reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Witam sie;)

Siwa my mamy uzywke kupilam za 130zl jakos. Poczatki fajne ale jak dziecko robi sie mobilne to jest ryzyko ze wypadnie narazie oddalismy siostrze.

Mamy zeba 2 gorna wkoncu;)

Ostatnia edycja:
reklama
siw@- plusem w leżaczku polecanym przez sallis są pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa w fisher price są tylko dolne. Przy maluszku ,który siada jest to minus

Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie leżaczka, na pewno mu jakiś kupię bo strasznie lubi sie bujać:) pieniążki powinny być do końca miesiąca to niech się maluszek cieszy:) a nie wiem czy takich pasów czy szelek nie można czasem osobno dokupić, bo do wózków czasem są takowe.

Hej ho,

Siw@ - i my mamy leżaczek bujaczek z FP, starszą wersję tego co Anias, zgadzam się, że jest on używany do czasu rozkręcenia się maluszka :p Wyginanie się, pochylanie do przodu, kręcenie się...i koniec spokojnego czasu do mamy... Sprawdza się przy początkach karmienia stałymi pokarmami. Teraz Lena czasami się na niego wdrapie (bo nie mamy go gdzie schować narazie) i dosłownie chwilę sama się pobuja, poodpoczywa.. Minusem jest obramowanie (to półokrągłe za głową), bo im wyższe dziecko, tym gorzej się oprzeć, a łatwiej trzasnąć głową...
Marzena - leżaczek Majci mi się bardziej podoba od tego co mamy, wygląda przyjaźniej dla starszego dziecka :)

Gratulacje dla posiadajacych nowe ząbki :) My czekamy....

L. szaleje, wczoraj spała 10-11 i dopiero 16.40-17-15 :/ Dziś już padła na drzemkę... Humorzasta babka się z niej robi, coś chce i już, albo krzyk i ryk... Ciężkie czasy...
A doktor jeszcze nam nic nie odpisał :(

Juhu,
Ostatnio cisza jak makiem zasiał, a teraz nadrobić nie mogę :)

siw@ - my mamy podobny bujaczek Leżaczek Bujaczek Fisher Price 0-18kg stan idealny (2124233830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. różni się o tego, który sobie upatrzyłaś tylko kolorystyką i ma inne zabawki (z grzechotką i pozytywką - bo te w zielonym chyba nie mają tych funkcji oraz wyjmowanym kurczakiem-grzechotką z boku). Leżaczek jest fajny i pomógł nam na etapie kiedy małego trzeba było non stop nosić i bujać. Później służył też jako krzesełko do karmienia. Do małego dziecka jest ok ale jak zaczyna się bardziej wiercić to może być wywrotny - U nas się to co prawda nie zdarzyło ale u emri Filo się nim nakrył :/ Ja kupiłam używany za połowę ceny za nowy. Wiele naszych mam zakupiła te leżaczki jak podpatrzyła u Nadusi właśnie :)
Odnośnie dodatkowych pasów - można takie kupić ale musisz je mieć gdzie zainstalować - musza być dziurki zrobione a w tym "naszym" nie ma ich. No chyba, że dziurki zrobisz sama.
Aha no i to co Izuniek wspomniała - twardy pręt nad głową - nie raz się główka obiła. I jeszcze twarda decha pod piętkami - nie mam pojęcia jak jest w innych leżaczkach - może to norma.

nnita - widzę, że MT lada chwila ujrzy światło dzienne :) i wzorzec widzę ten sam ;) super, ciekawa jestem co tam wymyśliłaś w końcu :)

karolq - gratki za 2czkę :) widzę, że Zuza i Jagoda idą łeb w łeb - taki sam układ klawiszy ;)

Madzioszka - jak temp Betki? może to 3dniówka jednak? szukaj wysypki :) a kaszel jeszcze jest?
3ka? nie za szybko na 3kę? może mu się z 4ką pomyliło? hmmm
a lekarzowi może chodziło o kot(leta) a nie kota? oby.... :|

Izuniek - Leniwa pokazuje swoje prawdziwe oblicze ;) zaczął się etap tupania nóżkami :) może chce przejść na 1 drzemkę już? Zresztą z dziećmi to nigdy nie wiadomo. Bolo raz nie jest śpiący do 13 a raz o 9 by już spał. Aktualnie już śpi od ok. 15min. No i jak tu coś zaplanować?

vii - właśnie co się nie odzywasz?

Miłego słonecznego :)

Ostatnia edycja:
katoryba- Mamuśka jest krawcowa więc z dziurkami na pasy na pewno sobie poradzi:) Myślę że faktycznie szkoda nowego kupować, tym bardziej że latem pewnie będzie użytkowany w ogrodzie.

A tak w ogóle to kiedy dziecko zaczyna się bawić, bo Wojciu póki co tylko patrzy na zabawki ale jeszcze się za nie nie chyta?

hejka!

ja pamiatm, ze zastanawialam sie nad tym lezaczkiem bright starts. to bardzo popularna firma w usa. fajnie bo jest w tym lezaczku wkladaka niemowleca a mnie denerwowalo, ze glowa lata w tym FP albo opada jak dziecko spi. u nas tez sie zdarzylo, ze mlody sie tak przechylil do przodu jak siegal po cos co mu spadlo i nie mogl wrocic do siedzenia. poza tym juz od daaawno z niego ni korzystamy bo poprostu sie w nim wscieka, zlosci i probuje wyrwac z niego:) lezaczek wlasnie jest swienty od pierwszych dni zycia. pozniej to na pewno szkoda kasy na nowy!

madzioszka jak tam u was sytuacja na froncie chorobowym?

vii do tablicy:)

Siwa my też mieliśmy taki leżaczek sprzedałam go niedawno bo B. przestała z niego korzystać. Mimo to polecam go:) Wojtuś będzie sie patrzyć później wyciągać rączki i bawić. to kiedy jest sprawą wysoce indywidualną.

Izuniek Lenka szał odprawia:) Pokazuje charakterek:D

Katoryba, Beti na froncie chorobowym całą noc przespała gorączki nie ma dziś ma 38, trochu kaszła alee... u góry widać 2 piękne 3 w natarciu jedna z grzbietem na wierzchu praktycznie chwila i się wybije.

E: Beti jak podawanie żelaza dla Dawidka? u nas po regularnym podawaniu 400 gram do przodu. wprawdzie w 5 tygodni ale zawsze coś:) młoda ma 9,200 i 77 cm

Ostatnia edycja:
reklama
madzioszka my podajemy zelazo teraz jakos rowno 4 tyg. na za tydzien zapisze Dawidka na kontrole wagi i skierowanie na powtorne badanie krwi. wage w domu mamy ale jakos jej nie ufam bo roznie pokazuje. choc widze, ze raczki ma pulchniejsze i wydaje sie byc ciezszy niz wczesniej:) jeju 400g to bardzo ladnie, przeciez teraz dzieci zwalniaja kolo roku i mniej przybieraja bo jakby tempo 1kg na miesiac Becia utrzymala to by niezlego kolosa miala na 2 latka;) no i ile cm macie 77:) BRAWO

Do góry