reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

M. dzwonił do pediatry polecanej przez Marttini, dziś ma czas dopiero po 20, więc wizyta odpada. Mężu przedstawił jej sytuację, kobieta stwierdziła, że mamy tylko obserwować, bo skoro mamy antybiotyk to jest OK. Zapytała się u kogo jest L., pozytywnie wypowiedziała się o naszej pediatrze, że babka madrze leczy i wie co robi...
Do Węzowskiej już nie będę dzwonić, ale przyznaję, że babka zrobiła na mnie dobre wrażenie na spotkaniu w szkole rodzenia ( aaaa, za chwilę będzie rok jak rozpoczynaliśmy kurs :p też mnie wspomnienia dopadają...)
Pozostaje czekać na kontrolne badanie jutro... Musi być, lepiej, musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!

L. przestawiła sie od kilku dni na dwie drzemki, czyli dorasta dziewczyna hihi
Cosa - ja nadal polecam przemywać rumiankiem, chyba ze już próbowałaś... ;) a na kaszel inhalacje z majeranku podobne dobre...
Świąteczne porządki - HAHAHAHAHA, zakupy prezentowe - HAHAHAHA
Katoryba - Lencia śpi w pajacu pod kołdrą, choć w nocy też obraca się i czasami śpi na niej... Poprawiam i przykrywam ją jeśli kark ma chłodny, tymbardziej teraz dbam o jej plecy i klatkę piersiową.
Beti - to szaleństwo tak długo spać!!! :p My ostatnio do 7.30 wytrzymujemy i jest super hihi
Z zaciekawieniem czekam na info o drodze do wyleczenia tej dziewczynki ;)
A już myślałam, że mi wzrok płata figla, po też nasze jedynki na dole jakby krzywo rosły ;)

Ja już zaczynam wpadać w zły nastrój, bo o porządkach mogę pomarzyć (dziecko ciągnie do mnie jak magnes, "mamamamamamamamama" a tata już się zazdrosny robi...), nikt chyba od nas prezentu nie dostanie, bo nie ma kiedy ich kupić, M. przygotowuje się do inwentury w firmie i siedzi do późna w pracy :(
Magia świąt... też coś...

Ostatnia edycja:
reklama
dla Lenki zdrówka!

u mnie coś już porobione w kierunku świąt więc do przodu-prezenty część mam ;)

a u mnie spacerówka sliczna -ale ja kocham xlandera ma super wzory, wiec choc nie jestem gotowa to ze zmiany sie ciesze :) fajna opływowa spacerówa mega funkcjonalna
teraz choruje na innego xlandera... ale mezulcio to by mnie ukatrupił jakbym kupiła hihihi więc na wiosnę coś pokombinuje i kupie wymarzony inny wózek z miejscem dla córy a składany w 1 rękę cudo cudo cudo

beti bo zeby na dole rosna krzywe nieraz na początku pozniej sie wyrównają :)

a spac tyle to raj :D

witajcie :)
dziękuję w imieniu Zuzi za buziaki :)))
i składam życzonka dla reszty miesięczniaków :)
a dla Lenki mnóstwo zdrówka :*
Vii my pod choinkę kupiliśmy zabawki i ciuszki (czapę ciepłą :))
Szczęśliwa ja też fanka x-landera jestem ;)
Beti super godzina na pobudkę :) u nas od paru miesięcy 5:00-6:00 na tapecie i ani minuty dłużej ;p

Dziewczyny nadrobić Was trudno, człek z pracy wraca a tu ponad 3 strony!! :)))
miłego wieczora

Juhu,
Beti - 10:40? ale Wam dobrze :)

Dla Lencisławy :*

cosa - jak niedawno Bolcio był chory to pediatra mówiła, że panuje jakiś wirus, że dzieciom atakuje układ oddechowy i oczka właśnie, bo mój maluch też miał kaszel, katar i oczko ropiało. Daj znać jak po wizycie.
Majeranek na kaszel też słyszałam, że dobry.

siw@ - wiem co czujesz w kwestii kolek niestety :( Bolcio miał dosyć długo je. Też nie mogłam na to patrzeć i bezradność dobija :/ polecam masażyki, ciepłą pieluchę na brzuszek i suszarkę (odgłos) a z medykamentów niemiecki Lefax - nam pomógł od razu.

vii - ja nic nie kupuję Bolciowi pod choinkę. Dostanie tyle prezentów, że nie będzie wiedział na co patrzeć, więc kupię mu coś jak zobaczę co ma a czego mu brakuje po tej całej zadymie.

Przygotowania do Świąt pomalutku do przodu. Domek wystrojony, dzisiaj zrobiłam porządek z cyprysem balkonowym - otuliłam doniczkę styropianem i zarzuciłam światełka :) zakupy zrobione, jeszcze tylko kilka rzeczy "na świeżo" trzeba dokupić. Prezenty (bardzo symboliczne) spakować i od czwartku zaczynam pełną parą.

Już sama nie wiem co z tym spaniem/przykrywaniem. Ubrałam Bola dzisiaj w pajaca polarkowego, zobaczymy czy mu za gorąco nie będzie...

P.S. Rok temu o tej porze...
toczyła się na forum debata o układaniu maluszków na boczkach, my byliśmy w trakcie naszego seansu 3 filmów, po którym poszłam się umyć, położyłam się a tu nagle... mokro :) wody odeszły... ech normalnie nie wierzę!!!

Ostatnia edycja:
Lencia - sto latek w zdrowiu :*

Beti - oby tak Dawidowi zostalo ;)

siw@ - nam np na kolki pomogl espumisan...o ile to byly kolki ;) no ale krzyk przez prawie 2 tyg byl ;)

vii - no my tez na razie nic nie kupujemy niuni na gwiazdke. co prawda w weekend nakupowalam ubranek na wyprzedazach no ale dla niej to zaden prezent, raczej dla mnie ;) chyba dopiero po swietach jak stwierdze ze cos jeszcze chce to kupie :) w weekend juz zostala zasypana zabawkami, ksiazeczkami no i stosem ubranek od babci (w ubrankach to metki sie podobaly ;))

katoryba - no Majonik tez sie potwornie rozkopywal wiec kupilam jej spiworek i tak ja przechytrzylam ;) a spi w pajacyku bawelnianym a czasem welurowym, zalezy co mi w reke wpadnie

co do spacerowki to hmmm....na poczatku bylo fajnie, poogladala sobie swiat przez pol godz, potem na pol godz zasnela a po obudzeniu marudzenie...wiec chyba jednak nie ma znaczenia czy gondola czy spacerowka. sen sie konczy to trzeba wracac do domu ;) i niestety juz 3 dzien mamy tez jakis taki rozbity, inne pory jedzenia, drzemek i w ogole. moze w elku uda mi sie ja naprostowac ;)

milej nocki laseczki

vii ja wlasnie mialam dzis pytac was co z prezentem dla dzieci:) z ust m to wyjelas;) ja musze cos chociaz drobnego kupic bo jakos tak dziwnie mi by bylo inaczej. tylko co??? zabawek ma pelno tez. na pewno zakupie mu bodziaki bo brakuje

Lenka wszystkiego dobrego!!!

vii - kupilam troche rzeczy w tesco, glownie tych zestawow bodziakow i pajacy bo mieli o 50% poprzeceniane, ale normalne ciuszki tez sa na przecenach tylko mniejszych. no i w h&m tez 4 ciuchy kupilam w tym jedna sukienke na 86 :p nie ma to jak przyszlosciowe myslenie ;)

ja tam na swieta zakupilam mlodemu stroj elfa:) a na drugi dzien bluzka z kolnierzykiem i dzinsy:)

ja dzis mam nocny wypad z kolezanka do tesco i mam w planie zachaczyc o dzial dzieciecy i zabawkowy.

vii no wlasnie czy jest cos takiego jak idealna zabawka. u nas poki co wszystko co nie jest zabawka jest najlepsze. hity to szczotka do zebow, szczotka do wlosow niemowlecych. naprawde woli to niz najfajniejsze zabawki (w moim mniemaniu) :-D

bry wieczór =)

izuniek cytuję cię: Musi być, lepiej, musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!! dla Lenki uściski =)
siw@ współczuję ciężkiej nocki.. my przechodziliśmy kolki, ale po kąpieli przed nocnym karmieniem. Nie powiem było to właśnie bolesne z tego względu że naprawdę ciężko było pomóc małej istotce która się męczyła, trzeba było przeczekać..
vii zdałam sobie właśnie sprawę, że nie wiem co dla córy pod choinkę... tylko że nie mam nawet zapotrzebowania dla niej
beti ty poranna szczęściaro :p
katoryba suuuper wspomnienia =)

dziś maleństwo przytulone w chuście lepiło z mamusią i babcią uszka. Ale po pół godzinie znudziło jej się i smacznie zasnęła - ot same sobie te uszka lepcie :p

co do ulubionej zabawki dodam że u nas "na tapecie" najfajniejsze na świecie są gadżety ze świata dorosłych - komórka mamy, myszka od laptopa, paczka chusteczek, krem do pupy, pasek do spodni - co się trafi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
z "zabawek" oprócz wszystkich wymienionych wyżej dodam jeszcze pudełko z koralami, gazety no i oczywiści klamerki (przez które notabene dzisiaj rozwalił sobie głowę, bo się na nie przewrócił :/)

Do góry