reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Juhu,
Dzień dobry słoneczny :)

siw@ - okulista :| chyba bym tego nie przeżyła...

anias - łał to mega dystans jak na takiego szkraba! oby to nie było na sierść tylko na aktualną kiepską pogodę alergia i oby badania bartkowe nic niepoprawnego nie wykazały.
Aha no i proszę o przedstawienie zasobu słownictwa Nadusi :)

nnita - gratuluję pierwszego zębucha :) i :* dla Jagódki x 7 :*

Zuzia kordkowa :* x 10 :*

szczesliwa - czego się nie zrobi dla myszki mini ;P

Bolowi się coś poprzestawiało... od kilku dni budzi się w nocy na mleko :/ dzisiaj przed 4 :/

Miłego wszystkim :)

reklama
vii-jeszcze będziesz miała dość chodzącej Hani;) wiem co mówię:-)
Bartek też robił wszystko później niż Nadia zaczął chodzić dopiero po roczku i to po troszeczku,kroczek za kroczkiem

katoryba-jestem normalnie zawstydzona.Jak dzieciaki wyzdrowieją to trzeba będzie się spotkać :) Nadia mówi dużo po swojemu:) a taki "zasob" słów to chyba normalny jak dla maluszka co? :mama Ania,tata-tato,pa pa,oto(oko),tataj (konik) ,ato(auto), kwakwa(kaczka),to,tu,gdie(gdzie),nie-to akurat ulubione słowo wszystkich dzieciaczków,ma, jak chce jeść albo pić to mówi am. W każdym bądź razie nie ma się co chwalić...

Hej ho,Liluś - cmoki na 7 miesięcy :-* :-* :-* Jagódkę też całujemy razy 7 :-* :-* :-*... i dodatkowo gratki za zębuszka!!! :) oraz Zuzia kordkowa - kiss kiss kiss :-*Vii - a może zrobi prezent dla Was i jednak oderwie się i zrobi kilka kroczków :) Wiary Mamuśka!Vii, Katoryba - a może dzieci nadrabiają straty jedzeniowe przy okazji chorowania/ząbkowania? :>ANias - chwal się częściej! Przodowniczka się robi z Nadusi, wierszyk? :>:>:>Sallis - i jak nocka po tak szybkim zaśnieciu? Szczęśliwa - Twoja Córcia to w każdej sytuacji agentka nr 1!Marttini - :-*PS. Córeczka mojej koleżanki musi przejść operację, kolejną w krótkim życiu... Fundacja COR INFANTIS - fundacja na rzecz dzieci z wadami serca

Ostatnia edycja:
nadia przeciez cały wierszyk kaczuszkowy umie ;) a spróbuj coś zmienić to awantura na całego ;)

katoryba jak ja bym chciała pospac do 4 jednym ciągiem hehehehe

oleczka cmok babko jak mi sie ospa skonczy to spacer :*

hej ho,

karolq8 - super, gratulacje dla Zuzi

Zuzia, Jagoda, Lila - calusy na kolejny miesiac uszczesliwiania rodzicow

superowa pogoda, mlodej tak sie spodobala ze 2,5h spala na spacerze! szok!

hejo:)
:* dla kolejnych miesięczniaków:)

my już po szczepieniu, na razie jest oki, zobaczymy jak nocka minie.
Wojciu wczoraj skończył dopiero 7tyg. wazy już 6kg! Już koniec z pieluszkami nr 2, awansujemy na trójeczkę.
Ale najbardziej się cieszę że pediatra zbadała bioderka i stwierdziła ze nie ma najmniejszej potrzeby byśmy stali w kolejce do ortopedy bo Wojtusiowe bioderka są wzorcowe:)

no mówię Wam jakie moje dziecko jest dorosłe :D poszła spać jak przystało na niemowlaka o 19, do 23 miała ze 2 pobudki na dojedzenie, ale potem 6 godzin spania ciągiem!!! szok :) jedzonko i dalej sen do 8.30 :) taaaaka jestem wyspana :)
no i mamy zębolka na wierzchu, widziałam go już długo, ale dziś dopiero wylazł :)
Marzenka chciałam Ci życzyć żeby Majci już zostało takie spanie, ale nie wiem czy byś chciała tak codziennie marznąć ;) kiedy wr
acasz do pracy bo mnie coś dziś olśniło, że tego spaceru to ja nie mogę chyba za bardzo odkładać co?
Lila, Jagódka, Zuzia :*102 !!!

reklama
o-o Lilka mi umknęła :sorry2: to wszystko przez brak wpisu w odpowiednim miejscu na grupie - wnioskuję o uzupełnienie!
także Lilusiu kochana :* x 7 :*

anias - zapraszam na kawę z ciachem zatem jak ozdrowiejecie :)
a zasób słów pokaaaaaaaaaźny. Bolo mówi mama, tata, nie, baba, mamamam jako am (zależy od tonacji ;) ) raz udało mu się coś w rodzaju "Bolo" i wiele bliżej nieokreślonych-wszystko zależy od intonacji, bo zwykłe yyyyy może wiele znaczyć ;). Za to bardzo dużo nazw rozumie. Wie co to paputki, książka, autko, pralka, rączki, pępek i wiele wiele innych :)

szczesliwa - jak Bolcio miał 6mies to spanie nie wyglądało tak różowo ;P

karolq - łał :) brawo dla Zuzi :)

sallis - gratuluję kolejnego zębiska :) no i wyspania ;)

Bolo też zasnął na spacerze co zdarzyło się hohoho temu :)

Do góry