reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

out gratulacje publikacji listu! i zdrowia wam!
gogja hamax na pewno nie sleepy bo jakos nie widze spiacego dziecka na foteliku kiedys widziałm takie i makabra jak dla mnie....a jakie niebezpieczne wrrrr sprawdze ci model bo nie pamietam- kupowałam nowy na allegro bo taniej
zawalka dziekuje-bardzo sie starałam dla mego chłopczyka :)
salis zazdraszczam przespanych nocy! u mnie to dalej budzenie sie -za to zębów coraz wiecej wiec je obstawiam za budziki nocne hehehe
yvone najlepszego na pierwsze imieninki!

Ostatnia edycja:
reklama
gogoja my mamy ten Air Cover - Hamax News - Hamax
i teraz wziełąbym z funkcją sen, bo domi może być super wyspana a wsiada do fotelika 5 minut i już jej główka leci :/ a tak z lekkim odchyleniem to by miała głowę opartą do tyłu i by nie latała. a kupowałam na kazimierza wielkiego w zg w sklepie sogest, pewnie ten sam model na allegro byłby tańszy, ale mąż woli stacjonarne sklepy, nawet kosztem przepłacenia.

vii - wspolczuje :( ale na pewno nic sie jej nie stalo. w sumie jak dziecko czolkiem uderzy to chyba nie jest w stanie sobie nic zrobic oprocz guza. ale panike rozumiem, sama tak mam ;)

kurcze reszty jako nie spamietalam bo potwornie mnie glowa boli :/ co to za lato za oknem :/ dzis czeka mnie walka z tortem i juz poczatek gotowania na jutro ;)

aaa sie pochwalimy ze tym razem nam udalo sie zajac 2 miejsce w konkursie ;) Konkurs - "małe gryzonie":) - BabyBoom

hej :)

tak do tematu
mamusianoesi z tego co ja się orientuję to szczepienie roczkowe lepiej jest przesuwać na 14 mc a nie robić w 12 mcu. W przychodni Zacisze gdzie należymy tez mi to babeczka zaleciła i my mamy szczepienie w sierpniu, na 14ty mc. Obecnie szczepią albo priorixem albo MMR II generacji (inną niz zwykły MMR) zależy co im Sanepid da.
out no to suuuuper :) ty mistrzynio :) ja jeszcze około tydzień będę u rodziców, zapraszamy Majcię i ciebie na popołudniowe zabawy w piaskownicy ;) jak cos to się odzywaj :)
szczesliwa wielkie uściski dla roczniaka synusia ode mnie i Małek :* :*
oleczka buźka dla małej mulatki, stęskniłam się za Wami :/ ale niebawem będę cały czas na miejscu ;)
yvonne_G gratki za ząbki :)
marzenka dużo energiiii ślęęęęęęęęęęęęe :)
vii współczuje przeżycia :/

u nas hmmm dużo zmian się szykuje......
a Maleńka daje radę, z podziwem na nią patrzę ile ona w ciągu dnia drepta sobie na tych nóżkach, wchodzi sama na ławkę, na leżak, na łóżko, z uporem maniaka po schodach chce chodzić... ile te małe nóżki się nadreptają.... i tak całe życie teraz :)
aha, mamy kolejnego ząbka, muszę suwaczek zmienić :)
no i wzięłam się za szycie jej pieluszek formowanych i majteczek, niech sobie w tym bryka w taką pogodę, mama co nie wyłapie na nocniku to wypierze ;)
pozdrawiam

Witam się ;)

Vii współczuje ostatnio Noemi tez na czole guza nabiła bo schodziła z łóżka i jakoś jej sie przekręciło dziwnie. Też panikowałam więc to znam ;)
Marzenka udanje imprezki roczkowej życzę ;)
Nnita a nie słyszałam o tym mi kazali odrazu jak najszybciej po roczku na szczepieie przyjechac mu nalezymy do przychodni Sanus na Wyszyńskiego a c do MMr to jestem już tak uprzedzona chyba, że co by mi nie mówili o generacji nowszej to i tak się nie zgodzę jak to vii stwierdziła moje dziecko też ma matkę histeryczkę ;)

Noesia zaczęła stawiać pierwsze kroczki wczoraj jeden a dzisiaj już dwa do mamusi podeszła, jestem mega dumna ;D! Tak po za tym mamy gościa na 5 tyg moją bratanicę więc się nie nudzę ;P czekamy teraz tylko na pogodę bo mamy zamiar na tą Ochlę pojechać bo kółko dla Noemi zakupione czeka a pogody nie ma ;)

Miłego dnia wszystkim:*

Hej ho,

Zawalka - kiedyś podawałam jej kaszkę w butli na dobranoc - budziła się wcześniej niż po mleku, dziwnie z tym u niej... Teraz ma mleko z klieikiem (gotowe z Bebiko), kiedyś działało to na nia sycąco, kiedyś... Eh... Szwagierka mnie pocieszyła, że jej dzieci do 4 lat się w nocy budziły!
Sallis - ja nie jestem taka zdolna kuchara jak Ty :p A męża mam wybrednego, ryb nie lubi za bardzo, chyba że z nadmorskiej smażalni :p Sery tylko żółte roztopione... Jeśli dziecko pójdzie za bardzo w ślady tatusia - rezygnuję z funkcji kucharki!
Oby Wasze noce pozostały śpiące ;)
Gogoja - brawo dla Błażka za postępy! Przypadki samochodowe zawsze nie w porę występują... Szkoda by było przekładać wizytę...
Vii - współczuję przeżyć... Guz szybko zniknie, śladu nie będzie ;) Hanka to twarda babka! Groszek też ;)
Marzena - ja o Majci jako gryzoniu pomyślałam, jak pochwaliłaś się fotkami znad morza :) Brawo - gratulujemy! Tatowy pasek jest świetnym gryzakiem, znamy to hihi
Nnita - rozwija się pięknie Wasza Panienka :)

My dziś wyspacerowałyśmy się bez wózka :)
Zarejestrowałam się do dentysty!!! Nareszcie :)
A o 13 przyjdą panowie zamontować rolety w dużym pokoju! Mobilizacyjnie u mnie jakoś :D

marzenka gratulacje:) szkoda, ze nie pierwsze miejsce, niewiele zabraklo:) a gdzie ty ten konkurs znalazlas na bb?

vii faktycznie panikara z ciebie:) spokojnie na pewno wszystko jest w hanusia wporzo, obserowalas i to najwazniejsze!!! Dawid juz mial guza jak spadl proso na glowe z lozka. w kilka sekund zrobila mu sie sliwa fioletowa i ogromna!

dzieki dziewczyny :)

nnita - to mi przypomnialo ze musze i majke zapisac na szczepionke :)

betty - no na bb byl konkurs

izuniek - to moj pasek ;) a zdjecia z wakacji nadawalyby sie do konkursu "maly kanibal". i nie strasz z tymi nockami do 4rz. maja nie je w nocy od kiedy skonczyla 4 miechy ale i tak sie wyburza, szczegolnie jak ja zeby mecza albo jak usiadzie czy podciagnie sie przez sen ;)

Izuniek ano rosną te ząbki nam jak zwariowane ostatnio. faktycznie zabkowy szał, prawie 3 na raz;)
MamusiaNoesi u Was tylew butów, au nas znowu mamy ponad 50 par spodni 8D
my też chcialiśmy sie wybrać, ale nam pogoda plany popsuła:/
gratulacje pierwszych kroczków- tak zupełnie samodzielnie? bo moja to musi przynajmniej jedną ręką na moim palcu się wzpierać;)
sallis oby taki nocki zostały juz na stałe:)
gogoja współczuje problemów z autem, wiem co to znaczy. mamy starego gruchota a mąż używa go jeszcze w pracy, więc non stop jest tłuczony i ciągle coś jest do robioenia.
vii buziak w buziora. moja jakis czas temu tak się cieszyła do kota, tak go szybko próbowała gonić, ze jej się ręce poplątały jakoś i wyrżnęła, aż z wargi jej krewka poleciała, bo od wewnątrz skórka lekko się zadarła. oczywiście ja więcej paniki niż ona. bałam się tylko, ze wybiła sobie tego zęba co dopiero wylazł. a i guziora miała, bo wlazła w nogę od ławy. a mnie przeraża, ze to tak na prawdę początek takich wypadków.
Marzena gratulacje za 2 miejsce:) zdjęcie super!
nnita gratulacje kolejnego ząbka:)

my niedawno wróciliśmy do sypialni, ale musimy ją jednka oddać dziecku.. ewidentnie gorzej śpi jak śpimy z nią. czy to chrapanie taty, czy skrzypiące łózko jej przeszkadza. no jak nas nie ma przesypia całe noce, a jak śpimy z nią to się przebudza. więc wolę spać w salonie ale całą noc;)
miłego dnia:)

reklama
Do góry