reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

hej laseczki,

u nas nic ciekawego sie nie dzieje. jakos w tym tyg nic mi sie nie chce ;) niunia teraz ma drzemke to ja pije kawke i czytam zamiast sie wziac do roboty. a tu posprzatac trzeba i tort przygotowac bo mezu ma dzis urodziny :) weekend zapowiada sie goscinny, przyjezdza kolega M co mial byc w zeszlym tyg i jeszcze moja kolezanka. szkoda tylko ze pogoda sie skaszanila :/

filcio - sto lat, niech ci monte lekkim bedzie ;)

emri, katoryba - a od kiedy szczotkujecie dzieciom zeby?

laski a macie do polecenia jakis krem na buzke na te chlody i mrozy co nadchodza?

reklama
marzena ja tam mam krem bambino z zeszlego roku ale on ma wode wiec niby na mroz nie moze byc. bez wody jest chyba z hippa albo nivea, nie pamietam dokladnie.

moje dziecie daje wlasnie czadu bo od ponad godziny nie moze zasnac:/ nie lubie takich chwil;)

Juhu,
emri - Bolo je podobnie - tylko na odwrót ma mleko - obiad - w południe mleko a ok 15 obiad. Nie wiem właśnie jak to z tymi obiadkami... czytałam, że po 9 mies można wprowadzać zupkę osobno i drugie osobno ale jeszcze nie zgłębiałam tematu, więc też chętnie się dowiem jak to zrobić :) Aha no i nie daję mu przegryzek w międzyczasie - czytałam, że nie można dziecka do tego przyzwyczajać, powinien mieć stałe pory i konkretne posiłki.
spóźniona graba dla Fila :)

Marzena - ja szczotkuję od kilku tygodni nie umiem dokładnie powiedzieć od kiedy. do buzi polecam nivea na każdą pogodę.

W pracy masakra... na szczęście już łłłikend :) i znajomi właśnie jadą do nas :)

katoryba a to nie Ty przypadkiem mowilas, ze wolisz hippa na kazda pogode a nie nivea? tak mi sie cos kojarzy, a moze pomieszalam...

co tu takie pustki dzis?

u nas nic specjalnego, dzien minal nie wiem kiedy. zarastam wypranymi rzeczami. kiedy ja to poprasuje wszystko to nie wiem. ostatnio taka wieksza ilosc prasowalam szykujac ciuszki dla Dominiki, z nia w brzuchu :) mile wspomnienia, ale wole stan obecny ;)

ej no kolezanko co to za nick? :)

katoryba ja to widze, ze u was w domu to rygor Bolcio ma:) hihihi

emri Dawidek bardzo lubi cukierki trufle i taki deser czekoladowy co jest w Biedronce:) a to sa moje ulubione slodycze wlasnie tez;)

Ostatnia edycja:
ja tez kocham trufle!
wlasnie dzis jadlam galaretke i sie zastanawialam od jakiego wieku mozna dawac dziecku? bo w sumie tez fajny deserek, tylko nie wiem czy mozna :)
teraz wszystko co jem to zaraz mysle "a ciekawe kiedy to bedzie mogla zjesc mloda" ;)

marzenka - super zdjecie przy suwaczku :)

Jak coś mogę podesłać 888 przepisów dla takich maluchów jak nasze :-) Tam możesz sprawdzić od kiedy :-) Ostatnio je znalazłam :-) Jak przy pierwszym gotowałam :-)
Czekolady - starszak nie był uczulony do 1,5 roczku :-( potem jak go wysypało:-(

Zmiany Beti :-D

reklama
dobry wieczór =)
tak sobie poczytuję Wasze rozważania na temat jedzenia, smakołyków, wprowadzania pokarmów i tak się zastanawiam czy są mamusie które stosowały, stosują bądź też zastanawiają się nad wprowadzeniem metody BLW??

pozdrawiam =)

Do góry