Juhu,
sallis - mówisz żeby sadzać o 6:30? ale to będzie oznaczało początek dnia... potem już nie uśnie :/ do porannej obsługi zawsze jesteśmy we 2 ale to sięodbywa tak, że jak tylko piśnie albo sięzaczyna wiercić to ja od razu się budzę i wstaję pędem robić mleko (wodę mam w termosie, tylko ustawiam odpow. temp. i dosypuję mleka. Jak wychodzę z mlekiem L. go wyciąga z wyrka i sadza na kolanach a ja od razu pakuję butlę do buzi. Inna wersja nie wchodzi w grę - jak szykowanie mleka trwa dłużej niż wyżej opisane od razu jest rzucanie dupskiem i awantura.
a jeśli chodzi o samodzielne zasypianie w jednym pokoju to też się da. Możecie iść do kuchni na ten czas. Chodzi o to żeby wiedziała, że jesteście obok a nie z nią na rękach.
Marzena - jak Majcia się bawiła po położeniu do zasypiania to super! Przecież nie płakała, więc potrzebowała się jeszcze wyładować. Dobrze, że znalazłaś na nią metodę. Wytrwałości w kontynuacji życzę
Zdrówka dla Was!
emri - z czego Filo pije mleczko?
A jeszcze a propo tego jedzenia żarłocznego... wiąże się to z kupalami 5-6x dziennie :/ teraz już 3 zrobił przed chwilą... pieluch idzie jak za noworodka :|
A do badania słuchu to pewnie dają coś na uśpienie bo inaczej sobie nie wyobrażam...
zawalka - skorzystałam z MT jako wzorca. Ubrałam 2x żeby sprawdzić czy wymiary będą ok, więcej nie mogłam bo od kilku dni strasznie boli mnie kręgosłup
A ja Ci kolejny raz polecam 3-5-7 i nie ma słuchania P. że żałujesz dziecku jedzenia, bo to jest tylko jego przyzwyczajenie. Przecież z Bolem było to samo - wstawałam co 2h albo i częściej. Przestawił się, nauczył i potem ładnie spał- budziłam się 1-2 w ciągu nocy tylko. Wymaga to wiele cierpliwości i samozaparcia ale warto - my jesteśmy przykładem
oleczka - kronika powiadasz... ostatnio też zaczęłam uzupełniać - wkleiłam tylko odciski rączek i nóżek, kilka dopisków i stwierdzenie, że muszę zdjęcia wywołać i na tym się skończyło :/
anias - co zrobić z dniem? wybrać się na spacer w okolice wiaduktu tescowego
nnita - wykroje papierowe czy materiał już wykrojony? ja mam i na papierze panel na przyszłość i powykrawane wszystkie elementy (oprócz wypełnień z polara - a Ty z czego wypełniasz?) masz jeszcze w środku coś między panelami? z jakiego materiału robisz? to może dzisiejszą nockę już odpuść ;P
I ja się będę szafingować
Pytanie do mam starszaków - czy Wasze chodzące dzieci taranują wszystko na swojej drodze czy omijają leżące przedmioty? Bolo idzie jak czołg - nie patrzy co pod nogami i często przez to zalicza glebę :/