reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy 2011

dzień dobry mroźnie:D

Siwa z mlekiem różnie zależy ile maluszek je. na początku starcza na mniej a później na więcej. Nam zdaje się na 4-5 dni w początkowym okresie a teraz na półtora - dwa tygodnie. zależy też jakie mleko dajesz Becik nie mogła się najeść bebiko a gerberem np spokojnie sie najada.

Salis współczuje:) wiem co to znaczy wstaję o północy i pobawię się do 4 a Ty rów co chcesz. Chyba Domi faktycznie trochę tej energii skubnęła B. Przejdzie za kilka dni to wstawanie ale jeśli będzie jak B. to zapomnij o odsypianiu w dzień. Idzie przywyknąć:)

Zawalka była 3, 3,5 godziny z dziadkami. jakoś wytrwali:)

pluszaczek Vii robi opaski.

U nas kolejny ząb idzie będzie chociaż do pary w paszczy.

Miłego wszystkim!

reklama
beti- oj rośnie rośnie, dziś go z mężem zmierzyliśmy i ma już 64cm! dryblas jeden:) a odchudzać go oczywiście nie zamierzam tylko po prostu się boję żeby nie miał tendencji.

Siwa - przekaż buziaki dla Wojtusia na 2 miesiąc życia:*. Ładnie rośnie chłopak. Jest tylko o 4 cm krótszy od Jaśka. Będzie chłop jak dąb:).

Nnita - biedna Jagódka - och te zęby - muszą tak męczyć!? A jak pouch Twój się sprawuje?

Madzioszka - o to ładnie wytrzymała bez Was. Twardzielka:)

Pluszaczek - a czemu sumienie gryzie? Przecież żadnej krzywdy nie robisz córci. Prędzej, czy później i tak byś zakończyła karmienie piersią.

Oglądałam właśnie konferencję rodziców zaginionej 6 miesięcznej Magdy i się poryczałam. Bałam się dzisiaj puścić Jacha na spacer z P., ale takich zdarzeń się i tak nie przewidzi:(. Współczuję tym rodzicom bardzo.

hejka =)

podaję, że Niunię mą 3-dniówka dopadła - teraz już wysypka się pojawiła. Ehhhhhh. A na ząbkowych rozpulchnieniach narazie pleśniawki..

siw@ teraz się nie przejmuj "wielkością" synka. Tyle potrzebuje tyle je. A u nas to jest tak że Mała faktycznie zdrowo się rozwija, rośnie proporcjonalnie do swojej masy wyjściowej więc wszystko gra. Ani razu żaden lekarz czy specjalista nie zwrócił mi uwagi że za mała czy coś takiego.. ale inni ludzie to już różnie ;) to tak jakbym ja komuś powiedziała "ojej, ale pani to wieeelkoluuuda ma". Rodzą się dzieciaczki 4,200 i rodzą się 2,200, i moja Mała właśnie z tej dolnej półki =) na tym forum póki co najmniejsza masa wyjściowa ;)

zawalka a dziękuję dziękuję pouch sprawdza się dobrze, tatuś lubi w nim córę nosić, u niego o dziwo jest spokojniejsza niż u mnie :p

pluszaczek opaski możesz robić sama, w pasmanterii wszystko dostaniesz w przeróżnych kolorach, niedrogo. Kwiatki, motylki, aplikacje etc. + elastyczne taśmy lub koronki i włala ;)

pozdrawiam =)

zawalka- dziękujemy:) a kochany dryblasek tak z ciuszków wyrasta że mam czasem wrażenie że to się dzieje z dnia na dzień, niektóre rzeczy raz ubiorę i do kartona.

My jutro znowu do Zielonej, zaliczenia, egzaminy, przynajmniej do środy to potrwa więc trzymajcie kciuki za mnie i mężula bo on też jeszcze się męczy na uzecie i marzy żeby to zostawić ale ja mu póki co nie daje przyzwolenia <zołza> =)

eh nie bardzo pamietam co kto i w ogole :)

nnita - nasza Maja tez mala bo tylko 6,800 i zawsze mowie ze ma figure po mamie jak sie ktos czepia :p

zawalka - no co ty ze Jasko ma 68 to Majka tez byle ma dlugosci

sallis - niestety ci rozumiem...o czym nizej

my na weekend mielismy gosci, moja przyjaciolka z mezem z poznania przyjechali. nocka sobotnia do kitu ale w dzien spoko nawet ciut dluzsze drzemki, no ale noc z sob na niedz to jakas porazka. chyba niepotrzebnie przy majce mowilam jak dominika nie spi bo ta od 3 do 5 miala czas zabawy a tak w ogole cala noc co pol godz wybudzenia. ja sie czuje jakbym po jakiejs ostrej imprezie byla...glowa boli z niewyspania. goscie pojechali ale mala chyba nam sie rozklada...zaczyna pokaslywac i jakies takie zolto-zielone gile ma :/ jutro pewnie pediatra nas czeka :( no i dzis opuscilismy basen bo przez to kaszaniasta nocke to potem drzemke zaliczyla w porze basenu :/

ha! a Domi zorganizowała dziś "dzień dobroci dla mamy" :D
noc rewelacja!!! (chwalę i pewnie dziś będzie kaszana, ale co tam ;)
zasnęła co prawda po 22 ale po godzinie przebudziła się na jedzonko i do 6.30 pospała :))) normalnie czad! jak człowiek jedną noc do 4 nie śpi to potem takie wybryki docenia potrójnie ;)
drzemka dziś tylko jedna ale za to 1,5 h :)
no a teraz ziewa jak szalona i jestem ciekawa o której zaśnie...
może ona jakiś skok ma bo cały plan dnia wypracowany do tej pory jest chwilowo nieaktualny. ciekawa jestem co będzie dalej :>

siwa - buziak dla Wojtka :*

siwa buzaki na 2 miechy dla Wojtunia!!!!!

marzena jak zolto-zielone to koniecznie do lekarza bo to juz pewnie bakterie! no i dlatego ona taka niespokoja na bank!

pluszaczek dobrze zawalka mowi ale z drugie strony wiem, ze ci smutno i masz do tego prawo! a opaski robi vii

zawalka ja czesto mysle o tych rodzicach i otej dziewczynce:( makabra, nie widzialam tej konferencji ale musialo byc to potworne

my dzis dolaczamy do grona robocopow. Dawid wstal o 8 rano i ...... nie spal caly dzien!!!! jeszcze nigdy sie to nie zdarzylo, jest tak podekscytowany swoimi nowymi umiejetnosciami, ze ciezko mu zasnac:) a do tego zatkal sie od kleiku ryzowego. wczesniej dawalm mu kukrydziany a teraz pierwszy raz dalam ryzowy i caly dzien bez kupku. szok!!!

Ostatnia edycja:
siwa buziak da synka!

pluszaczek a miałas problem z laktacją czy własny wybór?

marzena zdrówka dla córki!

ja widziałam konferencje :( aż się poryczałam.... straszne :(

beti po dniu robocopa czas na niedźwiedzi sen :)

reklama
siwa Buziaki dla szkraba;)

Zawalka tez to ogladalam straszne;(
'
Marzena a tak mowilysmy z dziewczynami ze Ciebie nie ma:p

Sallis super ze noc ok nasza tez byla ok;)

Do góry