reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

reklama
Hej hoo:)
beti, marttini- ale wam zazdroszcze tych śpioszków:) u nas wesoło do tego stopnia że po wczorajszych humorach Wojtusia, mąż zaspałby do pracy gdyby mój tato go nie obudził, wrócił biedaczysko padnięty, mówiłam żeby dziś spal w drugim pokoju ale bohater chciał dalej z nami:) Skończyło się tak że zasnął że tak
powiem w <opakowaniu>:-D rozebrałam go na śpiocha i sama wyprowadziłam się z Wojtusiem za ścianę, mam nadzieje że nie bedzie nas szukał w środku nocy:-):-)

beti- i tak Cie podziwiam za pisanie pracy, ja napisalam rodział i stoję a muszę napisać teraz kolejny na zaliczenie seminarki i az mi słabo na samą myśl więc pewnie skorzystam z przedłużenia sesji. Bardzo żałuje że nie ma czegoś takiego u nas jak egzamin magisterski, pisanie pracy to dla mnie skaranie:/

A my dzisiaj pierwszy raz bylismy na spacerku w chuście:) i było super:p trochę sie bałam że jest jeszcze za mały ale poszliśmy. Tylko zamknęłam drzwi za sobą a ten już słodko chrapał i tak cały spacer i 3h po nim:) Fajna sprawa i nie odczuwa się tak wagi dziecka a dla mojego kręgosłupa po ciąży to wybawienie.

W lutym chrzcimy Wojtusia. Może to głupie pytanie ale ile się daje księdzu w kopertę z takiej okazji? 100? 200?

siw@ super że chusta ci sie sprawdziła :D tak trzymać ;)
madzioszka gratki dla Becika za zębolka =)

z prywaty - kto mi Małą podmienił? :/ na dobre zasnęłą przed 21, po 22 trochę jeszcze stękała ale dało radę uspokoić bez brania na ręce, a tak pobudki o 1 w nocy, 3 w nocy, 4 w nocy, 6 w nocy i pobudka o 7:40 - też "w nocy" bo po tylu wstawaniach to ja nie wiem o co kaman :/

Becik - gratki kolejnej bialej perelki
siw@ - my dawalismy chyba 50 albo 100 zl ;P nie pamietam dokladnie
nnita - wspolczuje nocki :( oby jednorazowy wypadek

a u nas z nockami tez smiesznie jedna przespana do 7, nastepna z dwoma przebudzeniami i podubka o 6 i tak na zmiane od kilku dni :) z innych info to mloda chyba nie przepada za owocami, pomeczy z pol porcji i koniec, za to warzywa i miecho boskie ;) no i z utesknieniem czekamy na weekend i na tatusia bo juz troche zmeczona jestem 24h na dobe z mloda...

milego dnia laseczki, ponoc ostatni cieply

Juhu,
Tak to już jest z dziećmi niestety - nigdy nie wiadomo kiedy im się odmieni i na jak długo :)

siw@ - a pewnie, że chusta to fajna sprawa! I dla mamy i dla maluszka :)
My dawaliśmy 50zł o ile sobie dobrze przypominam.

Marzena - prorokujesz zimę w końcu? Ja tam się cieszę :)

Hej, jeju strasznie sie czuje:( siedze i rycze i nie moge sie pogodzic, ze juz karmic nie bede. domyslalam sie, ze nie bedzie lekko... dzis nad ranem jak mlody sie obudzil to sie zlamalam i stwierdzilam, ze go nakarmie a tu zdziwko bo Dawidek nie wiedzial o co kaman:( a chyba jakos najbardziej boli to, ze on sam juz nie chce, ze to jego decyzja taka nagla i ja nie mam nic do gadania:(

Beti dacie rade, trzymam kciuki

dziewczyny dzwonili do was z dany? bo do mnie przed chwila i pani powiedziala ze zaprasza na 10:30 a jak powiedzialam ze pare dni temu ktos dzwonil i mowil ze na 11:30 to powiedzial ze sa zmiany. pytam jej jaka grupa wiekowa to mowi 4-5 miesiecy a na 11:30 7 i wiecej, no to jej mowie ze majka ma 6. to ona a to niech sobie panstwo sami wybiora bo polrocznych dzieci nie ma....normalnie nieogarnieci jacys...chyba jednak na 10:30 pojdziemy bo tak w sumie do rytmu mlodej bardziej pasuje

e: katoryba tvn24 rano prognozowalo ;)

Ostatnia edycja:
Hej ho,

masakra dzisiaj. Wieje jak szalone, ze spaceru nici, a na dworze 10 stopni! Ku mej radości udało mi się L. położyć spać, a walka była ostra. Obstawiam zęby, z nosa leci wodnisty katar, jedzenie dziś nie wchodzi, najlepiej idzie jej krzyczenie i płacz, nawet Dentinox nie dał jej ukojenia! Strach się bać jaka będzie noc...

Dana sobie w kulki leci! Laski, to Wy już byście sobie same grafik lepiej ulożyły... ;-)

reklama
Do góry