reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

zawalka-fajnie by było jakby chciała, ale nic nie będziemy zmuszac-bedzie miała wybór...
katoryba- dawno temu pytałas o moje obiady!Ja częsciej jadam u teściow, czasem u mojej kochanej siostry(Pierogarni po-byku) no i czasem gotuje sobie małe obiadki, ale że ja mam wielki apetyt więc zapycham się byłami i owocami...

Z pieczywem to róznie- pełno soli moga miec...W sumie zależy... Ja jeszcze nie daję :)

A ten piknik to macie ze szkoły rodzenia, czy jak?

reklama
Juhu,
Ale naskrobałyście :) fajnie :)

oleczka - daj znać kiedy ten meczyk to zrobimy flagę i wypuścimy na boisko ekipę mini czirliderek/ów :)
Na Śnieżkę którym szlakiem wchodziłyście? Dzięki za pamięć o obiadkach :) i jeszcze jedno - Lila jeszcze pieluchowa?

szczesliwa - jeczy, jeczy... chwali się po prostu - żeby wszyscy wiedzieli, że to taaaaaaakie męczące. Typowy facet ;P

Beti - no właśnie? jak wybrnęłaś z tej butowej klapy? hehe się uśmiałam ;P
gratuluję ukończenia pracy - jestem dumna z Ciebie :) wykonałąś kawał dobrej roboty - obrona to pikuś przy tym. A potem... ulga :)
no i Dawidek takie postępy - super hiper!!!

siw@ - Bioukatrupiacz - czyt. w wolnym tłumaczeniu Bio Insektal - ukatrupiacz wszelkich robali-gryzali

karolq - zakupiłaś powyższe?
dzielna Zuzina :) ja ciągle się dziwię jak ona nurkuje - jak zawodowy pływak! bije na głowę każde inne dziecko z grupy.

nnita
- Bolino przeszedł na 1 drzemkę jakoś koło 11 miesiąca. Między 10 a 12 było raz 1 raz 2 a potem już tylko 1 i tak do teraz - trwa 0,5-2h.

Izuniek - a co wybrakowanie spowodowało? 8ka której nikt nie chce?

Marzena - ja daję od hohoho dawna pieczywo (kurcze ale ta pamięć ulotna)
Udanego SPA życzę! No i ulgi na zatokach też...
fajnie, że mt się przydał :) i robi reklamę w najdalszych zakątkach ;) poproszę jeszcze o wyjazd w góry bo nad morzem już inna sztuka była :)

właśnie leci jakiś film na TCM. Akcja gdześ w Azji i na łódkach panie z mai tei'ami :) czyli nosidło azjatyckie :) te ichnie to takie kawałki szmatek z paskami. Ciekawe czym mają wypełnione te paski ;P

Witam:)

Zawalka cwiczymy tylko na basenie;)

Katoryba jeszcze nie kupilam jakos mi nie podrodze;) zobacze dzisiaj jak cos tez Tobie kupic? jak sie nie wyrobie do soboty to Marzena mowila ze kupi bede dawala znac;)

Nnita my dalej 2 razy spimy czasem zdarzy sie raz

Marzena my juz pietke dawalismy miedzy 4 a 5 miesiacem ale my ogolnie wszystko jakos szybko dawalismy;)

Hej ho,

ten Bio Insektal działa? Wybieramy się na zakupy i muszę wkońcu kpić coś przeciw kąsającym i gryzącym :/

Katoryba - pozbyłam się szóstki, którą kieeedyś już była ukruszona i dorobiona, by wyglądało to jakoś :p może teraz przednie zęby mi się lekko równiej rozłożą, bo miejsce zyskały hehe
Specjalistko od MT - do kiedy można w tym nosić dziecko, jakaś norma wagowa jest?
Beti - przygoda obuwnicza pierwsza klasa ;) właśnie, w czym wróciłaś?:p
Karolq - musiałyśmy sie minąć w przychodni :) dzielna dziewczyna z Zuzki!!! Przyjemnego oczekiwania tych 4 ;)
Siw@ - i jak poszczepiennie? :)

L. ma 9,8 kg i 77cm, teraz dla odmiany nie rośnie wzwyż :p

hejo =)
dzięki mamy za odpowiedzi odnośnie drzemek, ja się już tak po cichu zaczynam zastanawiać czy to właśnie jakieś zmiany nadchodzą.... bo mi znów lekko godziny przesuwają. A nocne spanie to tak zazwyczaj przed 21.

co do chlebka, ja daję, Mała bardzo lubi, dbam jedynie o to by mi się w ciągu dnia za bardzo chlebem i chrupami nie zapchała - czyli nie za wiele na dobę ;)

a remont? oj oooooooooj chciałabym abyśmy wyrobili się do roczku Małej i naszej rocznicy ale to może być różnie... sporo tego :D

a pochwalę się że nasza Maleńka zrobiła się bardzo przytulińska, normalnie cud miód jagoda ;)

marzena...co? piwko? o ja cie....sama widzisz że olać babe ;) chlebek jest super a bułki jakie pycha ;) nie rozumiem takich zachowawczych zachowan-jak dziecko chce niech je-ja mojemu synkowi pozwalam sie rozsmakowac w tym co dobre- a co! na zdrowie! on nawet nie chce za bardzo jesc jegurtów dzieciowych-wcina juz "dorosłe" najlepie lubi bakusie wyciskane hehehe

katoryba -tak -tak- hihihihihih ;)

a ja pozbyłam sie niemowlęcych rzeczy...leżały i sie kurzyły....synek od dawna nie tolerował leżaczka i maty- wolał wędrówki po chacie, które az za szybko rozpoczął....ale ja miałam taki ogromny sentyment do tych rzeczy....cos sie skonczyło....drzwi zamkniete....niby fajnie bo zaczyna sie kolejny etap ale jakos tak żal po matczynemu że te pendraczki moje to juz nie takie maluszki leżące i dające sie połozyc zostawić ech.,....czas leci.....oby następnemu małemu malenstwu przydały się jak nam :)

Szczesliwa wiem co czujesz moja tak samo szybko zaczela chodzic i tak jakos dziwnie bo tez szybko lezaczek jej sie znudzil i te wszystkie zabawki dla maluchow teraz jest panienka i z wozkiem biega po domu;P

hej ho

szczesliwa - masz racje nie mozna sie przejmowac :) choc czasem takie uwagi daja do myslenia :) a odnosnie jedzenia doroslych rzeczy to nasza mloda ostatnio zakosila mi z talerza parowke i pol na raz do buzi ;) no to udanego nastepnego etapu z duzymi dziecmi zycze :) (w sumie tez musze schowac lezaczek bo od kilku miesiecy stoi i sie kurzy)

katoryba - no na bank nie sa tak profesjonalne jak twoje mt :)

izuniek - ladne wymiary :)

nnita - remont sama przyjemnosc, ja milo nasz wspominam, a jaka radosc usiasc wreszcie na wlasnej kanapie hihi :)

Hej
Ja dziś egoistycznie:)
Po szczepieniu. Wojtuś nawet nie zapłakał, za to popatrzył na pielęgniarkę wbijającą mu igłę takim wzrokiem jakby jej chciał z dyńki przyfanzolić:) Twardziel! Wymiary 8600 i 75 cm, więc koniec etapu kg na miesiąc:) Ogólnie jest wszystko fajnie oprócz żeberek, za szybko zaczął się dźwigać do siadania a my mu jeszcze głupki w tym pomagaliśmy bo skoro chce i marudzi na leżąco...no i żeberka poszły trochę do przodu:/

marzenka- przypomniała mi się sytuacja jak Wojtek miał kolki i ja go piersią karmiłam i taka jedna cwaniara mi powiedziała że to moja wina bo źle się odżywiam, cwaniara która paliła całą ciążę i teraz jak karmi piersią, tak więc są baby i baby-taborety, kawałek chlebka Mai nie zaszkodzi:)

reklama
karolag no własnie....z jednej strony radosc a z drugiej sentyment... ech dzieciorki kochane
marzena- mój syncio niestety tez je parówki -najlepsze są te z grila;-)

Do góry