reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

beti - moj tez zgrywal twardziela i jak np ja sie poryczalam jak mala miala kolki to mnie opieprzal ;) ale wiem ze to tylko przykrywka ;)

a u nas kaszana...mala w nocy wymiotowala i goraczke miala, teraz juz lepiej wyglada. no mnie chyba jakies zapalenie krtani lapie bo ledwo mowie no i M tez cos rozklada wiec dzis chyba idziemy w komplecie do lekarza :/

reklama
Hej ho,

Marzena - zdrówka dla Was!!! Niech wszystko szybciorem wraca do normy, albo i jeszcze lepszego stanu! ;)
Katoryba - o niecierpliwości to i ja coś wiem, L. lubi bawić się łyżeczką i ładnie trafia nią do buzi, dziś nawet wspólnie "łopatowałyśmy" kaszkę na sniadanie, ale... trwało to krótko :p Potem nerw i koniec jedzenia, bo karmienie przez mamę już jej przestaje odpowiadać, więc paluchy w kaszce i jazda...

Co do picia z niesmoczkowych wytworów... Jeden iekapek zamienił się w gryzak, drugi- z twardym ustnikiem - bywa prawidłowo wykorzystywany do picia wody... Czasami podaje L. picie w zamknięciu do butelki, bo ma wyprofilowany brzeg do tego, ale to trudna sprawa, po brodzie leci na całego...

Znikam, bo się obudziło dziecię.,..

witajcie :) ja na chwilę

sallis nie kupowałam materiału, w domu u swojej mamy mam kilka worków materiału i zawsze cos tam sobie wybiorę co mi odpowiada. minus tego taki że to nie są wzory rodem z Ikei ;)

katoryba wypełniać będę flizeliną (czy jakoś tak się to nazywa). też specjalnie nie kupowałam tylko mam tu zapas. Wypełniam na pasach górnych i na biodrowym, boków chyba nie. W środek panelu daję tylko 2 dodatkowe warstwy materiału. Robię z bawełny 100%. Chciałam początkowo ze sztruksu cienkiego, ale mam go za mało. Ostro zastanawiałam się nad bawełną z lekką domieszką czegoś - materiał inaczej pracuje niż bawełna, ale się nie zdecydowałam. Wykrój mam na materiale, na kartce wszystkko rozpisane i rozrysowane. Muszę wyrobić się do niedzieli bo tu (czyt. w górach) mam maszynę, ale nie wiem czy dam radę. A chcialabym już, bo mała się nadaje, mogłabym ją na plecach nosić. wiem że można kupić piękne MT, w setkach kolorów, o różnych wzorach, ale chciałabym coś stworzyć sama, co będzie "amatorsko ascetyczne" ;) ot taka pasja handmade ;)

katoryba ale ja mam taki kubek ze slomka z zaworkiem niekapkiem takze nic sie nie wylewa:) moj maly tez woli byc obslugiwany z jedzeniem czy piciem poki co.

izuniek brawo dla Lenki, ze ona taka chetna zeby sama jesc;)

Marzenka ale d... ze wy chorzy:( a niby mroz i nie powinno byz zarazkow;) oby to nic powaznego nie bylo!

beti woda jest uffff ale chwilke grozy wczoraj pzrezyłam stos garów dzieci po blw na zarty sie wysmarowały ja opackana... hehehe

a mój syn ma 3 dniówke gorączka po 40 st....masakra :( wysypke juz mamy też....

katoryba bo sa z rurka też co nie wylatuje :)

no i czesc!

Beti - wklej proszę linka do takiego kubeczka ze słomką z zaworkiem.

Izuniek - Bolo też potrafi trafić do buzi łyżeczką ale pustą jak ma umoczyć w miseczce z czymś to jest awantura :/ także brawa dla Lenci za chociaż kilka wiosłowań :)

Marzena - zdrówka dla wszystkich!!!

szczesliwa - biedny ten Twój synek - nie chcą go te kropki i ciapki opuścić :( dobrze, że to tylko 3 dni!

nnita - czyli masz 4 warstwy cienkiej bawełny? kurcze bo właśnie nie wiem co tam dać w środek... no pewnie, że handmade będize najlepszy :) obyś dała radę do niedzieli!

szczesliwa współczuję, w zeszłym tygodniu przez to przechodziłam :( powodzonka i buziak na wytrwałość :*

katoryba
u mnie hmmmmm jak to się mówi "po jabłkach".. marzenia odroczone w czasie - maszyna nie ogarnęła.. rwie nici, łamie igły, nie ma co się ścierać, zbyt stara jest i właśnie (kurcze akurat teraz) zdecydowała przejść na emeryturę. Póki co kończę w przedbiegach. Mąż mówi że w ZG tez mają jakąś maszynę. Więc zobaczymy w poniedziałek :)
podeślij foty jak ci idzie :) bo ci bardzo mocno kibicuję :)

pozdrówki

reklama
katoryba zerknij na pierwszy link jaki ci dałam -taki sam jak beti ci wkleiłam kubek ;) tylko że za 9 zł ;) bo firma canapol -tansza ;)

a wiecie jaka jestem ciekawa waszych mt! i jak się będą układać w wiazaniu to jeszcze bardziej!

Do góry