reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2011

Hej
Oleczka
, o kurka, a nas jeszcze w ZG nie ma a właśnie zaopatrywanie się w warzywa eko tam to moja bolączka- tu, w bdg,. mam 3 sklepy eko w poblizu, jeden pod domem!
Czy ten Pan będzie w innym terminie? A może można do niego pojechać po warzywka???

Katoryba, a co szyjesz? Czyli nie tylko imiona dla synków nas łączą:) Przeprowadzamy się w pierwszych dniach sierpnia.
Jak wybierałam imię dla syna wszyscy mówili " MIeszko, no co ty? Nie ma przecież zdrobnien od tego imienia!" A okazuje się, że jest ich całe mnóstwo:tak: Bo mówimy Mieszko, Miesio, Miesiu, Mieszkuś, Mieszkuniu, Mieszkulku, Mieszkun ( to jak broi, z szogunem nam się kojarzy;P), czasami jest Mieszkulek i Mieszkulinek:-D Najczęściej Miesio lub Mieszko.

reklama
Juhu,
Bolo śpi już ponad 2h (łał) a mama w końcu nadrobiła zaległości na BoBoLo. Wstawiłam to co ostatnio robiłam dla Ani - siostrzenicy na Chrzest, nowy MT no i prezent dla naszej Majci Marzenkowej, nie ofotowałam tylko kartki :(

Aestima - szyję nosidła Mei Tai ale nie tylko i robię też kartki i co tam w głowie zakiełkuje :) link w sygnaturze pod suwaczkiem.
Co do imienia - i nam niektórzy mówili, że dziecko skrzywdzimy, bo takie imię... ale mam nadzieję, że będzie mu z nim dobrze. A zdrobnienia zawsze jakieś fajne się wymyśli :) np. ciotka Marzenka jechała przez miejscowość Bolino no i jest też w użyciu teraz ;) a propo - dzisiaj Bolesława :)))))))))
Pan od warzywek będzie co giełdę już teraz :) zakupiłam co nieco. Marcheweczki krzywe a kalafior nie idealnie bielusieński więc gicior :)

Miłego końca weekendu życzę :)

Katoryba, zaraz zaglądnę:)
e tam, szczerze mówiąc dla mnie krzywda, to nazwać dziecko pospolicie:sorry2: Ale każdemu na czym innym zależy, każdemu co innego się podoba i taka różnorodność jest piękna, prawda?
Wszystkiego najlepszego dla Bolesława w takim razie!

Zauważyłam , że imię Mieszko albo się ludziom bardzo podoba, albo bardzo nie podoba. Budzi emocje i to jest fajne, są imiona które emocji żadnych nie budzą, bo są tak powszechne... Nam jedna Pani powiedziała, że Mieszko to perwersyjne imię:confused::szok:Uśmiałam się :-D
Ale wiele osób się zachwyca i wszyscy na osiedlu Mieszka zapamiętują- nie wiem tylko czy z powodu jego kontaktowej i wesołej natury czy nietypowego imienia:-)
My wybraliśmy to imię, bo trochę mi się z imieniem męża kojarzy ( Michał) a poza tym chciałam takie imię dla syna które nie budzi skojarzeń ( u mnie i Michała)- czyli Mieszko, bo nie znamy żadnego Mieszka i to taka tabula rasa dla nas. A także dlatego, ze to takie proste imię i nietypowe a jednocześnie nie jakieś nowoczesne tylko rdzenne, zakorzenione w historii i takie słowiańskie. A to właśnie lubię:tak: Dziewczynka miała być Klara lub Ewa. Klara, bo żadnej nie znamy i podoba nam się to imię, Ewa, bo znamy same piękne i mądre Ewy, charakterne i piekielnie inteligentne kobiety. Moje typy to jeszcze Liwia i Jaśmina, ale M. się nie zgadzał z tego co pamiętam.

Rety, właśnie zajrzałam na bloga, mogę spytać ile kosztuje u CIebie Mei TAi????? Cudne!! Nie powinnam, bo mamy chustę, nosidła, 2 wózki i ja mam zakaz noszenia, ale kuuuuusisz:tak::-)

A te kosteczki- rewela!:tak:

Ostatnia edycja:
Aestima - zmobilizowałaś mnie do dodania cennika na stronę :) po prawej

Kurcze w Auchan w kwiaciarni był napis, że dziś Bolesława ale w necie różnie z tym... jedni podają, że 3 razy w roku, inni że tylko raz - 19.08. W takim razie za niecały miesiąc powtórka :)

Katoryba nie chcę Cię martwić ale zdjęcia na blogu nie oddają piekna rzeczy przez Ciebie zrobionych. i mówię to zupełnie poważnie! na żywo dopiero szczęka opada!!! więc coś musisz w tej kwestii zrobić. Pewnie zdjęcia na szybko robisz, czasem po ciemku itp, no ale wydaje mi się że to dość istotne, żeby ładnie zaprezentować towar. A pielusia super :) Dobry to był pomysł :) teraz na każdy prezent dla noworodków będę zamawiać u Ciebie taką pieluszkę :)

no ja się dziś wybierałam na giełdę i się nie wybrałam ostatecznie :/ a co pan miał?

my dziś dzień pełen wrażeń, więc młoda padła o 20 :) cuuudnie :) najpierw na obiedzie w restauracji z moimi rodzicami byliśmy - dziecko grzecznie się spisało, ufff :) bo po ostatnich wyjściach lekko się stresowałam. potem na lody do palmiarni - oprócz wylanej kawy też poszło nieźle :) a potem na mecz polska-argentyna poszliśmy, ale tylko na 1 set bo d. była już wymęczona, a tam hałas nieznośny. trochę poklaskałyśmy i do domku :) Fajny to był dzień :)

aestima - witaj, ja cie chyba kojarze z LO ;)

katoryba - hehe no tak wracalismy z elku po swietach, pamietam :) choc ja do tej pory lubie twoje okreslenie z czasow niemowlecych bolcio pimpolcio ;) no i buziak imieninowy :* (z majka tez sa 3 daty a 1 najpopularniejsza i wtedy bedziemy ja calowac imieninowo jakby co ;))

co do imion to my mamy bardzo oklepane...az za ;) ale coz podobalo nam sie i chcielismy zachowac zasade imion na M wiec trudno ze bedzie miala jakis miliard kolezanek o tym samym imieniu :p za to lubuje sie w wymyslaniu zdrobnien dla niej ;) poki co oprocz klasycznych mamy jeszcze 6 ;)

beti - ja dzis czytalam o rodzicach ktorzy zostawili dziecko na lotniku i polecieli na wakacje ;) i tez sie zastanawiam skad sie biora... :/

sallis - fajny dzien :) a na meczu nie bylo za glosno? bo M to chce majci sluchawki kupic zeby mozna ja bylo zabierac :)

szkoda ze jutro pon :/

reklama
Witajcie!

Marzena, możliwe, rocznik widzę ten sam:) A Beti z liceum kojarzysz? Bo razem w klasie byłyśmy:)

Beti, ja tam imieniny obchodzę, i właśnie się zastanawiam czy Mieszkowi nie przenieść z 1 stycznia na wrzesień. W wrześniu MIeszka nie ma, ale może w imieniny Michała będzie obchodzić... Bo 1 styczeń bez sensu- wszyscy skacowani:-p:-D

Vii- witaj:)

Do góry