reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

reklama
dzień dobry:)
moja dziecinka zasnęła wczoraj przed 20 i obudziła się dziś o 6 rano:) jest lepsza niż budzik;-) chłopy wyprawione do szkoły i pracy , my już po śniadanku i kawusi...co robić z tak długim dniem he he

Jasieńsku-spóźnione buziaki od nas a największy od Nadusi:)

miłego i ciepłego dnia (mimo mrozu)

sallis - my tez mamy te suche placki i w sumie jakos niedawno sie pojawily, a chlebek od jakiegos czasu juz wcina

sallis, zawalka - no ja tez chce sie wybrac :) tylko jeszcze nie wiem czy sama czy z cala ferajna ;) a wy?

emri - no dziadkowie sie wczuli w role ;) hustawke moj tato zrobil jeszcze jak ja w ciazy bylam i sa dwie wersje siedzonka, jedno dla mnie drugie dla majci ;) a wczoraj zaczelam inna metode usypiania, odkladam do lozeczka i siedze obok, czytam bajke a potem czekam az zasnie ;) tylko to czekanie to bylo 40 min wczoraj :) no ale licze ze bedzie coraz krocej

katoryba - gratulacje zebiszcza :)

a u nas troche kaszana, kataru nie ma za wiele ale tak gdzies gleboko ze jej swiszczy w nosie a nie moge wyciagnac :/ no i kaszel w nocy dostala. a mnie chyba tez cos bierze, jakas chrypka i kaszel suchy. chyba moj organizm nie chce isc do pracy :p

hejka :)

katoryba oczy mam na zapałki.. wczoraj do nocy robiłam sobie wykroje i gmatwałam się we własnych koncepcjach :p wymyślił mi się MT skromny, w stonowanym piaskowym kolorze, bez panelu ozdobnego. Czyli teoretycznie mało roboty.. tylko teoretycznie :/ do tego nie wiem czy maszyna podoła bo wczoraj coś odmawiała posłuszeństwa :/
także ja mam póki co wykroje

zawalka kurcze faktycznie sporo Jachu ma tych pobudek.. ale może po prostu ma taką potrzebę czucia mamy, jej zapachu, ciepła. Tylko że dla Ciebie to bardzo męczące :(
a to jak porusza się Jachu nazywane jest przez fizjoterapeutów "na rannego żołnierza" :p do czworakowania jeszcze krok :)
buźkka spóźniona od nas dla Jasia

zima zima zima :)

Juhu,
sallis - mówisz żeby sadzać o 6:30? ale to będzie oznaczało początek dnia... potem już nie uśnie :/ do porannej obsługi zawsze jesteśmy we 2 ale to sięodbywa tak, że jak tylko piśnie albo sięzaczyna wiercić to ja od razu się budzę i wstaję pędem robić mleko (wodę mam w termosie, tylko ustawiam odpow. temp. i dosypuję mleka. Jak wychodzę z mlekiem L. go wyciąga z wyrka i sadza na kolanach a ja od razu pakuję butlę do buzi. Inna wersja nie wchodzi w grę - jak szykowanie mleka trwa dłużej niż wyżej opisane od razu jest rzucanie dupskiem i awantura.
a jeśli chodzi o samodzielne zasypianie w jednym pokoju to też się da. Możecie iść do kuchni na ten czas. Chodzi o to żeby wiedziała, że jesteście obok a nie z nią na rękach.

Marzena - jak Majcia się bawiła po położeniu do zasypiania to super! Przecież nie płakała, więc potrzebowała się jeszcze wyładować. Dobrze, że znalazłaś na nią metodę. Wytrwałości w kontynuacji życzę :)
Zdrówka dla Was!

emri - z czego Filo pije mleczko?
A jeszcze a propo tego jedzenia żarłocznego... wiąże się to z kupalami 5-6x dziennie :/ teraz już 3 zrobił przed chwilą... pieluch idzie jak za noworodka :|
A do badania słuchu to pewnie dają coś na uśpienie bo inaczej sobie nie wyobrażam...

zawalka - skorzystałam z MT jako wzorca. Ubrałam 2x żeby sprawdzić czy wymiary będą ok, więcej nie mogłam bo od kilku dni strasznie boli mnie kręgosłup :(
A ja Ci kolejny raz polecam 3-5-7 i nie ma słuchania P. że żałujesz dziecku jedzenia, bo to jest tylko jego przyzwyczajenie. Przecież z Bolem było to samo - wstawałam co 2h albo i częściej. Przestawił się, nauczył i potem ładnie spał- budziłam się 1-2 w ciągu nocy tylko. Wymaga to wiele cierpliwości i samozaparcia ale warto - my jesteśmy przykładem :)

oleczka - kronika powiadasz... ostatnio też zaczęłam uzupełniać - wkleiłam tylko odciski rączek i nóżek, kilka dopisków i stwierdzenie, że muszę zdjęcia wywołać i na tym się skończyło :/

anias - co zrobić z dniem? wybrać się na spacer w okolice wiaduktu tescowego :)

nnita - wykroje papierowe czy materiał już wykrojony? ja mam i na papierze panel na przyszłość i powykrawane wszystkie elementy (oprócz wypełnień z polara - a Ty z czego wypełniasz?) masz jeszcze w środku coś między panelami? z jakiego materiału robisz? to może dzisiejszą nockę już odpuść ;P

I ja się będę szafingować :)

Pytanie do mam starszaków - czy Wasze chodzące dzieci taranują wszystko na swojej drodze czy omijają leżące przedmioty? Bolo idzie jak czołg - nie patrzy co pod nogami i często przez to zalicza glebę :/

Hej hoo
Gratuluję nowych ząbków i raczkowania
Ja ostatnio mam jakiś kryzys w macierzyństwie dzieciatko wybudza mi sie w nocy z płaczem co 2 godziny zasypia tylko u mamusi ma raczkach i to ssac cyca jak smoczek (smoczek ostatnio jest be). Jedzenie w ciągu dnia co 1,5 do 2 godzin i tylko cycek. Butelka odpada całkowicie zaczyna się panika jak tylko ją zobaczy. Mleczko modyfikowane odpada calkowicie już chyba 2 rodzaj testuję i wszystkie są be Bebiko i Hipp to u mojego dziecka porazka nawet do buzi nie chce tego wziąc.
A wasze dzieciaczki jakie MM sobie upodobały.?
A z nowości to Gabi chce już siadac i to mocno jak w gondolce ma zagłówek wysko podniesiony to chwyta sie boczków i sama siedzi. Wszystko pcha do buzi i ślini się na potęge.

Podziwiam Was za szycie MT ja nie mam czasu wszyć zamka do spodni bo rozwaliłam a tak je lubie :)
Napiszcie mi do kiedy pralyście ciuszki swoich maluszków w proszkach dla niemowląt, bo mi ostatnio ktoś powiedzial że juz mogę sie przerzucić na zwykly proszek tylko łagodnego plynu używac i bedzie OK. Co o tym sądzicie.

Ja odpuszczam sobie spacery zazimno jak dla mnie no moze spacerek po podwórku 10 do 15 minut i powrót do domku

cosa - Bolo pije Gerbera, na początku Bebilon pił. Ja od początku piorę nasze rzeczy razem z rzeczami małego w Persilu sensitive i od dłuższego już czasu dolewam lenora niebieskiego też.

katoryba - pocieszę Cię że ostatnio była u nas koleżanka z dziewczynką która w kwietniu 2 latka skończy i nadal taranuje wszystko co ma pod nogami :) włącznie z Dominiką...

marzenka - zdrówka dla Was obu :) ja idę pewnie tylko z Dominiką.

nnita - a Ty gdzie kupowałaś materiały? :)

ale mamy dziś dzień - wiszenie na mamie :/ nie idzie jej na chwilę odłożyć :/ posta piszę od godziny...
i toniemyyy w ślinie :(

Hej ho,

za duzo piszecie!! :p Ja się gubię po jednym dniu i nocy ;)

L. dzisiejszą noc miała pod hasłem "JEŚĆ" o północy i po 5 :/ Na pocieszenie wstała po 7, ale teraz zalicza już drugą drzemkę :/ Totalnie jest rozregulowana... Śniadanie ominęła, na drugie wypiła jakiś niewielki czas temu 150ml mleka i będę czekała aż sama zechce obiadu (pewnie gdy my siądziemy do stołu, sęp i z niej wielki!)... Podwieczorkowe owocki od kilku dni nie wchodzą jej w ogóle :(
Normalności - kiedy na Nas zstąpisz?!?!?!?!?!?!?!
Wczoraj wysłałam na spacer M., dziś chyba też tak zrobię...

reklama
dzień mroźny:D

Izuniek ponarzekała i produkcja stanęła no ładnie:D

Cosa Becik pije gerbera wcześniej poła bebiko.

Salis Becik jak je śniadanie to je wędlinę, krawężnik i środek chleba, albo krawężnik i wędlinę. czyli w tym cała siła:D Nie broń dziecku chleba:)

Co do wysypki nie mam pojęcia ale widzę, że kolejne zębiska schodzą trójki tym razem się pchają. Ciekawe skąd ten wysyp.

Szyjącym MT szacun:) jesteście wielkie:D

Marzena zdrówka:)

Co do szafingu wybieram się jak nie zapomnę. Coś ostatnio pamięć szwankuje;/

Wiecie może ile kosztuje prywatnie THS i fT3 i fT4?

Do góry