reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

witajcie =)
ja no cóż dziś spanikowałam i poleciałam z rana z małą do doktorki by ją osłuchała. Nieszczęsny katar.. ale przynajmniej mam pewność że nie rozwija się z tego żaden syf.
Nie wiem czy to jest spowodowane tym katarkiem, ale Jagoda zaczęła mi się wybudzać w nocy. Wcześniej przesypiała już 8-9 godz, przebudzała się między 5 a 6 rano ale przy piersi drzemała dalej średnio do 8 rano. Teraz od kilku dni nie ma tak dobrze, nie dość że wędruje po łóżeczku to jeszcze przebudza się koło północy z chrumkaniem, potem o 3-ciej, 5-tej, ale to już nie jest spokojne drzemanie tylko wiercenie się. Czyli że mamusia też nie śpi tylko czuwa :/ może to jakiś kryzys lekki i się małej rytm przestawia? jedna z Was też pisała o nagłym wybudzaniu się 4-miesięczniaka =)

pozdrawiam =)

reklama
nnita jak najbardziej to moze byc katar. trzeba przetrwac bo u takich maluszkow to dluugo zwykle te katarki sa. a z tym budzeniem to tak bylo u mnie, emri i zawalki:) nagle pogorszenie ze spaniem.

uff trochę się ogarnęłam! ja nie wiem jak to możliwe że mamy conajmniej 5 prań do zrobienia :szok: dziś poszły dwie, ale gdzie to wieszać? nie specjalnie schnie, bo dni coraz chłoniejsze. do przyszłego tyg mi zejdzie zanim się z tego wygrzebię...

beti - nie wiem czy Ci mówiłam ale super podoba mi się Wasze zdjęcie przy suwaczku!
nnita - u nas w zasadzie jest to regułą, że katar=gorsze spanie
madzioszka - co oznacza cieplejszy pajac? taki welurowy?
zawalka - a jaś w jakim pajacyku śpi? takim baełnianym cieniutkim?
kurczę ja się ani razu nie odważyłam położyć młodej spać bez kocyka. latem cieniutki bawełniany a teraz już polarowy. i jakaś zgrzana specjalnie nie jest. a nawet jak ją biorę w nocy to ręce ma jak lody. hmmm no i zaczęłam się zastanawiać czy coś robię nie tak, czy to każde dziecko inaczej? a może w domu mamy za zimno (22st.)?
oleczka - dzięki za wskazówki :) że też Ci się chciało pisać ;) chyba muszę baczniej się przyglądać mojemu dziecku, bo jakoś nigdy specjalnych oznak nie zauważyłam.
szczęśliwa - mnie ostatnio też zainteresowały pieluszki wielorazowe, ale czy już nie jest za późno? kurczę musiałabym zgłębić temat.

ev ja przy córce chciałam kupic te pieluszki wielorazowe ale się odpieluchowała hehhe – ale teraz kupie bo im wiecej czytam tym pozytywniej jestem nastawiona –mam ful pytań ale to Oleczka na pewno pomoże , może się uda spotkanie zrobic i obejrzeć z bliska te pieluszki i wkładziki
a czy nie zapóźni?…chyba nie-warto się wdrożyć w temat –tym bardziej wsłuchiwanie się w organizm zawsze jest korzystne
beti sliczne zdjęcie!
nita my też katatek -niestety to on winny za brak snu i przebudzanie- zdrówka!

Hejo:) Kolejny dzień za nami:) Jeszcze tylko jutro muszę tak wcześnie wstać...bo wstaję o 5.30:/ My mamy tez silikonową nakładkę na palca, ale nie lubię jej. Pójdę za radą Szczęśliwej i uderzę do Rossmana:)

Dziewczyny napiszcie mi proszę jak powinnam skonstruować menu dla Fila:) Teraz je tak:
-po przebudzeniu mleko 210
-ok. 9 kaszka na gęsto z owocami
-ok.12 obiad
-ok.14-15 mleko 210
-16-17 owoce
-19 mleko 240
-miedzy posiłakami biszkopty, jogurcik, "coś do rączki"

No i zastanawiam się czy nie wywalić już tego popołudniowego mleka na rzecz drugiego dania? Filo ma w ogóle duży apetyt, szczególnie lubi jogurciki, a uwielbia...monte:) Tak wiem, to pewnie grzech, ale uwielbia je:))) Doradźcie:)

emri - ja jestem laik póki co, ale tak właśnie myślałam, że o 12 zupka, a o 14 drugie danie...
Ucałuj Filusia od cioci na te 9 m-cy:*

hejka:0

Filcio mój kochany - sto buziaczków od naszej rodzinki :)
też mi się wydaje, że spokojnie drugie danie można wprowadzić:) - Filo jak na ten wiek to i tak dużo je różnych rzeczy i mleczka - a co do monte, to super, że mus smakuje - w końcu to też dla ludzi :p niech je - jakby coś mu po tym było, to pewnie byś mu nie dawała - więc luzzzzz'
E_V - witaj w szarej rzeczywistości - ale w sumie bosko trafiliście z tym pobytem nad morzem - pięknie na prawdę!!!

- u nas - spać mi sie chce:)
pauli ja tez max o 5:30 musze wstac;/

jeju straszna godzian ta 5.30 ale w sumie u nas tez czesto pobudka o tej godzinie tylko, ze ja garuje w lozku z mlodym do 8 jeszcze:)

emri a jakie to szczotki planujesz kupic? bo ja chyba cos przegapilam a tez bym nabyla D. buziole dla Filusia!!!

szczesliwa, e_v ja ostatnio bardzo duzo slyszalam o tych pieluchcach wielorazowych. ostatnio bylo o nich w dzien dobry tvn. byly mamy i pokazywaly rozne "modele", mowily o wkladach,ze sa bardziej absorbujace i mniej. i jak sie dziecko chce odpieluchowac to mozna sie zaopatrzyc w te. ktore daja uczucie mokrosci:) a spotkanie w tej sprawie super sprawa. na pewni jest za pozno na to bo przeciez nasze dzieci ni takie duzo i jeszcze troche w pieluchcach pochodza:)

reklama
Wiatajcie!
widzę że temat pieluch wielorazowych poszły w ruch :)
szczesliwa- zapraszam na mała prezentacje zawsze lepiej zobaczyc na oczy :) te pieluchy-odpieluchowanie nie jest za późno :p w sumie to zależy!!!

Sto lat dla Filipa :)

Ostatnia edycja:
Do góry