reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

katoryba- no mamy pojemnik-wiaderko i jak widze jak mała reaguje to w bezpiecznej pozycji ją trzymam(polecam książkę Kingi Cherek"pożegnanie z pieluszkami" ciekawie napisana :p
szczesliwa- cieszę się , że suszarka na małego działa- bo nie wszyskie dzieci to lubią :)jeden sposób uspokajania więcej:p
e-v- bezpiecznego powrotu ;P do zobaczenia nie długo
Pracującym mamuśkom- wytrwałości......
Spokojnej nocy mamuski

reklama
hej lasencje,

zawalka - kurde moja to 6 razy w ciagu dnia je no i raz w nocy. mam nadzieje ze szybko uda sie poukladac jaska ;) aaaa dzis na sweetdealu jest sushi :)

e_v - akurat wraccie jak sie pogoda zepsula :) spokojnej drogi

przodowniczki pracy - dacie rade :) i pamietajcie: byle do weekendu i chlopu bozia te raczki dala ;)

ja niepotrzebnie mloda pochwalilam z tym spaniem ;/ dzis pobudka dwa razy, oczywiscie rozkopana, w poprzek lozka. nie wiem jak ona to robi bo w dzien sie tak nie przemieszcza...

Witajcie:)

Mamy pracujące - jesteście super, że dajecie sobie radę:). Kobiety potrafią się przystosować do każdych warunków.

Marzena - ja wkładam Jachowi do łóżeczka poduszkę-"jaśka"- taką prawie okrągłą. Ma ją przy swoim lewym boku i trzyma sobie na niej rączkę jak zasypia i zapobiega to przesuwaniu się jego w poprzek. Wcześniej, jak wyciągałam tą poduszkę, to też w nocy leżał w poprzek łóżeczka, a czasami nawet z głową pod przewijakiem:). Jakoś nie ufam tym portalom promocyjnym. Skorzystałaś z tej oferty na sushi?

E_V - ale pogodę to wymarzona mieliście, zwłaszcza o tej porze roku:). Oby przez całe wspólne życie tak Wam wszystko sprzyjało:). My mamy szczepienie teraz w czwartek. Z tymi plastrami to faktycznie sobie daruję, bo takiemu dziecku można nakleić max 2 plasterki, a będzie kuty 3 razy, więc i tak całkowicie bólu nie uniknie. Jeszcze, jak piszesz, boli przy odklejaniu, to chyba mija się z celem.

Madzioszka - dobrze, że włączyłam sobie Becika z rana, bo w nocy to bym się nieźle wystraszyła:)

Miłego dnia wszystkim:)

witajcie =)
oleczka0585 - czyli wysadzasz dzidzie, a od kiedy to robisz? od początku? =)
zawalka - no super pomysł z tą poduszką w łóżeczku!! taki prosty ;P też wcześniej trzymałam poduszkę do karmienia w łóżeczku, ale to bardziej z braku miejsca, a teraz sama na niej sypiam ;) sama zaczęłam się zastanawiać co tu wykombinować żeby mała nie wędrowała w nocy pod przewijak, więc wypróbuję Twoją poradę =)
pozdrawiam =)

ps. zawalka - Twój Jasiu na zdj w sygnaturce wygląda uroczo =)

Witam mamity :p
nnita- spróbowaliśmy jak miała ok 3 tygodni :) nie zwasze trafie i zdąże ale udaje się :p
szczesliwa- szybkiego powrotu do zdrowia twojemu maleństwu życzę pozdrawiam

vii- częściej trafiam bo mi sygnalizuje w swój sposób(choc bywa że całkowicie po cichaczu zrobi :))teraz przeważnie po spaniu robi siku więc od razu ja biorę a jak w ciągu 5 min nie zrobi to w trakcie karmienia na bank :) o znakach dzieci poczytałam trochę "pożegnanie z pieluszkami"Kinga Cherek. Mnie ona dużo naprowadziła :p

Marzena - Jachu śpi w pajacyku samym i tylko czasami, jak jest chłodniej na dworze przykrywam go pieluszką flanelową, ale zaraz przy pierwszym karmieniu nocnym ją zabieram, bo ma włoski całe mokre. Pediatra powiedziała mi, że dzieciom jest o wiele cieplej w czasie snu niż nam.

Vii - podobno dziecko daje sygnały, że będzie sikać lub walić kupę do 4 miesiąca, później jak rodzice to ignorują to daje sobie spokój, ale nie wiem, jak jest faktycznie. Jaśko do tej pory przed sikaniem kreci szybko głową i ramiona podnosi, tak jakby się obrzydzał, a przed kupą robi się cały czerwony i krzyczy. Czasami jednak nie daje tych sygnałów albo po prostu jestem w innym pomieszczeniu i wtedy niespodzianka.

Oleczka - Na początku też Jaśka wysadzałam nad miską, ale on się zaczął blokować i chyba było mu niewygodnie, jak go trzymałam, więc dałam sobie spokój.

Nnita - dziękuję w imieniu Jasia:)

Ostatnia edycja:
a propo szczepien ostatnio mojej mamy kolezanka poradzila mi przed szczepieniem wieczorem i rano dac thuga15ch jej corka szczepienie przechodzila super ja nie kupowalam bo juz jestem po szczepieniach

reklama
Hejo:) Mój dzisiejszy dzień o niebo lepszy niż wczorajszy:) Ale to zasługa tego, że roboty mniej:)

Dziewczyny a powiedzcie mi jaki jest sens wysadzania takich maluszków? Bo ja nie wiem...Przecież dziecko nie potrafi zapanować w tym wieku nad potrzebami fizjologicznymi, no chyba, ze chodzi o oszczędność pieluszek. Napiszcie mi proszę czy w tym jakiś ukryty sens jest? My sadzamy Fila na nocniku, ale traktujemy to raczej jako zabawę jeszcze.

Szczęśliwa to miałaś kapuściana ucztę:p U nas suszarka też działała, nawet na tel. mam jeszcze nagranie:) Ale po pewnym czasie Filo bał się tego dźwięku.

Katoryba ciechanek...mniam mniam:) My wiemy na co wydawać te ciężko zarobione pieniądze:)))) Codziennie powinnaś tak zmykać z pracy!

A co do łagodzenia bólu po szczepieniu, to pamiętajcie, ze można zrobić okłady z sody. To chyba najlepsze rozwiązanie dla takich maluszków:)

Do góry