reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

katoryba- no mamy pojemnik-wiaderko i jak widze jak mała reaguje to w bezpiecznej pozycji ją trzymam(polecam książkę Kingi Cherek"pożegnanie z pieluszkami" ciekawie napisana :p
szczesliwa- cieszę się , że suszarka na małego działa- bo nie wszyskie dzieci to lubią :)jeden sposób uspokajania więcej:p
e-v- bezpiecznego powrotu ;P do zobaczenia nie długo
Pracującym mamuśkom- wytrwałości......
Spokojnej nocy mamuski

reklama
hej lasencje,

zawalka - kurde moja to 6 razy w ciagu dnia je no i raz w nocy. mam nadzieje ze szybko uda sie poukladac jaska ;) aaaa dzis na sweetdealu jest sushi :)

e_v - akurat wraccie jak sie pogoda zepsula :) spokojnej drogi

przodowniczki pracy - dacie rade :) i pamietajcie: byle do weekendu i chlopu bozia te raczki dala ;)

ja niepotrzebnie mloda pochwalilam z tym spaniem ;/ dzis pobudka dwa razy, oczywiscie rozkopana, w poprzek lozka. nie wiem jak ona to robi bo w dzien sie tak nie przemieszcza...

Witajcie:)

Mamy pracujące - jesteście super, że dajecie sobie radę:). Kobiety potrafią się przystosować do każdych warunków.

Marzena - ja wkładam Jachowi do łóżeczka poduszkę-"jaśka"- taką prawie okrągłą. Ma ją przy swoim lewym boku i trzyma sobie na niej rączkę jak zasypia i zapobiega to przesuwaniu się jego w poprzek. Wcześniej, jak wyciągałam tą poduszkę, to też w nocy leżał w poprzek łóżeczka, a czasami nawet z głową pod przewijakiem:). Jakoś nie ufam tym portalom promocyjnym. Skorzystałaś z tej oferty na sushi?

E_V - ale pogodę to wymarzona mieliście, zwłaszcza o tej porze roku:). Oby przez całe wspólne życie tak Wam wszystko sprzyjało:). My mamy szczepienie teraz w czwartek. Z tymi plastrami to faktycznie sobie daruję, bo takiemu dziecku można nakleić max 2 plasterki, a będzie kuty 3 razy, więc i tak całkowicie bólu nie uniknie. Jeszcze, jak piszesz, boli przy odklejaniu, to chyba mija się z celem.

Madzioszka - dobrze, że włączyłam sobie Becika z rana, bo w nocy to bym się nieźle wystraszyła:)

Miłego dnia wszystkim:)

witajcie =)
oleczka0585 - czyli wysadzasz dzidzie, a od kiedy to robisz? od początku? =)
zawalka - no super pomysł z tą poduszką w łóżeczku!! taki prosty ;P też wcześniej trzymałam poduszkę do karmienia w łóżeczku, ale to bardziej z braku miejsca, a teraz sama na niej sypiam ;) sama zaczęłam się zastanawiać co tu wykombinować żeby mała nie wędrowała w nocy pod przewijak, więc wypróbuję Twoją poradę =)
pozdrawiam =)

ps. zawalka - Twój Jasiu na zdj w sygnaturce wygląda uroczo =)

Witam mamity :p
nnita- spróbowaliśmy jak miała ok 3 tygodni :) nie zwasze trafie i zdąże ale udaje się :p
szczesliwa- szybkiego powrotu do zdrowia twojemu maleństwu życzę pozdrawiam

vii- częściej trafiam bo mi sygnalizuje w swój sposób(choc bywa że całkowicie po cichaczu zrobi :))teraz przeważnie po spaniu robi siku więc od razu ja biorę a jak w ciągu 5 min nie zrobi to w trakcie karmienia na bank :) o znakach dzieci poczytałam trochę "pożegnanie z pieluszkami"Kinga Cherek. Mnie ona dużo naprowadziła :p

Marzena - Jachu śpi w pajacyku samym i tylko czasami, jak jest chłodniej na dworze przykrywam go pieluszką flanelową, ale zaraz przy pierwszym karmieniu nocnym ją zabieram, bo ma włoski całe mokre. Pediatra powiedziała mi, że dzieciom jest o wiele cieplej w czasie snu niż nam.

Vii - podobno dziecko daje sygnały, że będzie sikać lub walić kupę do 4 miesiąca, później jak rodzice to ignorują to daje sobie spokój, ale nie wiem, jak jest faktycznie. Jaśko do tej pory przed sikaniem kreci szybko głową i ramiona podnosi, tak jakby się obrzydzał, a przed kupą robi się cały czerwony i krzyczy. Czasami jednak nie daje tych sygnałów albo po prostu jestem w innym pomieszczeniu i wtedy niespodzianka.

Oleczka - Na początku też Jaśka wysadzałam nad miską, ale on się zaczął blokować i chyba było mu niewygodnie, jak go trzymałam, więc dałam sobie spokój.

Nnita - dziękuję w imieniu Jasia:)

Ostatnia edycja:
a propo szczepien ostatnio mojej mamy kolezanka poradzila mi przed szczepieniem wieczorem i rano dac thuga15ch jej corka szczepienie przechodzila super ja nie kupowalam bo juz jestem po szczepieniach

reklama
Hejo:) Mój dzisiejszy dzień o niebo lepszy niż wczorajszy:) Ale to zasługa tego, że roboty mniej:)

Dziewczyny a powiedzcie mi jaki jest sens wysadzania takich maluszków? Bo ja nie wiem...Przecież dziecko nie potrafi zapanować w tym wieku nad potrzebami fizjologicznymi, no chyba, ze chodzi o oszczędność pieluszek. Napiszcie mi proszę czy w tym jakiś ukryty sens jest? My sadzamy Fila na nocniku, ale traktujemy to raczej jako zabawę jeszcze.

Szczęśliwa to miałaś kapuściana ucztę:p U nas suszarka też działała, nawet na tel. mam jeszcze nagranie:) Ale po pewnym czasie Filo bał się tego dźwięku.

Katoryba ciechanek...mniam mniam:) My wiemy na co wydawać te ciężko zarobione pieniądze:)))) Codziennie powinnaś tak zmykać z pracy!

A co do łagodzenia bólu po szczepieniu, to pamiętajcie, ze można zrobić okłady z sody. To chyba najlepsze rozwiązanie dla takich maluszków:)

Do góry