reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Hejo
Ale nas tu dawno nie było chociaż przyznam że czytałam na bierząco:)
marzenka- niestety wiem co to znaczy ból kręgosłupa, współczuję i życzę żeby rehabilitacje pomogły.
Beti- wielkie gratulację, ja mogłabym się bronić w czerwcu br. ale z moim pisaniem nie tak różowo więc w najlepszym wypadku wrzesień w najgorszym przyszły rok. Trzymam kciuki za obronę
Oleczka- gratulację awansu, i najlepsze życzenia urodzinowe (wybacz że spóźnione)
szczęśliwa- oby synkowi ząbki szybko wyszły i przestały dokuczać. Zazdroszczę udanych zakupów.
Outstanding- buziaczki za wczoraj dla Majuśki.
Nnita- was też coś mało ostatnio.
marttini- co tam u was?
izuniek- na pewno tylko ząbki:)
vii- jak samopoczucie?
emri- was też ostatnio brakuje.
katoryba- co to jest bioukatrupiacz??
sallis- gratulację dla Dominiczki za chodziarstwo.
madzioszka- siły!
zawalka- Jasiowi przeszedł strach przed dziećmi bo przecież już niedługo roczek, dorosłość i te sprawy więc już nie wypada:)

A nas wciąż szczerbato i nic nie widać na horyzoncie. Jutro w końcu szczepienie bo od 3 tyg. nie mogę się dostać, bo burdel na kółkach w przychodni a pewnie jeszcze mnie za to opierniczą bo zapomną że to ich wina, niech spróbują, mam takie bojowe nastawienie że hoho. A jeszcze jak na złość Wojcio coś kicha non stop i dopiero będą jaja jak go nie zaszczepią przez to. W ogóle to zaczyna się rozkręcać nasz aniołeczek i coraz mniej wspólnego z aniołkiem ma. Ale cóż uroki macierzyństwa no i i tak go kocham.

A i jeszcze miałam pisać że są w tesco, przynajmniej wczoraj były pampersy activ baby za 110 zł 162 szt (4) i 10 zł oddają w bonie, no i od czwartku w biedronce mają być body 3szt za 19,90. Ja się też napaliłam na spacerówkę bo ma być za 169 zł. dość fajna się wydaje Biedronka - Artyku

Ostatnia edycja:
reklama
Hej;) A ja egoistycznie troche;)

Dzis po szczepieniu 9,900 waga wkoncu skoczyla i jest ok i mierzy 77cm;)
Zuzia grzeczna nic nie zaplakala jeszcze sie usmiechnela do pani i zrobila papa;)
Ida nam trzy 4:) ciekawe kiedy wyjda;)

nnita z ta drzemka to jakos sie mlody przestawil kolo roczku. pamietam, ze zauwazylam, ze dluzej jest w stanie w ciagu dnia wytrzymac no i zaczal spac lepiej i dluzej w nocy. tak naturalnie sie to stalo. teraz spi roznie od 1,5h-3h.

marzena chodzimy do atosu i polecam. mamy bardzo milutka pania Agatke, wszytskie z reszta sa mile. mozna sobie poplotkowac bo zwylke sa same baby tam:) na wizyte u lekarza czeka sie ok. 2 tyg i pozniej od razu do rehabilitanta 2 razy w tyg. warto pochodzic na cwiczenia, zobaczysz, ze mala od razu zacznie robic postepy. my chodzimy 7 tyg i w tym czasie taaaakie zmiany, pelza, raczkuje, kleczy, siada sam, staje sam, chodzi przy meblach jezdzi na pupie, zaczyna kuca. a nic z tego wczesniej nie robil!

siwa katearek nie pownien byc przezszkoda i na pewno mlodego zaszczepia:) spacerowka fatycznie wyglada fajnie, tylko trzeba na zywca zobaczyc. ale te body piekne i cena niziutka:) na bank sie skusze;)

a powiem wam cos smiesznego:) bylam dzis w poznaniu. wczoraj wieczorem szykowalam sobie ubranie i postanowilam przejzec swoje dawno nie noszone buty i znalazlam zlote baletki dwa lata nie uzywane. troszke pamiatalam, ze byl problem z podeszwa. no i wysiadlam z pociagu w poznaniu, ide przez park na uczelnie i czuje, ze cos jest nie tak. odpadla mi podeszwa ahhahaha. przykleilam ja super glue na uczelni ale srednio sie trzymala i nistety znow odpadla a za chwile odpadla i druga, myslalam, ze sie posikam ze smiechu:)

Ostatnia edycja:
beti :D jak w reklamie mentosa ;) tylko tam obcas a tu podeszwa-chociaz masz pretekst za nowy szoping heheheh

outstanding hihihi

dziewczyny jaka słodka dziewczynke dzis widziałam! szłam do pzredszkola po moją córe z mym rozdarciuchem a taka mała szlicznotka koło eclerka mi papa pokazywała rączka i tak sie usmiechneła....jaaaaaa az odpłynełam!!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko wziac i wycalowac takie słodkie -no ale mi nie wypadało a kawaler jęczał w wózku hehehehe ale taka słodka że mi sie moja córcia przypomniała bo ona w wózeczku tez wszystkim machała- do teraz mam w głowie tą słodycz hihi

marzena powodzenia w rehabilitacje tobie ci córci

beti gratuluje postępów! rehab. super sprawa-ja przy córce sobie chwaliłam bardzo!

beti no to super że w Atosie ci się układa =) fajnie że robicie takie postępy =)
siw@ no ja tu teraz faktycznie z deka rzadziej =) i krócej =)
pozdrawiam

łał beti faktycznie niezle postepy! no niestety w atosie wizyta 5 czerwiec :/ wiec idziemy jutro do promyka. historia z butami dobra ;) to co wracalas na boso? :)

szczesliwa jak sie tak zapatrzysz na sliczne dziewczynki to moze jeszcze sobie jakas zafundujecie ;) skoro lepszy porod niz dentysta ;)

katoryba - zapomnialam powiedziec ze mt robil furore w elku ;)

a laski pyt: kiedy zaczelyscie dawac swoim dzieciom pieczywo?

Witajcie:)

Outstanding - faktycznie wczoraj koło 18.00 byliśmy w eklerku. Trzeba było krzyknąć na mnie, bo ja ślepa.

Nnita - Jachu śpi tylko raz dziennie od jakiś 3 miesięcy i ma to miejsce zwykle koło godziny 11.00 do ok. 12-13. Zależy od dnia. A zasypia nam na noc teraz około godziny 20.00. Zależy od tego czy był bardzo aktywny w ciągu dnia. Czasami zdarza mu się druga drzemka, jak ma dużo wrażeń, ale wtedy już tak wcześnie nie zasypia na noc, tylko jest problem.

Beti - mi chyba nie było by do śmiechu jakby mi podeszwy odpadły. Optymistka z Ciebie:)

Oleczka - gratuluję drugiej ligii. Życzę dalszych sukcesów:) Ciekawe czy Lila pójdzie w Twoje ślady.

Siwa - A co ten malutki Wojtuś spsocił?

Karolq - Zuzia zuch dziewczyna. Jestem cały czas pod wrażeniem, jak ona daje nurka. Ćwiczyliście z nią tylko na zajęciach, czy też poza?

Marzenka - to może lepiej pisz, że macie z Majcią spotkania w Spa, a nie rehabilitację - brzmi jakoś przyjaźniej;)

Szczęśliwa - gratki dla synka za chodzenie.

Dzisiaj dzwoniłam do Reginy ze SR i dowiedziałam się, że piknik SR w tym roku będzie 02.06. Wybieracie się?
Z tym brakiem strachu przed dziećmi to jednak różnie bywa u mojego Jacha, bo np. dziś poryczał się, jak mu przypadkowo spotkany pod ratuszem chłopczyk rozwiązał czapkę. Co prawda ja tez się poryczałam, ale z powodu wzruszenia śpiewem pewnej niewidomej pani na Żeromskiego.
Wrzucam jeszcze aktualny hit Jacha: Centrum Uśmiechu - Pan Hilary - YouTube

Miłej nocy:)

zawalka dziekuje :*
marzena dwojka mi wystarczy -ju z teraz nie wiem w co ręce włozyć ;)
a pieczywo syn je odkad miał pół roku- zaczeło sie od mietolenia piętki :)

nita jak urządzanie?

no wlasnie bo ja tez juz dawno daje malej pieczywo a uslyszalam ze jestem niepowazna ze tak malemu dziecku daje chleb czy chrupki! swoja droga powiedziala to mama ktora na godz przed karmieniem pila piwko ;)

reklama
pieczywi to przeciez samo dobro:) spokojnie mozna dawac przeciez!!!

zawalka wiem jaka pania masz na mysli, tez ja widzialam na deptaku. a na piknik ja z checia

Do góry