reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hej
Oleczka
, o kurka, a nas jeszcze w ZG nie ma a właśnie zaopatrywanie się w warzywa eko tam to moja bolączka- tu, w bdg,. mam 3 sklepy eko w poblizu, jeden pod domem!
Czy ten Pan będzie w innym terminie? A może można do niego pojechać po warzywka???

Katoryba, a co szyjesz? Czyli nie tylko imiona dla synków nas łączą:) Przeprowadzamy się w pierwszych dniach sierpnia.
Jak wybierałam imię dla syna wszyscy mówili " MIeszko, no co ty? Nie ma przecież zdrobnien od tego imienia!" A okazuje się, że jest ich całe mnóstwo:tak: Bo mówimy Mieszko, Miesio, Miesiu, Mieszkuś, Mieszkuniu, Mieszkulku, Mieszkun ( to jak broi, z szogunem nam się kojarzy;P), czasami jest Mieszkulek i Mieszkulinek:-D Najczęściej Miesio lub Mieszko.

reklama
Juhu,
Bolo śpi już ponad 2h (łał) a mama w końcu nadrobiła zaległości na BoBoLo. Wstawiłam to co ostatnio robiłam dla Ani - siostrzenicy na Chrzest, nowy MT no i prezent dla naszej Majci Marzenkowej, nie ofotowałam tylko kartki :(

Aestima - szyję nosidła Mei Tai ale nie tylko i robię też kartki i co tam w głowie zakiełkuje :) link w sygnaturze pod suwaczkiem.
Co do imienia - i nam niektórzy mówili, że dziecko skrzywdzimy, bo takie imię... ale mam nadzieję, że będzie mu z nim dobrze. A zdrobnienia zawsze jakieś fajne się wymyśli :) np. ciotka Marzenka jechała przez miejscowość Bolino no i jest też w użyciu teraz ;) a propo - dzisiaj Bolesława :)))))))))
Pan od warzywek będzie co giełdę już teraz :) zakupiłam co nieco. Marcheweczki krzywe a kalafior nie idealnie bielusieński więc gicior :)

Miłego końca weekendu życzę :)

Katoryba, zaraz zaglądnę:)
e tam, szczerze mówiąc dla mnie krzywda, to nazwać dziecko pospolicie:sorry2: Ale każdemu na czym innym zależy, każdemu co innego się podoba i taka różnorodność jest piękna, prawda?
Wszystkiego najlepszego dla Bolesława w takim razie!

Zauważyłam , że imię Mieszko albo się ludziom bardzo podoba, albo bardzo nie podoba. Budzi emocje i to jest fajne, są imiona które emocji żadnych nie budzą, bo są tak powszechne... Nam jedna Pani powiedziała, że Mieszko to perwersyjne imię:confused::szok:Uśmiałam się :-D
Ale wiele osób się zachwyca i wszyscy na osiedlu Mieszka zapamiętują- nie wiem tylko czy z powodu jego kontaktowej i wesołej natury czy nietypowego imienia:-)
My wybraliśmy to imię, bo trochę mi się z imieniem męża kojarzy ( Michał) a poza tym chciałam takie imię dla syna które nie budzi skojarzeń ( u mnie i Michała)- czyli Mieszko, bo nie znamy żadnego Mieszka i to taka tabula rasa dla nas. A także dlatego, ze to takie proste imię i nietypowe a jednocześnie nie jakieś nowoczesne tylko rdzenne, zakorzenione w historii i takie słowiańskie. A to właśnie lubię:tak: Dziewczynka miała być Klara lub Ewa. Klara, bo żadnej nie znamy i podoba nam się to imię, Ewa, bo znamy same piękne i mądre Ewy, charakterne i piekielnie inteligentne kobiety. Moje typy to jeszcze Liwia i Jaśmina, ale M. się nie zgadzał z tego co pamiętam.

Rety, właśnie zajrzałam na bloga, mogę spytać ile kosztuje u CIebie Mei TAi????? Cudne!! Nie powinnam, bo mamy chustę, nosidła, 2 wózki i ja mam zakaz noszenia, ale kuuuuusisz:tak::-)

A te kosteczki- rewela!:tak:

Ostatnia edycja:
Aestima - zmobilizowałaś mnie do dodania cennika na stronę :) po prawej

Kurcze w Auchan w kwiaciarni był napis, że dziś Bolesława ale w necie różnie z tym... jedni podają, że 3 razy w roku, inni że tylko raz - 19.08. W takim razie za niecały miesiąc powtórka :)

Katoryba nie chcę Cię martwić ale zdjęcia na blogu nie oddają piekna rzeczy przez Ciebie zrobionych. i mówię to zupełnie poważnie! na żywo dopiero szczęka opada!!! więc coś musisz w tej kwestii zrobić. Pewnie zdjęcia na szybko robisz, czasem po ciemku itp, no ale wydaje mi się że to dość istotne, żeby ładnie zaprezentować towar. A pielusia super :) Dobry to był pomysł :) teraz na każdy prezent dla noworodków będę zamawiać u Ciebie taką pieluszkę :)

no ja się dziś wybierałam na giełdę i się nie wybrałam ostatecznie :/ a co pan miał?

my dziś dzień pełen wrażeń, więc młoda padła o 20 :) cuuudnie :) najpierw na obiedzie w restauracji z moimi rodzicami byliśmy - dziecko grzecznie się spisało, ufff :) bo po ostatnich wyjściach lekko się stresowałam. potem na lody do palmiarni - oprócz wylanej kawy też poszło nieźle :) a potem na mecz polska-argentyna poszliśmy, ale tylko na 1 set bo d. była już wymęczona, a tam hałas nieznośny. trochę poklaskałyśmy i do domku :) Fajny to był dzień :)

aestima - witaj, ja cie chyba kojarze z LO ;)

katoryba - hehe no tak wracalismy z elku po swietach, pamietam :) choc ja do tej pory lubie twoje okreslenie z czasow niemowlecych bolcio pimpolcio ;) no i buziak imieninowy :* (z majka tez sa 3 daty a 1 najpopularniejsza i wtedy bedziemy ja calowac imieninowo jakby co ;))

co do imion to my mamy bardzo oklepane...az za ;) ale coz podobalo nam sie i chcielismy zachowac zasade imion na M wiec trudno ze bedzie miala jakis miliard kolezanek o tym samym imieniu :p za to lubuje sie w wymyslaniu zdrobnien dla niej ;) poki co oprocz klasycznych mamy jeszcze 6 ;)

beti - ja dzis czytalam o rodzicach ktorzy zostawili dziecko na lotniku i polecieli na wakacje ;) i tez sie zastanawiam skad sie biora... :/

sallis - fajny dzien :) a na meczu nie bylo za glosno? bo M to chce majci sluchawki kupic zeby mozna ja bylo zabierac :)

szkoda ze jutro pon :/

reklama
Witajcie!

Marzena, możliwe, rocznik widzę ten sam:) A Beti z liceum kojarzysz? Bo razem w klasie byłyśmy:)

Beti, ja tam imieniny obchodzę, i właśnie się zastanawiam czy Mieszkowi nie przenieść z 1 stycznia na wrzesień. W wrześniu MIeszka nie ma, ale może w imieniny Michała będzie obchodzić... Bo 1 styczeń bez sensu- wszyscy skacowani:-p:-D

Vii- witaj:)

Do góry