reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

witajcie =)
forum nie umiera moim zdaniem, tylko mamy trochę mniej zerkają na komputery a więcej na słońce ;)
apropo - kto wyłączył słońce?! :p

u nas - czwarty ząbek rośnie sobie :D
wczoraj J. spała w ciągu dnia 2 razy po pół godziny, więc krótko, ale za to po 18:30 padła u babci w objęciach.. po 19 zbudziłam ją, bo się obawiałam że po kąpieli nie będzie potem chciała spać, ale ta mi psikusa wywinęła i w ogóle nie chciała się wybudzić! wysadziłam tylko na siku, i taka bez pieluszki, bez kąpania zasnęła w trymiga przy piersi. Po lekkich nocnych pobudkach na cyca wstała w zasadzie normalnie, czyli o 6:10 - szook :szok:
ale nie powiem - podobał mi się taki wieczór =)

reklama
Witam sie;) a my od wczoraj ciezki dzien jakis, mala wczoraj wymiotowala mi 2 razy do tego taka kupka byla ze szok sama woda az sie przelalo na stopy a byla ubrana, dzisiaj juz malej lepiej za to u mnie dzieje sie to samo;/ niewiem jak przetrwam ten dzien;/

Wiosna wiosna wiosna :p Szkoda że na razie tylko w kalendarzu ale zawsze wiosna brzmi lepiej niż zima:)

katoryba- forum nie padnie, tyle wytrzymało czasu to przeżyje wszystko:)

Co do butów i ciuchów odkąd mam Wojcia to jakoś zawsze o sobie zapominam, jak już chce sobie cos kupic to szukam szukam i i tak wracam do domku z czymś Wojciowym:)

Ja mam super humor bo od kilku dni moje malenstwo budzi nas tylko raz w nocy, wczoraj mężu wstawał, dziś ja i zawsze ktoś sobie do tej 6 pośpi:) Jeszcze nie dawno były 3 pobudki, odkąd dajemy mu kleik kukurydziany po kąpieli je 2 posiłki dziennie mniej (zmieniliśmy tylko proporcje żeby leciało przez smoczek) :) Mam nadzieję że nie chwalę się za szybko i tak już zostanie. Zużycie pampersów też już spadło do 6 dziennie a na początku 2x tyle:) Moje dziecko dorośleje:)

Buziaki dla wszystkich:)))

Juhu,
No! Coś się ruszyło w końcu!

karolq - współczuję :( może coś nieświeżego zjadłyście? oby szybko przeszło

Coś jest z tym jedzeniem - Bolo ostatnio też coś nie bardzo. Je mniej chętnie i mniej jak mi się wydaje (poza wszystkim co ciut słodkie - to może zawsze).

Po południu jedziemy utopić Marzankę (nie Marzenkę ;P) nad Odrę. Z Bolem w brzuchu też topiliśmy :)

Co macie na obiad dzisiaj?

jeju laski ja mam to samo z kupowaniem dla siebie:) na poczatku to mi sie zdawalo, ze nic nie potrzebuje ale teraz juz dochodze powoli do siebie i zauwazam tez swoje potrzeby:) choc czesciej znacznie mlodemu cos kupuje:)

vii to ile Hania ma bucikow:) gdzie kupujecie?

karolqu ale niefajnie:/ oby sraczka szybko was opuscila

a i u nas z jedzeniem kiepsko. od tygodnia gdzies didi je tylko jedno danie b owiecej nei hce na obiad. a wczoraj to w ogole zjadl maly sloiczek na wyjezdzie. szok:) ze tak neiwiele.

hej babeczki:)

Karolka - kurcze oby szybko poszło, też w przedszkolu babki mówią, że znów jakaś jelitówka panuje;/ oby to tylko "coś z jedzenia",
Katoryba - a gdzie jedziecie - w kierunku NS???:) bo w pierwszej myśli mi Wrocław stanął przed oczami i topienie Marzanny koło Zoo - za T-kami :):):)
Vii, Siwa, Beti - chcecie wiedzieć kiedy sobie coś kupiłam???? :) chmmmm.....kiedyś nadrobię:):)tak to już jest, że teraz maludy na pierwszym miejscu:)

co na obiad????jejku....nie wiem jeszcze - na pewno jakaś zupina, bo Alcia - a co na drugie???pierogi za mną chodzą - ale z tym tyle roboty....ale takie ze szpinakiem:):-D

vii mam takie samo zdanie dot butow co ty;)

U mnie chyba jednak jelitowka od rana mnie meczy juz leki mam i sie lecze tylko skzoda ze dziecko nie moze zrozumiec ze mama zle sie czuje;P

vii - ja miałam do Ciebie dzwonić czy dzisiaj nie przyjdziecie :):):):) tak więc zapraszam jutro:):):)ja się wzięłam za te pierogi - jejku jak mi się ich chce!!!!!!!!!!:-)
Karolka - ale Zuzia - lepiej tak??

reklama
no proszę, odzyskałyśmy forum :) a już się martwiłam co to będzie.

u nas dziwna gorączka od rana. biedna cały czas śpi. obstawiam 3dniówkę, bo żadnych objawów więcej nie ma. no nic, zobaczymy jak będzie dalej.

vii -a tam mało pedagogiczne. przez kilka dni dziecku nic nie będzie. dobrze że się tak daje. ja miałam dziś poranek ciężki i D. jakoś nie dawała mi spokoju. musiałam na godzinę dopóki leki nie zaczną działać męża wzywać niech się dzieckiem zajmie. dobrze że była taka możliwość.

martini ja Cię podziwiam z tymi pierogami! ostatnio też w ciąży kleiłam. od tamtej pory tylko kupne ;)

u nas na obiad indyk. byłam ostatnio w tesco i tylko indyka nakupowałam. także zupa ogórkowa na skrzydłach z indyka, na drugie udka z indyka, wczoraj sznycle z indyka a jutro gulasz z indyka. mam nadzieję że nam pióra nie wyrosną ;))

Do góry