nam komputer.. musieliśmy załatwiać nowego na raty.. a to troszkę trwało.. Tyle napisałyście, że nie da się nadrobić :)

Wybaczcie. Teraz postaram się być w miarę na bieżąco.

U nas w miarę ok.. Majka nadal nieszczepiona.. ciągle coś nie tak :(
Do tego zaczyna się bardzo denerwować przy jedzeniu cyca.. i słyszę jak jej w brzuszku bulgocze.. ciągle ma problemy ze wzdęciami.. koperek nie pomaga.. Espumisan też.. ehh.. tak chciałabym, żeby się już nie męczyła..

My niestety prawie całe dnie w domu same.. czasem jestem tak zmęczona, że nie mam siły usnąć..

Pozdrowionka i buziaczki dla wszystkich mamuś i dzieciaczków:*:*

reklama
sallis - wytrwalosci we wstawaniu. a Domi jak sie obudzi to placze? bo ja ostatnio stwierdzilam ze jak Majka byla mala to sie budzila i poplakiwala na jedzenie, a od jakiegos czasu sie budzila i cos tam gadala po swojemu to ja odruchowo wstawalam i karmilam. no i sprobowalam ostatnio nie karmic tylko uspac na nowo i zasypia. czasem wystarczy podac smoczka poglaskac i po minucie spi, no ale dzis np jedna pobudka to bylo 20 min usypiania. w sumie 3 razy sie przebudzala ale mam nadzieje ze niedlugo dojdzie do ciaglego spania ;) takze probuj moze to cos da :) i dzieki za propozycje, jeszcze tylko trzeba by znalezc termin kiedy moj M w domu :/

beti - ja w takich sytuacjach mam ochote zamontowac na dachu auta megafon i opieprzac tych wszystkich glupich kierowcow ;)

milego weekendu wszystkim, my dzis zaliczymy spacer z...dziadkiem, zeby rodzinnie bylo ;)

Hej ho,

wpadłam zameldować, że LENA jest ZDROWA!!! (ale jeszcze tydzień z nią posiedzę w domu i pospaceruję :D) I przy okazji ma już 72cm i waży 7900 :)
Miłego dla Wszystkich! :-)

wspaniałe wieści Izuniek :) może we wtorek przyspacerujesz na zacisze? :)
mam nadzieję, że D też tak pięknie urosła, bo wagowo przegoniła i obciach będzie jak jest dużo krótsza ;P ale to się dowiemy w czwartek na szczepieniu :/
no ale najważniejsze że Lencia w końcu zdrowa :)
ucałuj ją w czółko na 8 miesięcy :*

marzenka - będę kombinować w przyszłym tyg jak A. będzie w domu. bo nie wyobrażam sobie opiekować się cały dzień małą po nieprzespanej nocy. obawiam się że źle by się to skończyło ;)

a w sumie jak jeszcze trochę ponarzekam to może sama się naprawi, bo już jest ciut lepiej - dziś i wczoraj "tylko" 4 pobudki z czego 3 na jedzenie :) niby niewielka poprawa ale dla mojego samopoczucia suuuupe :)
miłego dnia laseczki :* :*

Buziaki dla miesięczniaków :-) Dla marcowej panienki Lenki same zdrowe :-D

A moje ząbkowe słoneczko właśnie próbuje mi pomóc napisać posta :-) Mamy dwie dolne jedynki :-D I tym razem na weekend ja się rozłożyłam ;-)

Co do panów myślących o pracy w domku jako o niczym - polecam nic nie robić :-) Jak się potkną o brudną pieluchę :-D Będą mieli pusty żołądek - a skarpetki brudne - sami się opamiętają ;-D No chyba że nie dotrze bo i takie osobniki są znane :-)

Co do chust ja mam poucha :-) ja go lubię, Eli go lubi:-D

Pozdrawiam i przypominam że za miesiąc już święta :-D

Juhu,

sallis
- nie - to jest zupełnie inne zdarzenie - sprzed kilku dni :/
ZE wstawaniem w nocy to tak jak Beti napisała - nic od razu samo się nie dzieje - trzeba najpierw coś dać żeby dostać ;P kilka nocy się przemęczysz a potem będzie lepiej! Mogę zaświadczyć swoim przykładem :)
Nie mogę z tego szczerbola - :) śmieję się za każdym razem jak to widzę :)
Gotuję różnie - raz na kilka dni albo na jeden raz - zależy co. Pulpecików wyszło sporo - dałam na 2 dni pod rząd tylko z innymi dodatkami (raz z ziemniorami i kalafiorek a drugi raz z kaszą i ogórasem kiszonym). A resztę zamroziłam - będzie na jakieś 4 obiadki jeszcze. A jak robię na jeden raz to jest np. jajco ugotowane na twardo z ziemniaczkami z koperkiem i warzywkiem :)
Przepisy oczywiście skopiuj :)

Zapomniałam o Lilce i Jagódce - spóźnione :*

oleczka - ja niestety nie znam żadnego ze specjalistów o których pytasz. A co się dzieje, że pytasz o nich?

Beti - tak trzymaj z darciem na kierowców! Tylko nie zapomnij szyby odkręcić - będzie lepszy efekt :)

outstanding - trzymaj się dzielnie! próbowałaś masaży brzuszka?

Izuniek - w końcu jakieś dobre nowiny - super!!! cieszę się :) oby tak już zostało :) No i wysoki lachonek z niej rośnie :) :* na miesięcznicę

Miłego i dłuuuuuugiego weekendu :)

Kobietki Wy moje wszystkie kochane :) powiedzcie mi w co Wy ubieracie dzieciaczki na spacerki teraz, ile warstw i z czego, bo ja zacofana w spacerach, ominęła Nas zmiana pogody...

Katoryba - ja chyba sobie spiszę Twoje pomysły na jedzonka, bo czuję się nierobem w tej materii, bo tylko słoiki idą u nas... Współczuję przeżyć z kierowcami...
Minesota - to się rozpędziła Eli z zębami, gratki za jedynki ;) (jeszcze jeden raz taki podwójny numerek wywinie i koniec, w szkole za jedynki nikt jej nie wyściska :p) Zdrówka dla Ciebie!
Sallis - na Zacisze to chyba nie dojdę :( narazie tak na pół godzinki przez kilka dni mamy wychodzić (masakra będzie, wynoszenie wózka, ubieranie się i za chwilę spowrotem :/) ale dziękuję za zaproszenie do grona ;) A Dami taka uroda, że waga wyższa od co niektórych naszych pociech. Pewnie jak zacznie się raczkowanie, chodzenie, bieganie to się uszczupli ;) a i my czekamy na szczepienie (trzecie podejście...)
Każda zmiana na lepsze cieszy, a jedna pobudka mniej to już COŚ! Będzie lepiej ;) Nam się poprawia.
Outstanding - znam ból odkładanych szczepień, ale spokojnie, wkrótce ukłują te Nasze Panny ;)

Buziaki (zaległe, ale) gorące dla Betki, Jagódki, Lilki i Zuzi na miesięcznicę :-* :-* :-* :-*

cześć dziewoje:D

Uwazajcie na swoje chore malenstwa. Ja mam troszke smutne wieści dotyczace chorubska u takich maluszków. Z powodu blędu lekarzy i poznego wykrycia choroby zmarło dziecko mojej koleżanki. Zapalenie mięsnia sercowego ponad 3 miesiace w szpitalu w Szczecinie W calym swoim krótkim zyciu było chyba z 2 dni w domku reszta to szpital. Więc nie lekcewazcie zadnych objawów chorubska. Lepiej dmuchac na zimne. Nawet ja ze swoim malenstwem ostatnio bylam przebadac bo mi sie wydawalo ze kaszle za duzo , ale to tylko przewrazliwiona mamuska ze mnie Oskrzela czyste płucka czyste . Efekt kaszlu to zbyt duzo sliny i niewyrobiony obruch połykania na czas . Taka była diagnoza lekarza . Kazała dawac aby wzmacniac organizm CEBION któras z Was stosowała?
Trzymajcie sie buziaczki dla miesieczniaków ***)))

jeszcze pytanko brała któras z was tabletki AZALIA ? jak samopoczucie po nich . Ja zaczełam wczoraj i cos mi po nich nie pasuje jakies bóle glowy i zawroty. Jak to po nich to nie za fajnie bo kupiłam 2 opakowania a do tanich nie należały :p

Ostatnia edycja:
reklama
cosa - ale historia :( oby żadnej z nas coś podobnego nie spotkało!
Ja daję Cebion od jakichś 2 mies. - codziennie ok 7kropli do wieczornego mleka. Azalii nie znam.

Izuniek - ja ubieram tak: body z długim, bluza z weluru (miśka takiego) ale nie jakaś mega gruba i kurtka/kombinezon jesienno/zimowe. Pod szyję cienką apaszkę (taki trójkąt) a teraz będę zakładać już chyba taki z polarku. Czapka ciepła i rękawiczki. Na nóżkach: rajtki z tych pośrednich grubości i spodnie ciepłe. Na stópki na rajtki skarpetki i takie papucie z podeszwą antypoślizgową. Owijam kocem grubym ale nie najgrubszym jaki mam i jak jest jeszcze zimno bardzo to osłonkę na nóżki wózkową.

Do góry