reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Hej dziewczyny:)
W końcu mam chwilkę, żeby przypomnieć o swoim istnieniu:)
szczesliwa- wielki zaległy buziak dla syneczka:*

czytam was na bierząco, ale kurcze mała maruda nie daje nic napisać. Chyba zębole idą. Płaczek się zrobił niemiłosierny. Jak go na chwilę zostawię, żeby np. zrobić siku to drze się jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Wymusza noszenie, itp. jak go wczoraj na chwilę zostawiłam żeby popłakał bo już nie miałam siły, to przyleciała moja mama nerwusowi na ratunek:/ nie wiem jak ale chciałabym nauczyć go zasypiania bez noszenia, bujania, wożenia w wózku itp. bo już nie mam na to siły ale przy moim mężu i mamie jest to awykonalne, więc chyba do dwóch lat będzie noszony na rączkach no chyba że wcześniej mi kręgosłup wysiądzie:/ No to się wyżaliłam...

Pozdrowionka dla wszystkich

reklama
Witam:)

Beti1986 - może i się wyrobią i nowe Panie które zatrudnia wniosa wiele nowego moze masz racje ale i tak mam przed tym przedszkolem obawy. Teraz podania do przeczkoli składa się w formie elektronicznej wybiera się placówke pierwszego wyboru i dwie dodatkowe - ja podałam to nowe przeczkole w tych dodatkowych placówkach. Chciałam zwiększyć szanse synka dostania sie do przedszkola:) bo tam jest pełny nabór chyba na 200 miejsc:)

Siw@ - a czytałaś tracy hogg zaklinaczkę dzieci? polecam fajny poradnik u mnie się sprawdził:) Oczywiście ja nigdy nikogo się nie słucham hahaha więc przerobiłam go pod siebie ale ogólnie plan dnia się sprawdził:) Nie trzymalismy sie sztywno godzin ale starałam się dzieciom wprowadzic ten rytm jedzenie-zabawa-spanie. Dawno go czytałam ale było tam opisane jak nauczyć dziecko samodzielnego uspakajania się i zasypiania.

pozdrawiam z rana

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

A u nas pożegnanie z cycem :) / :( , bo mam sprzeczne uczucia z tym związane. Z jednej strony się cieszę, że już nie będę musiała ciągle z tymi wkładkami łazić i spędzać tyle czasu na cycoleniu, a z drugiej strony - smutno mi, że już mój synuś mnie nie będzie potrzebował. No i teraz niestety trzeba przygotować to mleczko dla niego, a nie tylko wyjąć cyca. Miałam zamiar karmić go cycem do roku i niby wszystko zgodnie z planem, ale i tak smutno.

Tak samolubnie dzisiaj...

Pozdrawiam Was wszystkie:)

Hello!
Dziś Lila złapała kleszcza-na maksa małego i my baliśmy się wyciągnac. Pojechaliśmy na pogotowie i tam dr usunął tylko że tak usunął że musiałam wrócic bo głowa została. A to bardzo niebezpieczne...Kurcze a w takim miejscu (szyja z boku w wgięciu) Lila dzielna była- płakała bo na pewno bolało jak igłe wbijał- ale nie wyrywała się. Miałam ją w mt za pierwszym razem potem w pouchu. Tuliła się do mnie na maksa.

Tak samolubnie, ale ja sama teraz dopiero dochodzę dosiebie :(

zawałaka- a czemu koniec z cycem?

Siw@ wytrwalosci!
zawalka a czemu pozegnanie z cycem?
oleczka cale szczescie, ze sie wszystko dobrze skonczylo!

jestem wykonczona.. Milej nocy!

Zawalka poczatki sa takie smutne pozniej juz bedzie ok;)

Oleczka ach te kleszcze ja psom co chwile wyciagam i mala obserwuje po kazdym spacerze, Ten caly bioukatrupiacz jest tez na kleszcze ale niewiem na ile skuteczne dzisiaj bedziemy uzywac pierwszy raz

hej,

zawalka - no rozumiem ze ci ciezko...ja mialam w planach odstawic mala jak wroce do pracy i co? i ciagle karmie ;) teraz obiecuje sobie ze jak wrocimy z wakacji to przejdziemy na butelke no ale cycek wygodny, zawsze to jakies 15-20 min wiecej w lozku rano ;)

oleczka - to cale szczescie ze zauwazyliscie!

u nas generalnie nic ciekawego. ganiam miedzy praca, rehabilitacja a domem. cale szczescie ze ten tydz M w domu :)

Hej ho!!!

Żal było wyjeżdżać... Dobrze jednak wrócić do domu! :p

Wieści medyczne - po nawrocie leczenie zawsze trwa pół roku, więc do października L. powinna dostawać tabletki, ale na wizytę kontrolną pojedziemy pod koniec września (przy sprzyjających wiatrach funduszowych może na tydzień...).
Poza tym pogoda nam sprzyjała, choć w sobotę wiało przeokropnie, my jednak na spacer wyszliśmy z głowami w kapturach :p Niedziela była słoneczna, niebo było nawet bezchmurne przez jakiś czas :) Plaża jako piaskownica się sprawdziła, choć spacerowanie po takim gruncie było dla L. trochę trudne, a warstwy ubrania przeszkadzały... Pod stadion w Gdańsku zajechaliśmy, robi wrażenie :) Rybki smażone i wędzone były, więc wyjazd zaliczony :) L. szczęśliwa, spała i jadła b.ładnie :) My zmęczeni :p, ale tak inaczej...

reklama
dzień dobry:)

Izuzuek fuuu;p zmęczenie takie jak myślę:>? fuuu;p;p;p Oby leczenie było miłe i przyjemne:D i jeszcze przyjemniejszy wyjazd nad morze.

Zawalka Jaśko sie sam odstawia?

Marzena nie ma to jak w biegi co?

Oleczka Lila to dzielna dziewczynka! ważne że się dobrze skończyło.

U nas nudy, praca dom plac zabaw itd,. byliśmy na ważeniu Becik się ładnie prezentuje 10,200 i 79 cm problem nietycia i nie rośnięcia póki co za nami:)

Miłego wieczorku kobiałki:)

Do góry