reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

witajcie =)
ja no cóż dziś spanikowałam i poleciałam z rana z małą do doktorki by ją osłuchała. Nieszczęsny katar.. ale przynajmniej mam pewność że nie rozwija się z tego żaden syf.
Nie wiem czy to jest spowodowane tym katarkiem, ale Jagoda zaczęła mi się wybudzać w nocy. Wcześniej przesypiała już 8-9 godz, przebudzała się między 5 a 6 rano ale przy piersi drzemała dalej średnio do 8 rano. Teraz od kilku dni nie ma tak dobrze, nie dość że wędruje po łóżeczku to jeszcze przebudza się koło północy z chrumkaniem, potem o 3-ciej, 5-tej, ale to już nie jest spokojne drzemanie tylko wiercenie się. Czyli że mamusia też nie śpi tylko czuwa :/ może to jakiś kryzys lekki i się małej rytm przestawia? jedna z Was też pisała o nagłym wybudzaniu się 4-miesięczniaka =)

pozdrawiam =)

reklama
nnita jak najbardziej to moze byc katar. trzeba przetrwac bo u takich maluszkow to dluugo zwykle te katarki sa. a z tym budzeniem to tak bylo u mnie, emri i zawalki:) nagle pogorszenie ze spaniem.

uff trochę się ogarnęłam! ja nie wiem jak to możliwe że mamy conajmniej 5 prań do zrobienia :szok: dziś poszły dwie, ale gdzie to wieszać? nie specjalnie schnie, bo dni coraz chłoniejsze. do przyszłego tyg mi zejdzie zanim się z tego wygrzebię...

beti - nie wiem czy Ci mówiłam ale super podoba mi się Wasze zdjęcie przy suwaczku!
nnita - u nas w zasadzie jest to regułą, że katar=gorsze spanie
madzioszka - co oznacza cieplejszy pajac? taki welurowy?
zawalka - a jaś w jakim pajacyku śpi? takim baełnianym cieniutkim?
kurczę ja się ani razu nie odważyłam położyć młodej spać bez kocyka. latem cieniutki bawełniany a teraz już polarowy. i jakaś zgrzana specjalnie nie jest. a nawet jak ją biorę w nocy to ręce ma jak lody. hmmm no i zaczęłam się zastanawiać czy coś robię nie tak, czy to każde dziecko inaczej? a może w domu mamy za zimno (22st.)?
oleczka - dzięki za wskazówki :) że też Ci się chciało pisać ;) chyba muszę baczniej się przyglądać mojemu dziecku, bo jakoś nigdy specjalnych oznak nie zauważyłam.
szczęśliwa - mnie ostatnio też zainteresowały pieluszki wielorazowe, ale czy już nie jest za późno? kurczę musiałabym zgłębić temat.

ev ja przy córce chciałam kupic te pieluszki wielorazowe ale się odpieluchowała hehhe – ale teraz kupie bo im wiecej czytam tym pozytywniej jestem nastawiona –mam ful pytań ale to Oleczka na pewno pomoże , może się uda spotkanie zrobic i obejrzeć z bliska te pieluszki i wkładziki
a czy nie zapóźni?…chyba nie-warto się wdrożyć w temat –tym bardziej wsłuchiwanie się w organizm zawsze jest korzystne
beti sliczne zdjęcie!
nita my też katatek -niestety to on winny za brak snu i przebudzanie- zdrówka!

Hejo:) Kolejny dzień za nami:) Jeszcze tylko jutro muszę tak wcześnie wstać...bo wstaję o 5.30:/ My mamy tez silikonową nakładkę na palca, ale nie lubię jej. Pójdę za radą Szczęśliwej i uderzę do Rossmana:)

Dziewczyny napiszcie mi proszę jak powinnam skonstruować menu dla Fila:) Teraz je tak:
-po przebudzeniu mleko 210
-ok. 9 kaszka na gęsto z owocami
-ok.12 obiad
-ok.14-15 mleko 210
-16-17 owoce
-19 mleko 240
-miedzy posiłakami biszkopty, jogurcik, "coś do rączki"

No i zastanawiam się czy nie wywalić już tego popołudniowego mleka na rzecz drugiego dania? Filo ma w ogóle duży apetyt, szczególnie lubi jogurciki, a uwielbia...monte:) Tak wiem, to pewnie grzech, ale uwielbia je:))) Doradźcie:)

emri - ja jestem laik póki co, ale tak właśnie myślałam, że o 12 zupka, a o 14 drugie danie...
Ucałuj Filusia od cioci na te 9 m-cy:*

hejka:0

Filcio mój kochany - sto buziaczków od naszej rodzinki :)
też mi się wydaje, że spokojnie drugie danie można wprowadzić:) - Filo jak na ten wiek to i tak dużo je różnych rzeczy i mleczka - a co do monte, to super, że mus smakuje - w końcu to też dla ludzi :p niech je - jakby coś mu po tym było, to pewnie byś mu nie dawała - więc luzzzzz'
E_V - witaj w szarej rzeczywistości - ale w sumie bosko trafiliście z tym pobytem nad morzem - pięknie na prawdę!!!

- u nas - spać mi sie chce:)
pauli ja tez max o 5:30 musze wstac;/

jeju straszna godzian ta 5.30 ale w sumie u nas tez czesto pobudka o tej godzinie tylko, ze ja garuje w lozku z mlodym do 8 jeszcze:)

emri a jakie to szczotki planujesz kupic? bo ja chyba cos przegapilam a tez bym nabyla D. buziole dla Filusia!!!

szczesliwa, e_v ja ostatnio bardzo duzo slyszalam o tych pieluchcach wielorazowych. ostatnio bylo o nich w dzien dobry tvn. byly mamy i pokazywaly rozne "modele", mowily o wkladach,ze sa bardziej absorbujace i mniej. i jak sie dziecko chce odpieluchowac to mozna sie zaopatrzyc w te. ktore daja uczucie mokrosci:) a spotkanie w tej sprawie super sprawa. na pewni jest za pozno na to bo przeciez nasze dzieci ni takie duzo i jeszcze troche w pieluchcach pochodza:)

reklama
Wiatajcie!
widzę że temat pieluch wielorazowych poszły w ruch :)
szczesliwa- zapraszam na mała prezentacje zawsze lepiej zobaczyc na oczy :) te pieluchy-odpieluchowanie nie jest za późno :p w sumie to zależy!!!

Sto lat dla Filipa :)

Ostatnia edycja:
Do góry