reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

Beti - my zaczęliśmy ze szczotką już dosyć dawno temu żeby go przyzwyczajać i na początku niby ok, dawał sobie szorować dziąsła, potem był okres buntu - nie dawał włożyć w paszczę w ogóle - zaciskał usta, kręcił głową. A może to miało związek z ząbkowaniem? a teraz znowu daje sobie szorować i chyba nawet mu się to podoba. Szorujemy przeważnie na długość piosenki: szczotka pasta kubek ciepłą woda z refrenem.

reklama
katoryba -ja sie wyłamie....ale oducz butli im szybciej tym lepiej -dzieci sie przyzwyczajaja starsze ciezko od butli
niby to nic złego bo znam dwie 3 latki które doiły butle i jedna to zdrowa piekna dziewuszka mówi wyraznie a druga sepleni w cholere....i logopedka wyraznie powiedziała pzrez co to...
dzieci kt czesto i długo butle ssa maja problemy z miesniami jezora to samo sie tyczy jedzenia papkowego jak sie długo daje-dzieci mówie niewyraznie i pozniej... ja ci moge polecic metode na przetrzymanie niestety i mega cierpliwosc....sadze że do 4 dni zmieni nawyk....

gratuluje ząbka wam izuniek!

karolag idzie jak burza dziewczynka!

a madzia -aniołek.... (*)

beti sa takie miarki dla dzieci które czas liczą -my taka mamy i uwazam że fajna :) bo ciekawi dziecko i masz czas liczony my mamy wersje na lwa i żabkę ;) takie cuś na przykład
http://allegro.pl/stojak-na-szczoteczke-do-zebow-z-klepsydra-73966-i2075054177.html

co do mycia jak sie zniecheca warto paste zmienic ;) czy nowa szczoteczkę kupic i zachwyt murowany ;)

Ostatnia edycja:
zabawny ten stojak:) dzieki szczesliwa ale u nas jeszcze na to za wczesnie;) ale szczotke sprobuje nowa kupic, zobaczymy. mamy taka Nuby ale zdaje mi sie, ze ma za duza glowke. w rossmane widzialam z babydream i byly mniejsze.

I niestety ostatnia iskierka nadziei że Madzia żyje prysła:(( Nie wierzę że po prostu wypadła z kocyka, bo która matka po takim wypadku zakopie dziecko jak psa! w ogóle ciężko uwierzyć że można skrzywdzić tak własne dziecko. To straszne! Taka piękna słodka dziewczyneczka:(
[*]

cześć dziewczyny :)
ja tak weekendowo na chwilę.. ehhh żyję sprawą Magdy....
[*]

katoryba miałam robić piaskowego MT, ale dziś byliśmy z M. w Ikei i co???? i kupiłam czerwoną bawełnę :p wiedziałam że tak będzie jak wylezę na sklepy :p teraz czeka mnie od nowa krojenie :) no podeślij coś nie bądź takaaaaaaa

nnita - sprawa Madzi chyba jednak wszystkim leży na sercu. Jak patrzę na moje maleństwo to mi się same łzy cisną do oczu że takiemu maleństwu jak Wojtuś stała się taka krzywda:((

hej ;)

buziaki dla wszystkich solenizantów ;***
gratki dla dumnych posiadaczy ząbków i chodziarzy ;)
zdrówka dla chorowitków ;*

przeczytałam was ale już mi się wszystko pomieszało co u kogo ;) sorki ;)

długoooo mnie nie było ale strasznie dużo rzeczy się w ciągu dwóch tygodni wydarzyło...
po pierwsze dużo rzeczy załatwiałam do tego Błażejo był bardzo marudny prawie nie spał w nocy, miał stan pogorączkowy lub temperatura która ustępowała sama bez podania lekarstw myślałam że to zęby lub skok ale niestety po wizycie u lekarza, pani doktor odroczyła szczepienie i dała skierowanie na badania .... w ciągu dwóch dni okazało się że B. ma zakażenie pęcherza do tego poważne problemy z nerkami mocz zalega mu w nerce i w pęcherzu... trafiliśmy na tydzień do szpitala ... wczoraj wyszliśmy ale leczenie trwa w domu musimy robić raz w tygodniu badanie moczu itp. na szczęście lewa nerka działa prawidłowo i problem został bardzo wcześnie wykryty ale prawdopodobnie bez operacji się nie obędzie .... Mam straszne wyrzuty że nie dostrzegłam czegoś wcześniej a wszystko spisałam na zęby i skok... byliśmy cały czas w kontakcie z lekarzem oczywiście no i miał robione dwa razy badanie moczu ale dopiero zakażenie wyszło na badaniu w tamten czwartek...
z pozytywów Błażejowi pobyt w szpitalu służył (jeżeli można tak powiedzieć) ładnie siedzi, próbuje sam siadać, śmiesznie podnosi tyłek, przewraca się ale nie zawsze mu wychodzi pełen obrót ;p no i wymiary też ma zacne 9800 g i 70 cm ;)
buziaki i postaram się teraz być na bieżąco ze wszystkim

Juhu,
Beti - my mamy taki zestaw do ząbków: ZESTAW - SZCZOTECZKA DO ZĘBOW 3 szt Canpol emma (2040036581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nie znam tego z rossmana ale ten mój uważam za bardzo fajny, Bolo go lubi. ta szczoteczka z włosiem jest na później jak już jest więcej ząbków i większe (może dla Dawida już by była dobra) a ta największa jest super do gryzienia jak dziąsełka swędzą. My myjemy tą silikonową szczeoteczką teraz.

szczesliwa - od kiedy zaczęłaś używać tej klepsydry? wydaje mi się, że dla niecałego roczku to chyba jeszcze za wcześnie - nie zaczai o co kaman w tym. a pasta to chyba też jeszcze za wcześnie nie?
Ta dziewczynka o której pisałaś piła wszystko z butli ze smokiem czy tylko mleko?

nnita - nie ma nie ma - mei tai będzie pokazany dopiero w formie ukończonej ;P mogę jedynie powiedzieć, że baza jest w kolorze ciemnego brązu :)
ale ten czerwony będzie super! zrób 2 albo pomieszaj ten piaskowy z czerwonym - będzie super połączenie!

gogoja - super, że się pojawiłaś bo już się martwiłam co tam u Was. Biedny Błażej i Ty też. Nie masz sobie nic do zarzucenia - z dziećmi nigdy nic nie wiadomo - nie powie Ci co mu dolega. A sama piszesz, że zakażenie wyszło w badaniach dopiero po czasie. No i gratki za wieeeelkie postępy! Zdrówka i oby obyło się bez zabiegu!

Ostatnia edycja:
reklama
hey babole

katoryba od roczku uzywałam -małej sie podobała i patrzyła jak piaseczek sobie leci i szorowała język ;) i lubiała przekrecac -dlatego dokupiłam do żabki lwa bo baaaardzo chciała lwa :)
a ja uzywam pasty elmex dla dzieci-wiem że sa rózne opinie ale na bilansie byłam z małą u dentysty i konsultowałam -póki co chwale sobie

nita czerwony! super! uwielbiam czerwien!!!

niestety sprawa madzi....i mnie dotkneła....madzia ma tyle co nasze lipcowe skarby ech....

gogoja współczuje choroby! a z dziecmi to sie szybko zmienia....nic sobie nie zarzucaj! dobre fluidki wysyłam! i gratuluje postepów! jaki zdolny chłopak twój syn!

Do góry