reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

sallis ale o ktorej przyjedziesz? mo maly jeszcze spi wiec poki co jestem na chacie z nim:) jak cos to zadz do ciebie za niedlugo

katoryba Dawidek tez sie obcych nie boi, co prawda jest wtedy bardziej powsciagliwy ale nie placze i w koncu sie i tak smieje:)

vii Hania chodzi spac po 22??!! faktycznie pozno:) u nas standard to 19 a najpoznije 20. a o ktorej mloda wstaje rano? bo pewnie im pozniej chodzi spac tym pozniej wstaje co? moze poprostu z rana ja obudzic troche wczesniej i w ciagu dnia tez o tyle samo ja polozyc wczesniej spac? u nas mlody tez ma poki co 2 drzemki i tyle potrzebuje bo i tak wieczorem strasznie marudzi zwykle

reklama
Hej dziołchy.
Ja przepraszam że takj was męczę:/
Wczoraj przyszedł wózek, powinnam się cieszyć ale zamówiłam grafitowy w czerwone kwiaty a przyszedł czarny:/ Ogólnie jest super tylko przeraża mnie ten kolor dla dziecka, wozek jak wózek bo ma wzór ale w komplecie jest fotelik cały czarny:/ Także mojej walki ze sprzedawcą końca nie widać:(
Poza tym położna nie przyjechała i kazała mi przyjechać 20 grudnia dobre sobie co?
Jakby tego było mało chyba zrobiłam krzywdę własnemu dziecku, bo jak czyściłam mu wczoraj pępuszek to miał już taki ładny a dzisiaj jakaś krew się pokazała:(((( Myślicie że powinnam z tym jechać do lekarza??
I jeszcze ma jakąś wysypkę na rączkach, nie ma tego dużo, takie małe czerwone krostki, kojarzycie coś takiego u swoich dzieci??
Miłego dnia wszystkim

siwa Ty to sie masz z tym wozkiem :-/
ja bym wojowala dalej....skoro dostalas nie taki jak zamawialas.... to ze fotelik czarny to pikus...ale czarny wozek...latem :-/ Wojtus bedzie mial przekichane...tak mis ie wydaje.....
a u mnie pepuszek jeszcze nie odpadl.....
a z ta polozna to jak to ze ona kazala Tobie przyjechac?? przeciez to jej obowiazek by ona do was przyjechala...
u mnie wczoraj byla polozna... nawet fajna babeczka....i za tydzien tez przyjdzie.
a powiedz mi siwa Ty =karmisz cycem czy maly flache ciagnie??

Miłego Dnia życzę wszyskim

dolcia- Mój mały jest niemożliwy, już ma 3 podbródki, z dwoma sie urodził:-D ciągle chce jeść, już go nawet raz dziennie herbatka oszukuje. Karmię cycem, ale w nocy to by mi cały czas chciał tak wisieć więc albo daje mu z butelki moje albo modyfikowane, ale mm to tak max raz dziennie. W ogóle to wolę ściągnąć i dać mu z butelki bo przy karmieniu strasznie mnie boli. A Tobie jak idzie z małym?
Bo ja to już świruje ciągle mi się wydaje że coś źle robię.
No i do tych bardziej doświadczonych pytanie, myślicie że to normalne że 2tygodniowe dziecko wciąga 125ml na raz? bo mi się wydaje że jak tak dalej pójdzie to niezłą kluchę będe mieć.
A krew z pępuszka nie leci tylko taka zaschnięta już jest i teraz nie wiem czy jak on tam ma jakąś rankę to może lepiej nie smarować mu dzisiaj tym spirytem po kąpaniu bo to by o chyba piekło.

siwa to ta polozna jeszcze u ciebie nie byla a dzidzia ma 2 tyg?! powinnas ja zmienic. to jej obowiazek przyjsc raz w tygodniu przez 5 tyg. po to ona jest zeby doradzic z pepkiem i karmieniem i kontrolowac stan dziecka! a z tym wozkiem to dziwna historia:) oj ja bym ssie wkurzyla, moze mogliby dac ci jakis zastepczy a ty w tym czasie poczekasz na inny albo wynegocjowac jakis rabat od producenta (jesli to on zawinil). a z jedzeniem malego to sie nie martw, niech je ile chce:) choc to jest minus karmienia butelka - ciagle obserwujesz te podzialki:) a no i dla matki zawsze cos jest albo za duzo albo za malo:)

vii dziwne jest to, ze Hania w ciagu dnia ma max przerwe miedzy spaniem 3h a wieczorem az od 16-22! a moze sprobujcie polozyc o 20 i juz. choc pewnie tak juz robiliscie. albo jakos kolo pory spania sprobujcie wyciszyc mala. wylaczyc tv, posluchac kolysanek, poprzytulac, tak ogolnie wprowadzic senna i spokoja atmosfere:)

dzindoberek!
Widzę że chetne na spacer po zaciszu były :) mnie od ok 11 nie było i nawet nie zaglądałam na BB w sumie do 17 po za domem, ale oczywiście z Lilą. Padła-od 17 spi. W sumie pogoda taka sobie była na spacer ale dało radę- dziś spacerowałam koło amfiteatru ze znajomą- fajne tereny-wiecej możliwości na trasy. Bo te zaciszowskie szlaki juz obeszłam- za każdym razem zachodzę z innej strony :) nawet na skróty-mamy z wózkami by nie przeszły :)

Sto lat dla solenizantów :*
nnita- oby mała nie potrzebowała drugiego zabiegu :)
vii-katoryba - no chyba że namieszałam, apetycznie u was ze sniadankiem-jajecznica

siwa - pępka już nie musisz niczym smarować, ale należy cały czas oczyszczać patyczkami, ile Ci się przypomni kilka razy w ciągu dnia. Pytanie czy to krew czy taka wydzielina lekko zabarwiona krwią? u nas po odpadnięciu kikuta jeszcze jakiś czas pojawiało się tam coś, ale położna kazała czyścić i tyle. No a z tą położną to przegięcie! ona już powinna u Ciebie ze dwa razy być w tym czasie, a jak masz pytania to tyle ile potrzebujesz!
a z kropeczkami na rączkach nie pomogę. wiem tylko że noworodkom często się coś robi na skórze bo taka nowiutka skórka jeszcze nie przyzwyczajona jest to naszego powietrza i chemii z kosmetyków... Zawsze możesz spróbować wykąpać w krochamalu :) nie zaszkodzi, a może pomoże :) u nas działało na wszystko :))

vii - widze że Domi ma podobny tryb dnia :) i rady Beti działają - ale na mnie :D ja już padam, a D. dalej macha rękami i nogami :) właśnie nadal szaleje :D

siemanko :)
my dziś cały dzień w domu :/ no ja prawie cały bo miała krotki wypad samochodem.. ale takie siedzenie w czterech ścianach z lejącym katarem i bólem głowy nie nastraja pozytywnie :/
Mała coś dziś marudna.. słabo mi spała w ciągu dnia, szybko się nudziła, ciągle chciała się do mamuni przytulać ale mamunia nosicielka wirusów wszelakich ;)

siw@ z położną przegięcie - to niezgodne z prawem. Być może nawet powinnaś skargę na babkę złożyć

uściski spóźnione dla solenizantów :)

siwa nie odpuszczaj z wózkiem! konsekwentnie swoje prawa wyciagaj nie daj sie! ja wiem , ze hormony buzują i zła jesteś ale-nie dawaj się-nie podoba ci sie i koniec ma byc tak jak cchesz-postrasz sądem ;)wklej jakis paragraf....itp ;) pepuszek jak nie ma wiecej juz krwi to dokładnie oczysc i osusz -rano zobaczysz czy jest krew jak bedzie do lekarza a jak nie lej spirytu
wysypka -mozlwe na jedzonko -wklej zdjecie jak to wygląda -obadamy bo moze tez byc kontaktowa wysypka

reklama
Hejo:) Ja dziś na dosłownie sekundę:)

Marzenka no niestety mój reaguje płaczem na obcych. Zdecydowanie bardziej boi się kobiet. Z facetami mniejszy problem. Rozmawiałam z moją mamą i mówiła, że ja od zawsze bałam się facetów w czapkach:) No taki urok i tyle:)

Vii zobaczyć Filipka? Najpierw usłyszysz jego krzyk:)

Do góry