reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

reklama
siwa z tym osaczeniem to mnie zle zrozumiałas troche, nie moim zamiarem ci dopiec tylko chciałam uswiadomic że od 3 latka cudów nie ma co wymagac...no i szkoda że rodzice nie wytłumaczyli dziecku co i jak...no szkoda....i twojego synka -zamontuj mu plasterek malutki by go nie podrazniało(pot paluszki jego czy przy karmieniu) a ma czerwone wokół ranki?
a co do lezaczka -fajny wynalazek-ale dla maluszka lub poznje dla starszaka -nie dla posrednich dzieci
mj syn juz opuscił lezaczek odkąd wstaje sam to nie cche w nim siedziec -lub posiedzi z 3 min i sie przechyla ostatnio zbierałam go z podłogi ;) na początek sie super przydaje od drzemek po karmienie

a mój syn wyrósł z 74..... taki sie szczuplaczek zrobił a dłuuuugi
myslałam że dłuzej ponosi 74...a tu krótko....wiec jutro zakupy nowych spioszków ;-)

hej laseczki,

my na najblizsze 4 dni same. Kochana sallis chce mnie rozweselic i dotrzymac towarzystwa na sobotnim spacerze. Moze ktoras z was tez "bezmezowa" w weekend i sie chce dolaczyc rano tak ok 11?

dobrej nocki

szczesliwa- Wojciowi już dzisiaj to złagoniało i lepiej wygląda. A co do rozmiaru to mój mały wielkolud już mniej niż 68 nie założy, niektóre i 74 nosi, ja nie wiem co za dryblas z niego będzie, ale codziennie jakieś ciuszki odkładam dla męża bratowej (bo w lipcu się znów rodzina powiększy). A co do zakupów... jak ja lubię kupować Wojciowi nowe ciuszki:):):)

Dodatkowe cm Wojtusia trzeba odpokutować tym że od kilku dni źle śpi, w nocy się budzi co 2h, w dzień nie śpi wcale, masakra:/ to chyba ten skok rozwojowy, mam związane ręce przez niego, a w sobotę chrzciny, nie wiem jak ja się wyrobię. Już poprosiłam siostrę żeby nie szła do szkoły w piątek to mi trochę z mamą pomogą bo ten ludzik mnie strasznie ogranicza:)

Madzioszka - nonono pokaźnie Betka przybrała :)
super, że temp odpuściła :)

siw@ - Wojtuś (jak każdy maluch) na początku prowadzi baczne obserwacje. Nie wie jeszcze co jest blisko a co daleko. Do zabawy jeszcze troszkę ale niedługo zacznie dotykać zabawki a potem to już zobaczysz go z autem w ręce - tak szybko to się zmienia :)

siw@, szczesliwa - pokaźne te Wasze chłopaki :) Bolo jeszcze nosi kilka ciuszków 74 :)

Ja dziś miałam Bola pierwszy raz w MT poza domem. Poszliśmy posypać głowy popiołem (też mu się skapnęło) i bardzo grzecznie siedział, trochę się wykręcał, zaczepiał i mnie i ludzi na około aż w końcu zasnął :) no ale potem obudzony - marud na maksa, wiec mleczko, szybka kąpiel i śpi od 19:15 :)
Dzisiaj było coś dziwnego i śmiesznego zarazem. Bolo dorwał pomadkę i jak ją otworzył to nie mógł potem wcelować jednej części w drugą, więc mu pokazałam jak to zrobić. Potem to samo kilka razy, aż w końcu trzymał tą pomadkę i jak ją tylko otworzył to od razu ryczał (łzy jak grochy i cały czerwony).

katoryba - Domi też taki nerwus jest! jak tylko coś jej nie wychodzi, albo nie potrafi zrobić to płacz, krzyk i złość! a mi się chce śmiać :)
a na plecy go wrzuciłaś czy na brzuch?

jaa czasem nie wiem jak z tym swoim dzieckiem postępować. czasem mam problem żeby zasnęła na popołudniowej drzemce (15-16), po porstu się nie da. no i niby nic, ale ten gagatek zaśnie wtedy np po kąpieli koło 19 i o 20 już jest wyspana. i bryka do 22! ona tak mało śpi że ja nie wiem jak to jest możliwe! po takim dniu nie mam siły na nic, a już na pewno nie na pracę. a przecież kiedyś trzeba :(
w dzień się nie da bo jak tylko do komputera usiądę to sekunda i jest już obok i się wdrapuje po nodze... i za chwilę nerwy i krzyki :( dobra wyżaliłam się i idę się kąpać.

hej kobity!
ja egoistycznie- skończyłam kronikę uzupełniac- luz na jakiś czas:)
Lila śpi od ok 19:30 :) Zresztą od paru dni ma tak że jak zaśnie to śpi długo- na początku miałam wkręta i spradzałam co chwilę- bo przeważnie po dwóch godzinach się zbudzała a tu nagle śpi.:) Tylko się cieszyc. No ale zdaża się że przebudzi się ok 3 rano i nie śpi z 40 min :(

Ogolnie jest fajnie i dodam że my już mamy swojego MT i świetnie się nosi :)
Pozdrawiam serdecznie :*

Witam! Pewnie już o nas zapomniałyście :) Wybaczcie, że nie piszę.. ale miałam tyle na głowie.. Musiałam zaliczać cały semestr, do tego Majka nam się pochorowała.. cały czas wymiotowała i w ogóle.. Sporo problemów się nawarstwiło. Ja załapałam mega doła i nawet nie wchodziłam na forum.. czasem w ogóle nie mam ochoty wyjść z domu ani nic. Ehh. Oby się polepszyło! Postaram się wdrożyć od nowa.. :) A teraz przesyłam buziaki:*

reklama
vii uszy do gory! trzymaj sie cieplutko:)

outstanding a walsnie ja jakos wczoraj pomyslalam, ze nam zniknelas:) a malutka na co chora byla? i co to za doliny??? koniec semsetru, do tego male dziecko, choroba i masz ci babo placek. ale juz lepiej mam nadzieje?

kochane mam pytanie:) w niedziele mamy gosci i wymyslilam sobie, ze zrobie takie babeczki - muffinki. potrzebuje taka forme na babeczki i takie papilotki. wie ktoras moze gdzie to w zg mozna kupic w przyzwoitej cienie?

Do góry