reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Izuniek - na jak długo planujecie wyjazd? dobrze, że zdążyliście przed euro bo po którymśtam czerwca ceny wywindowane ponoć...
w Brico też widziałam Bioinsektal ale kurcze 4zł droższy niż w Green shopie :/ wole za te 4zł kupić Bolowi soczek.

Tak piszecie o tych górach, że zatęskniłam... uwielbiam te widoczki i wspinania :) a nam się nadmorski wyjazd szykuje lada dzień :)
A Bolo parówek nie lubi :|
Od kiedy nauczył się wypluwać na odległość czyni to aż nazbyt często. Właśnie podziubał łososia w warzywach z kuskusem - kilka łyżeczek a reszta pfffffffffffffffffffffff i tyle ma z obiadu.

reklama
Dziewczyny kolo mnie nie ma juz tego sklepu. Wiec nie kupilam. Bedzie miala ktoras podrodze? bo jak nie to ja w sobote kupie w brico najwyzej przeplace:)

hej ;)

laseczki czytam czytam ale nie pamiętam co do której dokładnie ;/więc tak zbiorczo:

co do drzemek je też chciałam B. przestawić ale on się nie daje ;p dzisiaj miał drzemkę od 9 do 10.30 potem dopiero o 15 do 17.30 ;/ i pójdzie spać pewnie po 22 strasznie męczy mnie taki układ bo wieczór chociaż bym chciała mieć dla siebie;/ a i codziennie inaczej śpi

co do chlebka i inszego jedzenia - B. chleb uwielbia a jak jeszcze jest z masełkiem to wsuwa że hej;) parówek u nas się nie jada to nie wiem czy by mu smakowały ;)

zazdraszczam wszystkich wyjazdów tych odbytych i tych jeszcze planowanych;)

kartoryba u nas plucie to standard ;p Boluś nie przepada za rybkami ;) kurcze najgorsze jest to że człowiek się nagotuje a dziecioki jeść nie chcą;)

siw, izuniek pociechy super wymiary mają ;) Wojtunio to dzielny chłopczyk ;)

szcześliwa ja też wolę dzieci rodzić niż chodzić do dentysty ;p

oleczka gratki za awansy ;)

nita oj dużo pracy przed Tobą ale jaka potem satysfakcja z własnego M ;)

beti gratki za magisterkę ja dalej czekam na obronę ;/

więcej nie pamiętam ;)

u nas szał pał bo dziecko zaczyna kombinacje alpejskie urządzać ;p dzisiaj przemieszczał się na tyłku za pomocą miski z praniem ;p skubaniec chodzi w łóżeczku i wokół kanapy tylko nie zawsze ręce współpracują z nóżkami i na odwrót... są też nieśmiałe próby raczkowania ale szanowna dupka jest za ciężka i nie współpracuje ;p śmiesznie to strasznie wygląda ;)
z mniej optymistycznych spraw w poniedziałek B. ma badanie kolejne i chyba najbardziej nie przyjemne ... tak mi go szkoda że taki maleńki jest ma już tyle musi się nacierpieć ...;/ no i jutro wybywamy do wro .... oj jak mi się nie chcę ;/

Bry.
Izuniek u Cie jak nie waga to wzrost;p Muszę B iść zważyć ale jakoś mi nie po drodze...
B. ma jedną drzemkę zazwyczaj o 13.30 do 15. 15.30 dziś ją ominęła i padła na balkonie o 16.30 nadmieniam że wstała o 7. Pewnie dlatego, że nie ma W i dziś się nią babcia zajmowała. Teraz też dopiero zasnęła po wielkim płaczu i wołaniu taty jak była wtulona w mnie. A jak ją odkładałam wołała mame. chyba się wystraszyła, że ją zostawimy;( Nie wiem jak wytrwam te kilka następnych dni;/

Laskom gratuluje, życzę miłych wyjazdów i w ogóle słodkich.a Bolinkowi gratuluję wygranej w totka:)

Witajcie:)

Bolo - ciocia jest z Ciebie dumna:). Pierwszy publiczny sukces.

Katoryba -
poka zdjęcie nowego mt:) Jak tam nastroje przed wyjazdem?

Anias - długo byliście na górskiej wyprawie?

My dzisiaj rodzinnie pojechaliśmy autobusem do Świebodzina do babć. Przygotowałam się na obfite rzyganie Jacha (dużo chusteczek, ręczniki papierowe i woreczek foliowy), a tu nic. Udało się w tą i z powrotem bez pawia:) Trochę marudził jak już znudziło mu się lizanie szyby i stukanie w oparcie fotela, ale w połowie drogi zasnął. Bardzo miły wyjazd. Wielu znajomych spotkanych i mogłam się pochwalić moim synkiem, a co poniektórym mężem:)

Miłej nocy wszystkim:)

Ello!
katoryba- na samą śnieżkę od wjazdu na kopę ja niosłam, potem schodząc D. a po drodzę i teściu też nosił, ale w wiekszości ja :) Dałam radę - nogi sobie wzmocniłam-przyda się do mocniejszych kopów...
Gratulacje zdjęcia z mycia zebów. :-D
anias- my mielismy super pogodę, dodam że się spiekłam-skóra az schodzi. A widoki cudne :) a najlepsze było to że ja w ciuchach na lato a tam snieg i ciepło było :)

Buziaki

gogoja - właśnie, że lubi rybkę, dlatego się dziwiłam że pluje :|

Madzioszka - Becik reaguje na zmiany - nie ma się co dziwić. Niedługo wszystko wróci do normy :)

oto on: MT szatański - bez właściciela jakby ktoś był chętny :)
DSCF8641.jpgDSCF8621.jpgDSCF8625.jpgDSCF8596a.jpg

a co wy tak z tym preparatem na komary? bo ja jeszcze ani jednego nie widzialam w tym roku

katoryba Bolcio suuuper wyszedl na tym zdjeciu:) te jego minke to ja juz znam:)

zawalka urcze wpsolczuje malemu, ze on wrazliwy na jazde autem. a swoja drogia ciekawe kiedy wlasnie choroba lokomocyjna sie uaktywnia? bo ja mialam i nawet teraz tez czasem mi sie zdarza zle czuc w aucie

gogoja Blazejek to faktycznie pozno spac chodzi i nie dziwie sie, ze chcesz go przestawic. ale kurcze sa wlasnie takie dzieci co wola pozniejsza pore. syn sasiodwo przez pierwsze miesiace chodzi spac o... 1 w nocy. teraz pol roku i przestawil sie na 22.

a mialam wam pisac, ze co do parowek to ja wyczailam takie i kupuje je z firmy sokolow, maja 93% miesa z szynki wieprzowej i zero MOM a wiekszosc parowek ma okolo 70% plus reszta MOM. na bank te parowy sa w almie.

czytam czytam i staram się nadrobić i oto co mi z tego wyszło:

- gogoja - spóźnione życzenia dla Błażejka z okazji 8-miesięcznicy:) i wszystkiego dobrego dla maluszka

- katoryba - nie to nie hahaha jeszcze kiedys sobie o jajj przypomnicie i bedziecie chciały od niej wierszyki hahaha ja tam moim zawsze takie mowiłam Hanka je lubi:) Dzieciaczkom ksiazki tez juz od samego poczatku czytam no moze nie czytam ale bardziej ogladam obrazki i opowiadam i teraz mamy fajna wieczorna tradycje wszyscy razem czytamy bajki wieczorem:) Gratuluje MT super. My mielismy nosidełko ale je oddałam:) uzywałam je jak trzeba było wyskoczyc szybko na zakupy itp super sprawa:)

Sallis - gratuluje pierwszych kroków:) ja jak kazda matka emocjonuje sie wszystkim co jest zwiazane z moimi dziecmi:) a najbardziej lubie patrzec jak sobie moje skarby radza:)

Beti1986 - chyba w zielonej górze szaleje jakas dziwna choroba my tez od miesiaca kaszlemy i nie mozemy sie z tego wyleczyc cos z krtania ale nie mamy goraczki ani innych objawow Hance Pani dr przepisała antybiotyk bo powiedziala że za długo to trwa i trzeba to wyleczyc. Mam nadzieje ze pomoze. Zdrówka wam i powodzenia na egzaminach

Mita - kazde dziecko jest inne moj Didol baardzo lubi spac w dzien do tej pory spi 3h po południu, a niuha od urodzenia nie ma czasu na spanie w dzien swiat jest zbyt ciekawy teraz spi raz ok 1,5 godz i jej to wystarcza,

Oleczka - gratuluje awansu! my kiedys z Dawidkiem jak był malenki wybralismy się w góry mielismy takie zwykłe nosidełko nie górskie i małemu nogi drętwiały przy dłuższej trasie wiec poszlismy sobie na spacerek tylko do strzechy akademickiej:)

Marzena86 - u mnie jest zasada ze dzieci wszystkiego moga sprobowac maja się uczyc nowych smakow:) i nie słuchaj innych bo idzie od tych dobrych rad oszalec:)

wiecej grzechów nie pamietam...
u nas weekend mimo pracy i chorób baaaaaardzo udany w domu nas nie mozna było zastac hahaha

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ho,

Katoryba - jedziemy jutro ok.5 (by L. trochę w aucie przespała jeszcze), popołudnie będzie więc na relaks i cała niedziela, poniedziałek w drodze do i z Gdańska oraz posiedzimy oczekując na wizytę u doktora, wtorek znów w trasie i tyle... Termin specjalnie ustalany z lekarzem, żeby Euroszał ominąć :)
Nie lubię przepłacać, ale Brico było Nam po drodze.. Bywa.
Gogoja - trzymam już kciuiki za sprawne i namożliwiej przyjemne badanie i dobry wynik!!! ;)
Madzioszka - wspieram telepatycznie :-*
Zawalka - Jaśko przyzwyczaja się do lokomocji ;) Może większa przestrzeń autobusu mu sprzyja...
W Tesco jest Bobovita Minima - odpowiednik Sinlaca, a kosztuje ok 13zł za 350g. Nie czytałam tyko, czy sprzyja przybieraniu na wadze, ale skład ten sam, więc...
Jajj - całkiem dobrze Ci idzie forumowanie/odpisywanie ;)

Baj, baj, baj.... :)

Do góry