reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

uwielbiam jak mi się reszta posta kasuje :/ odechciało mi się pisać :((

e: marzenka bardzo smutne to jest, ale szczerze powiem że jestem w szoku ciężkim bo widziałam Maję nie raz i zawsze wydawało mi się, że fajnie się rozwija, może nie garnęła się do przemieszczania ale siadała szybko i taka malutka zadzierała główkę. nie przyszłoby mi do głowy, że należy ją rehabilitować :( buziaki dla Majci i dla Ciebie :* nie martw się niczym bo pewnie będzie raz dwa widać efekty tak jak u Dawidka Beti.

Ostatnia edycja:
reklama
marzena wiesz co a moze skonsultuj jeszcze z kims te diagnoze? bo wiesz jak to jest z lekarzami czy rehabilitantami, kolezanka poszla z synkiem i powiedzieli, ze cos tam nie tak a poszla jeszcze gdzies indziej sonsultowac i powiedzieli, ze to normalne:) wiesz co u nas tez mlody obciaza bardziej jedna strone ciala i robi wszysto z jednej nogi poki co no i rehabilitantka ogladala mu lopatki i kregoslup i mowilia, ze jest ok ale zeby kontrolowac kregoslup czy sie nie krzywi, zwlaszcza w fazach intensywnego wzrostu.

Juhu,
Myślałam, że pół nocy spędzę na czytaniu a tu kilka minut i po zawodach :/

oleczka - biedna Lilunia z tym kleszczem - współczuję - oby nigdy więcej. Pogotowie - bez komentarza :|
:* x 11 dla Lilci

nnita - zdrówka dla Ciebie i :* x 11 dla Jagodzinki
a na ile rzadka ta kupka? może spróbuj coś wstrzymującego dawać do jedzenia małej? marchwianka? jagody? kakao?

Marzena - i wczorajsze :* x 10 dla Majuni
kurcze niefajnie z tą rehabilitacją :/ no ale dobrze, że się za to wzięłaś i teraz mona wszystko poprawić. Nie wiń siebie - skąd mogłaś wiedzieć, że coś się powinno zrobić? Po Mai nie widać ani słabego napięcia, ani słabych stawów ani obciążania którejkolwiek strony bardziej. Głowa do góry. Będzie ok :)

Beti - otwartości umysłu życzę :) gratki dla Dawidoska :)

emri - super, że wyjazd udany :) a jak użytkowanie MT? przydał się?

Izuniek - wiem o jakim zmęczeniu piszesz - ja też takie mam właśnie :)

Madzioszka - Ty zbreźniku - Izuńkowi chodziło o zmęczenie wypoczynkiem!

siw@ - no właśnie opinie są podzielone co do początków używania MT. Jedni mówią, że jak dziecko samo siedzi inni, że jak samo siada a jeszcze inni, że od 6mies. Na pewno musi siedzieć stabilnie a nie takie pierwsze kiwające się siedzenia. Jeśli chodzi o takie pojedyncze wypady to chyba nic straszne nie powinno się stać.
DO nauki samodzielnego zasypiania polecam metodę 3-5-7. Zaczęliśmy ją wprowadzać mieszkając u rodziców - dziadki wparowały (jak młody się wydzierał w niebogłosy) i oskarżyli nas, że nie mamy sumienia :| także wiem o czym piszesz... ale warto - po kilku dniach Bolo sam zasypiał i tak jest do dziś. A było to jak miał ok 5-6 mies.

zawalka - a jak z cycami? samo wygasło? jak sobie z tym poradziłaś? no i kto o tym zadecydował? Jacho czy Ty?

karolq - i jak bioukatrupiacz na kleszcze działa? my używaliśmy nad morzem - duuuuuuuuużo komarów było. fakt, że działa to kontaktowo - komar podleciał, usiadł i odleciał ale póki nie usiadł to mnie tak wnerwiał (wnerwiały bo chmara była ich zawsze), że i tak machałam łapskami. Więc produkt w połowie tylko udany.

sallis - znam to uczucie... polecam kopiowanie co jakiś czas :)

A my po urlopie. Szkoda, że tak krótko. Nie chciało mi się wracać jak nie wiem co. Pogodowo tak sobie, bo 2 dni wiało okrutnie ale i tak było fajnie. Bolino rządził plażą. Ciągał po niej samochód na sznurku. Jeździł z ładunkiem kamieni i rzucał je z tatą do wody. Strasznie chciał ładować się do wody. Latał po całej plaży wzdłuż i wszerz - wolnośćw końcu - nikt nie zakazuje, nie trzyma za rękę, można biegać do woli. Jak wiało chodził tylko z wiatrem - pod wiatr za ciężko. Uwielbiał MT (tacie plecy odpadają od noszenia). Zaczepiał wszystkich uśmiechem. Nauczył się wołać kotka kici kici (tak śmiesznie to robi: cicici). Dzisiaj latał po plaży na bosaka - było tak cieplutko (a my musieliśmy już wracać :(). Podróż męcząca - szybko się nudzi i niecierpliwi. Z zasypianiem nie było problemu. Bałam się, że będzie płakał ale zasypiał prawie od razu - może taki wymęczony był :) W ogóle to Dźwirzyno jest śliczne. Nie za małe, nie za duże -szeroka, piękna i czysta plaża. Polecam i ośrodek też super. No i rybka przy porcie i smażona i wędzona zaliczona również. Bolo zjadł prawie ćwiartkę dorsza :) No i goferki z bitą śmietaną - Bolo uwielbia. Nie wiem co tu jeszcze.... Powrót do codzienności :(

Hej
cosa- wiem co czujesz, Wojtek co 3 godziny budzi sie na butelkę, najlepiej się mu z nami śpi, w dzien tez zbytnio spać nie chce i tak jak mówisz trzeba przeżyć

marzenka- trzymam kciuki za was i wiem że wszystko będzie ok, zobaczysz:*

katoryba- super że urlop się udał, z tym noszeniem to tak jak mówię, gdybym miała przed czerwcowym szczepieniem (uśmiech nr 6 do ciebie:D) a on jeszcze by sam nie siedział to tylko na szczepienie bym go zamotała. Co do metody 3-5-7 przy moim mężu ciężka sprawa, chyba że uda mu się zmienić pracę (stara sie) to na dzień dobry delegację więc chyba wtedy...

Narka

hey!
katoryba ciesze się że urlop tak bardzo udany! bolo super zaqwodnik-podróżnik :)

buziaczki zaległe dla maji, jagody, lili, majki-out. , wojtka siwej :) jak kogos pominełam przepraszam......doczytuje mega mega na raty! wchodze doczytuje kilka stron i wiecznie cos a pozniej zapominam :(

dziekuje za buziaki dla syncia

marzena-nie chce sie wymądrzac ale lekarka chyba nie widziała dziecka z obnizonym napieciem miesnowym...przeciez ty nie masz ospałego dziecka!!!!!!mała podnosiła główke!cieszy sie wasz widok.... o czym wiec mowa? koniecznie inny lekarz! ja chodziłamz m oja córka na rehab i widziałam nie jedno dziecko... to że sie nie garnie do pewnych rzeczy dzis nie oznacza że jutro nie wstanie i czegos nie zrobi, dziecku trzeba dac czas...bedzie gotowe to zrobi sama

doczytałam tez o parówkach kupiłam te co beti napisała- są super-my zazwyczaj berlinki lub dzidzusie kupowali, ale te sokołowe zaje.bi.ste!

zawalka siły by odcycowac johnego! przychodzi moment że sie czuje że to koniec, wiec siły i słuchaj intuicji :)

sallis, ale masz sliczna d. -oczu oderwac nie mogłam dzis, taka dziewuszka urocza :) te spinki i w ogóle czorcik taki słoooooooodki

szczesliwa ja sie z toba zgadzam:) wiadomo ja to jest z dziecmi, inaczej kazde sie rozwija, trzeba dac czas. ale wiadomo, ze jesli sa jakies podejrzenia to tzreba wspomoc rozwoj! mi sie dzis tylka ruszyc nie chcialo na ten festyn ale teraz troche zaluje wrrrr.

szcześliwa- dzięki:) Zaraz pół roczku strzeli:)
A parówki z szynki-moje ulubione!
nnita, oleczka- ostatecznie olałam tamte mt co wam pokazywałam, po dłuższym przemyśleniu doszłam do wniosku że wolę żeby mi nasz forumowy fachowiec uszył, to będzie idealne pod każdym względem (katoryba- tak, podlizuje się :)) Materiał kupiony.
beti- trzymam kciuki za obronę:)

No nie wiem co jeszcze.

Miłej końcówki weekendu:)

hej ho,
wiecie co ja juz sama nie wiem...bo pewnie co lekarz to inna opinia no a ktorej wierzyc? :( generalnie maja sie do tej pory normalnie rozwijala w prawidlowym wieku unosila glowke, obracala sie, siedziala... no tylko to chodzenie i raczkowanie :/ generalnie rehabilitantka powiedziala ze mloda na bardzo slabe stawy w nogach i ze trzeba cwiczyc zeby je wzmacniac. my sie zawsze z niej smialismy ze taka akrobatka, nozki i stopki non stop wygina itp no a wlasnie to jest niby objawem tych slabych stawow. a kregoslupik to ma tak delikatnie skrecony, a raczej miesnie wzdloz kregoslupa dlatego trzeba je rozmasowac i cwiczyc zeby byly rowno obciazone. no sama juz nie wiem co o tym myslec :/ w kazdym razie jutro mamy nastepne zajecia

reklama
marzena ale, ze niby jak to o chodzenie chodzi? przeciez majcia ma dopero 10 miechow wiec chodzic nie musi! a jak u niej z samodzielnym siadaniem z lezenia i wstawaniem na nozki? a jak ja postawicie to stoi? probuje jakies kroczki robic jak tzrymacie za raczki? a wiesz jak to jest z rackowaniem, roznie bywa. ale fakt, ze dzieci co raczkuja to latwiej im kleczec, kucac i wstawac. nasz sie nauczyl raczkowac ale nie chce bo wymyslil sobie jezdzenie na pupie z podwineita prawa noga i koniec.

Do góry