reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

z tym prasowaniem to widzę ostrą dyskusje wywołałam :) ale to dobrze, może się dowiem w końcu jak sobie życie ułatwić ;)) anias szczęśliwa to kiedy Wy prasujecie? macie dwójkę dzieci na głowie psy mężów itd więc pytam: KIEDY?!?

sallis-ja prasuję późnym wieczorem włączam tv i jadę z koksem;) czasem uda się w ciągu dnia jak nasza niania(maks:-))da się sobą pobawić królewnie. Są oczywiście chwile gdy kupka rośnie bo coś nie zatrybi tak jak trzeba ale to chyba jak wszędzie(albo tak mi się wydaje):)) Powiem Wam, że kiedyś prasowanie to była moja zmorrra teraz traktuję to jako środek odstresowujący:)

reklama
sallis -przy okazji wolnej chwili i regularnie bo góra wielka mnie nie przeraziła hahahah męża nie obsługuje w prasowaniu-prasuje dla siebie i dzieci;-) kiedys poprasowałam mu to pierdyknął do szafy i pogniecione miał ale on typ że bluze narzuci i "nie widzi"
przy dwójce ma sie lepsza organizacje niz przy jednym-kiedys sie przekonasz :-D;-)

dzis nawet torta z ozdobami pierdykłam dla córy, jak sie chce to sie potrafi :) i jakos tak leci ;)

katoryba spróbuj układać w pralce to mniej sie gniecie i łatwiej rozprasować ;)

menu vii sie u mnie sprawdza znakomicie kasiorka wpada do skarbonki wiec bedzie na spontan wyjazdowy pewnie :) ale jeszcze nowego tyg nie spisalam musze życzenia "spisać"

beti - no gorzej, ze on potem w srodku nocy wraca "steskniony" ;) eh te chlopy...

anias - no normalnie ja tez pod wrazeniem nadii :) cudne dziecie

szczesliwa - a to juz w weekend urodziny corci obchodzicie? :)

sallis - no ja tak jak ania - film i jedziemy z zelazkiem :) bo dla mnie to wszystko jest pogniecione :p dzieki za milo spedzony czas :* majka miala jakis dzien spiocha wczoraj, jak od was ruszylysmy to spala 2h! po majowce przyjedziemy znowu :*

my standardowo pobudka o 5:30 wiec mloda juz na drzemce a ja czekam az maz z lazienki wyjdzie. u nas plan jedzeniowy w tym tyg krotki bo M standardowo wyjazd od sr do konca tyg

Juhu,
A propo prasowania - właśnie skończyłam ;P ale kilka sztuk było więc 15min i po krzyku :) zaraz zbieramy się na basenowanie. Bolino będzie pewnie niezadowolony z pobudki...

sallis - badylki posadzone późnym wieczorem wczorajszym. Okazało się, że moje korytko ma kolor zielony - taki zielony, że ani w brico ani w leroy nie mieli takiego, więc musiałam zakupić 3 nowe. Przeliczyłam się z obliczeniami ziemi (a raczej nie doliczyłam) i będę musiała jeszcze dokupić z 10L. Na razie stoją na podłodze ale już mi się podobają :)
Ja nie robiłam planu jedzeniowego - mam jeszcze mrożonki poświąteczne ;)

...i 15kg worek z ziemniakami - macie jakieś pomysły jak go szybko wykorzystać coby nie powyrastały?

Jak zwykle weekend to mega cisza.. :)

Anias gratki dla Nadii :D Rośnie zdolniacha ;D
sallis to ja się piszę na spotkanie zamiastowe :D
Katoryba jak się tam Bolcio trzyma?
Marzena z tymi chłopami to zawsze tak jest pod górkę :p hehe
karolq ja wiem, że Zuzia to zdolniacha :D może i moja pójdzie w jej ślady..

Cześć babeczki
Szczęśliwa buziaki dla córeczki na urodziny :***
Katoryba z ziemniaków można wszystko zrobić : placki ziemniaczane , placek po węgiersku , frytki , zapiekanki , pyzy , ruskie pierogi, zwykłe gotowane, zapiekane w piekarniku, itd tak wiec szybko mozna te 15 kg wykorzystać

Moje dziecko pieknie przespało pierwszy raz w swoim zyciu całą noc bez jedzenia dopiero o 7 sie przebudziła i jadła
Teraz bawi sie zabaweczkami i mam chwilę zanim zacznie krzyczeć że już chce do babci (piętro niżej)

Za MT jeszcze sie nie zabrałam chyba chęci przerosly mozliwości czasowe ale już powoli zbieram materiały ze starych moich zapasów z lat szkolnych :)

Dzień dobry.
Spóźnione całusy dla Davida Beci i Hani.:*:*:*:*

Na weekend nie miałam jak się na kompa wpełznąć to i nie było jak miesięczniaków całować.

u nas po mału. młoda ładnie śpi u siebie ząbkuje nadal. normalnie taka stagnacja że nie ma nawet o czym pisać:D

Miłego słonecznego dnia kobitki!

katoryba kopytka :) uwielbiam :) i ruskie :) to zawsze też trochę ziemniaków ;)

eh wiecie że ja sobie jednak trochę inaczej tą naukę chodzenia wyobrażałam? że to tak dziecko między rodzicami na początku tylko śmiga. a D. idzie jak ja tylko głowę odwrócę :/ w stresie żyję od tygodnia bo nie jestem w stanie jej kontrolować :/ ciekawe jak długo to potrwa :(

Hej ho,

Katoryba - parowanie w maszynie - pytałaś o działanie sprzętu! :p rzeczy mało gniotliwe - elastyczne, i jak Beti napisała, bawełniane bluzki prostują się w czasie noszenia :p
Szczęśliwa - sto lat dla Córci! :-*

L. dzisiejszą noc też przespała, do 7:30! Tylko ok. 3 dentinox był potrzebny, i lekarstwo nad ranem chętnie wypiła :D Takie noce są cudowne, szkoda że mnie od popołudnia wczoraj do dziś rana bolało ramię :/
Plan obiadowy... Chyba zgapię od Vii spagetti i zapiekanę, będzie spokój! Na dziś karkówka od mamusi :p

reklama
buziaki dla świętujących przez weekend i dziś!

Izuniek to szał :D długo spałyście :)))) oby tak dalej!
Sallis nie martw się:* nie zawsze wszystko jest tak jak sobie wyobrażają rodzice.. maluchy robią wszystko po swojemu :)
katoryba ja też uwielbiam różne dania z ziemniaków :D
cosa gratki dla córy :D

kurcze.. Wy jesteście takie zorganizowane.. Wymyślacie te obiady.. może któraś chce mi jakiś plan zrobić i kopnąć mnie w cztery literki, żebym jakoś bardziej wzięła się w garść? :)

Do góry