reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

reklama
pustawo coś dzisiaj tutaj - jak na niedzielę przystało :)

ja chciałam się tylko pożalić, że mi dziecko cycki pogryzło :( biedna ona, widać, że jej zęby dokuczają i nie robi tego specjalnie, ale mnie też boli :(

no a z dobrych rzeczy nauczyła się siadać :) jak się cieszy jak jej się uda :)) normalnie śmiać mi się chce za każdym razem bo co posadzi tyłek to się patrzy czy widzieliśmy i zaczepia żebyśmy chwalili :)

dzień mroźny dobry =)
sallis gratki kolejnych ząbków i za siadanie :) oby Domi za bardzo nie pogryzła mamie mleczarni
oleczka malutkiej też buziaczki z okazji ząbka :*

u nas zmiany zmiany.. włączył się mały szczebelkowiec. Mała nie "usiedzi na tyłku" (czyt. nie uleży spokojnie), fik na brzuch i pędem do czegoś co pomoże wstac na nóżki. Najlepiej wychodzi jej przy szczebelkach i na mamusi. A jak już wstanie przy siedzącej mamusi no to chwytanie jej za brodę, palce w nos, w oczy, ciąganie za włosy i kolczyki - słowem "patrzcie na mnie co potrafię"!! wczoraj wieczorem zaczęła przemieszczać się przy szczebelkach. W nocy po przebudzeniu też już nie czeka na pierś - hyc na brzuch i uciekam.
Siadanie też już lepiej jej wychodzi, ale musi się czegoś podtrzymywać, np właśnie szczebelków albo maminej nogi. Tak się zastanawiam czy w ogóle to siadanie jej się spodoba skoro teraz zaczęła wstawać i chodzić..

nnita no to ladnei corcia daje czadu:) mysle, ze teraz wstawanie jest najfajniejsze a siadanie odeszlo do lamusa;)

wychodzicie dzis na dwor? w najcieplejszym momencie ma byc -12 i sama juz nie wiem:/

hej babeczki - korzystając z tego, iż ja na chorobowym:)poczytałam w końcu forum!!!
- co do antykoncepcji - ja się już nic nie wypowiadam :-D:-D:-D:-D:-D wspomnę tylko, że brałam cerazette...
- czuję się jeszcze kiepsko pod względem gardłowo-chorobowym, ale już mówię, - choć jakiś okropnie odkrztuszający kaszel mam i zatkany nos...gorzej, że coś Alcia mi pokasłuje - ale mam nadzieję, że tylko mnie przedrzeźnia, bo to raczej taki wymuszony ten kaszelek...się zobaczy!chciałam iść w tym tygodniu ją zważyć i zmierzyć, ale wydaje mi się, że jeszcze za mroźno na jakieś dłuższe spacerki;/ choć nie wiem, mogę się myliś - póki co to otwieram w domu często okna i wietrzę ile wlezie jak np Alcia śpi.
- nie sposób wszystkim na wszystko odpisać!!!!ŚCISKAM WAS WSZYSTKIE - tak komisyjnie:)co by nie było!
chm...aż edytowałam...w suwaczku wg opisu dzidziuś teraz średnio ważyłby 150g...a w szpitalu na USG wyszło 264g no i niby ciąża jeszcze dwa tyg starsza - coś czuję po kościach, że poród trzeciego maleństwa będzie jedną wielką niewiadomą alobo totalnym zaskoczeniem!poważnie - ja już nie wiem jak mam liczyć tę moją ciążę.

Ostatnia edycja:
martini tylko wiesz, ze na usg to tez moze byc pomylka z waga:) ale fakt, ze porod u ciebie to bedzie WIELKA niewiadoma;) przerazajace ale i zabawne zarazem;)

beti - no właśnie 4 są ale te to już na wierzchu i pewnie jej nie dokuczają, a widzę jedną dwójeczkę i myślę że to ona daje czadu :/ wogóle ciężko rozpoznanie zrobić bo nie daje sobie zajrzeć .
a na spacer żadna siła mnie nie wyciągnie ;))

nnita - ruchliwa ta Twoja Jagódka :) szok że tak się rwie do chodzenia :) a raczkuje jeszcze czy już za nudne jest raczkowanie?
Domi garnie się do stania, ale póki co za palce się tylko podciąga. w łóżeczku mało czasu spędza więc nie ma kiedy trenować ;) póki co widziałam że klęczała przy szczebelkach ;)

a jeszcze zapomniałam powiedzieć, że przy okazji tego ząbkowania więcej kup nam się przytrafia i wczoraj na 4 złapałam 3,5 ;) tzn czwartą zaczęła w pieluchę a skończyła na nocniku :) ale i tak 3 pozostałe w nocniczku :D radość jak nie wiem;)

martini - za dużo byś chciała wiedzieć;) cały dzidziuś od początku do końca jest jednym wielkim zaskoczeniem :) i urodzi się też z zaskoczenia :))

Beti, sallis - hehe oby tylko nie w parku, autobusie i na deptaku:):cool2:
co do wymiarów na usg...też biorę na to poprawkę - choć w tym przypadku to tylko tak mogę się mniej więcej orientować co i jak:) , tym bardziej, że i Bartuń i Alcia średnio kilka dni zawsze mniej mieli niż termin wyznaczony z OM - co do dnia sprawdziło się u Bartunia z kości udowej i u Alci z tego pomiaru wychodził zawsze jeden dzień do przodu względem terminu...więc poważnie - jedna wielka niewiadoma:) teraz wychodzi z kości udowej 9lipiec:) hehe i bądź tu mądrym???? niby byłby to już 19sty tydzień...

Ostatnia edycja:
reklama
MARTTINI - ja bym była wdzięczna gdybyś się jednak wypowiedziała. Bo może i coś pisałaś na zamkniętym ale ja tam nie w temacie. Jeśli nie chcesz na forum to napisz mi proszę wiadomość na priv:)
Zdrówka dla Ciebie, dzieciaczków i niespodzianeczki:))

Do góry