reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witajcie!

U nas weekend aktywny. byliśmy w sobotę u rodzinki, u kuzyna i jego miesięcznego synka, u moich rodziców, a w niedzielę we Wrocławiu w zoo. było super, Kalince zwierzatka się podobały, najbardziej gibon, bijące się pawiany i owieczki i kózki i osiołek;)
Była super grzeczna, praktycznie cały czas w wózku, jak tylko podnosiłam ja do zwierzątek to ją brałam na ręce, a tak ładnie siedziała i oglądała sobie wszystko. trochę sie bałam, bo to przecież żywe dziecko, musi pobiegać sama i poszaleć o własnych siłach.
Później spotkanie z chrzestną Kalinki na rynku , spacerek i powrót do domu i oczywiście całą drogę przespała, obudziła sie jak tylko przyjechaliśmy pod dom. ale w miarę szybko poszła spać i spała do 7:30, a teraz siedzi w kojcu i się bawi.
Wyjazd super udany:) pogoda dopisała.
u rodziców ważyliśy ja i próbowaliśy mierzyć, a wiec wczorja na dokładne 10 miesięcy wymiary mamy: 8,4 kg i 68-70 cm.

szczesliwa dzięki za połączenie i przepraszam za gafę;)

marttini gratulacje kolejnego szczęścia i całej 3 cudów!najlepszego!

katoryba Kalinka sama jeszcze nie, ale już za palce moje się trzyma i maszeruje pięknie, i przy wszystkim czo pozwala jej sie trzymać, ale odwagi, zęby się puścić nie ma, od razu hyc na kolana. cwaniara odwraca sobie pudło od zabawek i pcha przed sobą i tak chodzi, jak przy balkoniku;)
buziaki imieninowe, spóźnione, ale szczere! dla Bolcia:*

sallis super, zę dzień tak miło minął:)

Beti my tam i imieniny i urodziny obchodzimy. z Kalinką mamy o tyle łatwiej, że w kalendarzu występuje tylko raz-11 lipca, więc nie ma problemu kiedy obchodzić;)

Marzena oj, ja też nie lubię poniedziałku.. taki brutalny powrót do rzeczywistości:(

vii współczuję mdłości.. mnie to na szczęście w ciąży oszczędziło.

Aestima a mi tam imię Mieszko się podoba, ale co w tym imieniu jest perwersyjnego to nie kumam.

co do "innych" imion, to jak my zdecydowaliśmy sie zę nasza córcia będzie Kalina, to wszyscy się dziwili. nie mogli zapamiętać. najczęściej były powtarzane Alina, Halina, a nawet Karolina, a póxniej nas jedna życzlkiwa próbowała uświadamiać, zę nie ma Kaliny, tylko Karina. a znowu, choć mała różnica to Karina mi sienie podoba.
a tu nie było dyskusji, ajk tylko dowiedzieliśmy sie, ze będzie dziewczynka to mój m. cały wieczór śpiewał "KAlinkę";)
chłopiec miał być Bartosz. więc trzeba nadrobić;)
nawet w weekend tak rozmawialiśy, ze jeżeli mielibyśmy czekać na stabliną sytuację ekonomiczno-mieszkaniową to nigdy nie mielibyśmy dzieci i że nie będziemy teraz już kompletnie utrudniać losowi działania i jeśli się pojawi rodzeństwo Kalince to tylko sie cieszyć będziemy:)

Miłego dnia:) ja dziś odpoczywam po intensywnym weekendzie:)

reklama
Aestima -witaj:) i Ty - Mieszko, Mieszko nasz koleżko:) Imię Twojego synka bardzo mi się podoba. Moja koleżanka nazwała synka Jeremiasz i trochę mają problem z wymyśleniem jakiegoś zdrobnienia i mówią do niego na razie po prostu Jeremiaszek:). Śliczną lalę uszyłaś i dzięki obie trochę nasze forum ruszyło:)

Vii - współczuję haftowania po drodze. Ciekawe ile jeszcze Cię to nękać. A jak Hania na wyjeździe?

Yvonne - my też się wybieramy do Zoo, ale pociągiem. Fajnie, że Kalince się podobało:)

Sallis - Świat Elma : Świat Elma - Dzieci - YouTube - może podziała:) A jak ze spaniem Domi? Przesypia całe noce? U nas ciągle cyc w nocy.

Lecę do śpioszka mojego.Miłego dnia wszystkim:)

Hej ho,

Kalinko - 10 x Kiss :-*

ja chyba wolę dni pracy niż weekendy :/ w sob i niedz cały plan dnia jest do d***, Lena szaleje, M. marudzi, a ja muszę wszystko łagodzić, o czasie dla siebie marzę, choć nie wiem co bym chciała wtedy robić... W sumie najlepiej gdy się jeździ po gościach :p

M. wymarudził kupno telewizora... Nowa zabawka dla dużego chłopca! Co zrobimy z obecnym - nie wiem, nie mam gdzie trzymać wielkoluda...

U mnie w rodzinie to różnie bywa, rodzice, tesciowe i całe starsze pokolenie świętuje imieniny, a na ur. tylko życzenia się składa, to młodsi jakoś tak obie daty wyprawiają... Ja tam nie mam nic przeciwko :p choć czasami muszę sobie przypomnieć ile to już zim mam :p
W kwestii imion... Nasza Córcia ma 8073 koleżanek o tym samym imieniu urodzonych w zeszłym roku :p Najliczniejsza grupa, ale cóż... Mi się to imię baaardzo podobało, choć najpierw miała być Bereniką :p A imieniny obchodzi 10 listopada :)

Zawalka - świat Elma włączyłam kilka razy, ale nie zawiesiła długo oka, woli Animal Planet, a najciekawsze są reklamy i teledyski ;) Zahipnotyzowana słucha Gotye :p
Vii - męczącą drogę miałaś :( oby nigdy więcej.

My narazie zaliczyliśmy małe zoo w Nowym Tomyślu, Lena nie wysiedziała za długo w wózku, chciała od razu do zwierząt podejść i pogłaskać lub poczęstować jedzeniem na niby :p Oj, szałaput z niej wielki. O wyjściu do restauracji nie myślę, strach mam na samą myśl...

To tyle, idę ogarniać bałagan...

Co do muzyki- my słuchamy wszystkich piosenek z serii super simple songs- znacie? na youtubie. Mieszko uwielbia Bingo ( i już wszystko pokazuje tak jak w piosence!) i tą z zegarem a mnie wzrusza ta z bałwankiem- puszczamy ją na dobranoc. Bardzo polecam!

link do bingo
http://www.youtube.com/watch?v=9mmF8zOlh_g

o i nasza ulubiona
http://www.youtube.com/watch?annota...&feature=iv&src_vid=HGgsklW-mtg&v=7otAJa3jui8

Prawda, że urocza?? Zwłaszcza wizualnie :) Jakaś odmiana od tego całego szajsu- teletubisie etc.

Ostatnia edycja:
Hej:)
Chcę tu wrócić:)Wojcio śpi się moblizuje:)
ostatnio jakoś czasu brak.
Witam nową mamusię,fajnie że ostatnio nam się grupa rozrasta:)
Buziaki dla Kalinki:*
Moje kochane dzieciątko powtarza pojedyńcze sylaby baba, kuku czasem sam coś wymyśli, chodzi za rączki i tak przy tym zaciesza że szok:) Próby raczkowania idą coraz lepiej, za to pełzanie opanował jak trza i podłogi mu mało, a że w dużym pokoju są płytki to cała powierzchnia rozścielona kocykami narzutami i czym popadnie, wygląda jak u cyganów, ale dziecko szczęśliwe. Ząbki wciąż tylko 2 ale coś się dziś rozkupkał na rzadko więc może kolejne w drodze

Co do imion to z tą oryginalnościa i niepowtarzalnością się nie do końca zgodzę owszem Mieszko i Bolo (moje ulubione zdrobnienie to Bolinek:p) są ok, ale np. za Świętopełka, Wacława czy Dąbrówkę to podziękuje, ja jestem tradycjonalistką i kompletnie nie toleruje imion typu Dżenifer, Dżesika, Brajan itp. dla mnie to na prawdę kosmos, ale niektórzy rodzice lubią taki hardcore tylko czekać aż zaczną dzieci postaciami z bajek zwać i będzie Elmo Kowalski, Kermit Nowak itp. Nie naskakuje na Ciebie Aestima tylko mówię że niektórzy z tą oryginalnością przesadzają i krzywdzą dzieci, więc ja na prawdę wolę być jedną z wielu niż nazywać się np. Mścisława:D

Juhu, Beti - ja też imieniny obchodzę ale to bardizej dlatego, że rodzice obchodzą i zawsze chcą świętować ;P także i urodziny i imieniny :) a Bolcia nie zamierzam tylko tak mi się rzucił napis w oczy w tej kwiaciarni... sallis - tak, wiem że aparat przekłamuje. Kolory są jakieś wyblakłe... no ale taki aparat mam i nic na to nie poradzę na razie :( A niby nie jest taki najgorszy... zdjęcia robię raczej przy świetle dziennym i w różnych trybach, wybierając najlepsze a i tak jest kicha. Pan na giełdzie miał: kapustę, marchewkę, pory, pietruszki, cukinie, ogórki, buraczki, porzeczki, ogórki kiszone, kapuchę kiszoną, kalafior. Chyba wsio. Miśka miała ciekawy dzień  a o której wstała po tym ekstra zaśnięciu? vii – dodałam też ceny literek, kostek i pieluszki tzn. że nie obchodzisz urodzin? No to ładnego klocuszka urodzisz jak takie sny masz ;P Yvonne – za wczoraj: 10x :* dla Kalinki zoo super sprawa  my też byliśmy teraz w zoo w Opolu. Tylko, że ze wszystkich atrakcji Bolowi najbardziej podobał się traktor i koparka oraz ciągnięcie swojego wózka :/ no ale żyrafę też rozpoznał i głaskał kózki w minizoo  Super wymiary  zawalka – puściłam Bolowi świat Elmo – czym się poruszamy czy jakoś tak. Na początku spoko – zaciekawienie, ale po 2 pojeździe poszedł sobie gdzie indziej  a tak w ogóle… nie sądzisz, że Pan Gapa jest przygłupiający nieco? Jak tam zdrowie Jacha? CO orzekła nasza osławiona Pani dr? siw@ - słoikowy temat zakończony? Świętopełkiem mnie rozbawiłaś  Dzięki za pochwały BoBoLowych tworów, zachęcam do komentowania na stronie :) Bolowe wymiary na 19mies: 12,9kg i 82,5cm Zakupiłam dziś Bolinkowi drugie już w tym sezonie sandałki. Do głowy mi nie przyszło, że nie przejdzie w jednych lata… a tu się okazało, że 2 rozmiary do przodu były potrzebne! Czyli bidulek się tak męczył a durna matka nie skapnęła się szybciej… ech… wygląda aw nich jak w kajakach ;)

katoryba dwa rozmiary? chyba do mopsu zadzwonie heheehe

yvonne jestm mega zdziwniona, ze imei twojej cory (buziole dla niej!!!) ludziom zdawalo sie dziwne:) nie wiem dla mnie najnormalniejsze w swiecie imie, fakt moze nie jakies super popularne ale jednak. a moze mam takie wrazenie bo moja przyjaciolka z liceum wlasnie kalina ma na imie, hmmm

siwa gratki dla syncia za postepy!!!

izuniek ja ci powiem, ze tez czasem mysle jak ty co do weekendow. w tygodiu jest jakas rutyna ajak masz ma wolne to rozpiernicz:) a najgorsze, ze on chcialby odpoczac bo caly tydzien w pracy a tu przeciez robota z dzieckiem:)

aestima na pewno sprobuje mlodemu puscic te super simple songs. ale powiem ci, ze u nas zero zaintresowania takimi rzeczami. bajke wlacze a on nic, piosenke z teledyskiem dla dzieci tez olewa. jedyne na co reaguje to reklamy:) ciekawe kiedy nastapi przelom?

katoryba- gdzie tam zakończony, aronii mam tyle że nie wiem co z nimi zrobię, zaczynają się jabłka i gruszki powoli, malinki też się na krzaczku czerwienią, mam dosyć ale co swoje to swoje, jednak przyznam że nie cierpię tego robić:/

Beti, i ciesz się z tego- jeszcze się naogląda!! u nas też tak było, ale sss go zainteresowały i nieszczęsne teletubisie i taka piosenka autobus, też z pokazywaniem. Ale może dlatego, ze nie mamy tv ( wyrzuciłam w dniu porodu), więc jak na kompie coś włączę, to wielka nowość dla niego jest.

siw
, oj Dżesika czy tam Jessica i inne takie, to jakaś makabra, ale już np mam koleżankę DObrawę i fajne imię, bardzo jej pasuje. Ja nie lubię nowych i takich pseudo zagranicznych, ble. Ale każdy rodzic ma prawo wybrać jakie tam sobie chce i dopóki nie jest obraźliwe ( w pl jest dziewczynka o imieniu Dziwa:szok:), to naprawdę nie uważam by było krzywdzące dla dziecka i że tak powiem nic nam do tego.

reklama
siwa hahaha alez mnie rozbawiłas aczkolwiek mi dalej sie podobaja orginalne imiona - choc mimo orginalnych nie lubie hamerykanskicj dzesik denisów itp wymysłów- bardziej pomysłowe lubie imiona :)

yvone imie piekne córy i buziaki rocznicowe!

imieniny obchodze dzieci ale w tym roku....dałam plame z synem (ups zapomniałam)-ma imieniny dzien po urodzinach i mu zmienie -cos wymysle ;) by razem z córa obchodzili to nie ebdzie zazdorsci o prezenty ;) czy wycieczkę ;)

katoryba-pieluszka bardzo mi sie spodobała za jakis czas sie odezwe po taka :) za...4 miesiace ;) cichoszaaaaaa ;-)

izuniek bo w wekendy chłpy maja za duzo wolnego czasu ;) stad wchodza pod nogi rozwalaja plan dzieciaki szalajeja i w ogóle szoł ;)

eastima ja tez na te teletubisie patzrec nie mogę sieka taka bleeee

lato wróciło tiru tiru!
:-D:-D:-D:-D

Do góry