reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

reklama
szcześliwa, ja też koszulki ale chłodniejszy dzień czy myśląc przyszłościowo- jesień- zima, to jednak bodziaki pójdą w ruch. zwłaszcza, ze śliczne mamy i szkoda mi po prostu chować, niektóre 2 razy ubrane...

Zazdroszczę Wam jutra i lodów, ja idę na piknik z koleżanką i jej 8 miesięczną córeczką, także też miły dionek. Ale bez lodów, trzeba być konsekwentnym:-:)dry: chyba, że... zjem 1 kulkę - sorbet a wafelek dam Miesiowi:-D

Wstępnie mogę się umówić na jutro ;) Vii - jak będę wychodzić, napiszę SMS, ale nie obiecuję, że to będzie unkt godz. 9 :p
Karolq - Twój nr tel. muszę znaleźć w razie co :p
MamusiuNoesi - Twoja córcia pewnie jeszcze śpi dwa razy w ciągu dnia?

Ja ostatnimi czasy właśnie się zastanawiam ile trwają pewne sprawy w życiu dziecka, np. spanie w łóżku ze szczebelkami, korzystanie z wózka-spacerówki itp itd. No i do kiedy dziecko nosi body a kiedy przechodzi na normalne podkoszulki?

Izuniek moja wstaje gdzieś 9 nieraz 10 i idzie spac 14 na 2-3 h i potem o 20 idzie spać na noc już. Jutro jak wstanie wczesnej i bym dała radę się wyrobić to zrobię sobie spacerek do san Remo jak coś była bym koło 10 ;) mam nadzieję, że jak by co was zastanę ;)* Jak by co podejdę i będę się pytać kobiet z dziećmi czy są z forum z BB ;D hihih

Ostatnia edycja:
Izuniek, to chyba kwestie do indywidualnego rozstrzygnięcia?
Body, to jak mamie wygodniej i jak woli, wózek- to chyba od wytrzymałości dziecka zależy a łóżeczko ze szczebelkami... myślę, że do drugiego, trzeciego roku życia spokojnie... Mój brat spał 3 i pół roku, ale to dlatego, że w planach przeprowadzka była, w starym mieszkaniu nie było gdzie go " umieścić", bo ja 9 lat starsza u siebie go nie chciałam:-D Więc czekał na swój pokój i " dorosłe" łóżko.

ps. mój ma 2 drzemki w ciągu dnia ( o 9 i ok 13) i przesypia nam całą noc z tym, ze od 1 popiskuje i ląduje u nas w łóżku- wtedy już jest spokój do rana.

Ostatnia edycja:
Mamusiu - To ale śpioszek z Noesi ;) czasami i ja bym chciała pospać do tej 9... A zeby Lenie się tak zdarzało choć co drugi weekend być śpiochem... Eh... Jest duża szansa, że tam nas zastaniesz :)
Aestima - wiadomo, że indywidualna sprawa ;) ale orientacyjnie czasami chciałabym przyszłość zobaczyć :p jak narazie nie wyobrażam sobie L. w "dorosłym" wydaniu łóżka hehe, za bardzo się wierci, kręci i rzuca w nocy :) body lubię do piaskownicy jako miniochraniacz przed wpadaniem piasku w pieluchę :p, ale przy takich wysokich temp. to przewiewniej w koszulkach...

Ostatnia edycja:
aestima wyglada to na swietny wynalazek! zamow mi na 2 i na 3 napki tez:)

izuniek ja tez sie czasem nad tym zastanawiam:) mysle, ze to jakos tak naturalnie sie dzieje. ja w sumie od niedawna glownie koszulki ubieram bo przeciez mlody caly czas na nogach wiec nic sie nie zagina ani nie podciaga ale na jesien na pewno body wroca do lask:)

Ja jak zwykle zacofana..

Madzioszkaa to się odezwę do Ciebie:D
Marttini podziwiam Cię!
Ja się chętnie piszę na jakiś wypad, ale jutro śmigamy do Drzonkowa na basen. Ktoś chętny?
A poza tym czasu mi brakuje na wszystko.

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam, poprawię się wkrótce :)

reklama
hej ;)

ostatnimi czasy taka produkcja że hej ;)

katoryba wyroby przecudne a czy do MT u ciebie duża kolejka ? A czy chustę typu kieszonkę też można by zamówić u ciebie ? sto pytań do ;p Fajnie że Bolcio przekonał się do owoców ;)

aestima jak się sprawdzi to daj znać ;) gratki dla synka za postępy w chodzeniu ;)

izuniek też wydaje mi się że to od dziecka i rodzica zależy znam 4 latki które jeżdżą wózkiem (choć uważam to troszkę za przesadę ) Oby podejście numer dwa do kupienia bucików udało się ;)

martini ja cię podziwiam na maksa ja się z jednym brzdącem nie wyrabiam ;) Kochana dzieci odchowasz hurtowo za jednym razem a potem będziesz leżeć i pachnieć ;p

siw jak ja ci zazdroszczę że Wojtunio umie się zająć sam sobą mój szogun ani na moment nie usiedzi dzisiaj wystawiłam kocyk i zabawki na dwór w cieniu pod drzewkiem zrobiłam sobie kawki i miałam nadzieje na pół godzinną sjestę ........ no to się nasiedziałam 10 min bo mój synuś zaczął wsuwać trawę ;p

yvone oj biedactwo, kurcze niektórzy to prawa jazdy nie powinni mieć

Mama noesi jeku ja też chcem żeby synek spał do 9 :-) a nie 5 pobudka :-(

Ja niestety z lodów odpadam o 9 Błażko idzie na drzemkę a jak go nie położę to zaśnie mi w aucie;/ bardziej pasowało by mi 10-12 może ktoś też by reflektował?
Błażko padł o 20 ;) o 17 wybraliśmy się jeszcze na basenik na Dzonków i powiem że jestem pod wrażeniem bardzo fajnie ;) Kluseczka się chwilę pochlapała a w drodze powrotnej musiałam mu śpiewać co by nie zasnął bo mi odlatywał ;) zobaczymy jak długo pośpi ;)

Do góry