reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Cześć Laseczki,
Zimy ciąg dalszy :/ a nam jeszcze kaloryfery nie grzeją bo awaria u kogoś i wodę spuścili :(
Ale jazda na Pomorskim/Śląskim... mam nadzieję, że żadna z naszych nowych mamusiek tam nie mieszka...

emri - fajnie, że sobie popatrzyłaś na Filka - ja za tydzień pooglądam (jeśli jeszcze do tego czasu nie zobaczę go face to face) jeśli tylko mój cudowny lekarz zechce pokazać... My z vii jesteśmy na górce, także chyba nas nie masz możliwości zobaczyć niestety. Chociaż... trzeba by to sprawdzić sygnałami świetlnymi ;)

reklama
Dzień dobry;) Ale mamy śniegu;) sypie i sypie...

Vii to Wy trochę wyżej macie swoje gniazdka, my z Łużyckiego. Nie byłam na 3d na USG, na tym zwykłym tak ładnie widać;)))

a ja wlasnie zlozylam lozeczko dla malego:) ale radocha tak na nie sobie patrzec:) nasuwa mi sie teraz do was mamuski pytanie o materac: jaki kupilyscie, jaki polecacie?

a tak swoja droga zauwazylam, ze wiele z nas ma dzis, czyli we czwartek, pelny tydzien ciazy;)

Hej;) Pusto się u nas zrobiło...Vii pewnie zrywa tapety, w końcu musi się uwinąć, żebyśmy zdążyły się spotkać;)) A reszta co robi?

Beti my mamy ten dwustronny materac, z jednej strony gryka, z drugiej kokos, w środku pianka czy coś. Sprzedawcy zdecydowanie polecają właśnie te. Gratuluje łóżeczka;) u nas też była wielka radocha;)))

Buziaki Dziewczyny;)))

cześć dziewczynki:)
zima nam się zrobiła na całego:) Chłopaki mieli zaplanowaną wyprawę na tatrzańską w sobotę ale te plany pokrzyżowało choróbkso:( Bartuś leży z ostrym zapaleniem gardła i krtani. Do 10 grudnia jest uziemiony. Dla niego leżenie to zło konieczne... i ubolewa bo w poniedziałek w szkole ma być Mikołaj:)
Małż pojechał kupic łopatę(mam nadzieję, że jeszcze coś dostanie) i będzie odśnieżał balkon. Zarządca zrobił nakaz odśnieżania balkonów w okresie zimowym:)
Przedwczoraj i wczoraj miałam skurcze , bolesne ale niereguralne przez co obniżył mi się brzuch. Ale póki co jest wszystko dobrze, dziś skurczy nie było brzucho jest już miękkie i mała daje znać, że jest.

Myyszaaa- dieta niskosodowa bezsolna bo skoczyło ciśnienie i woda mi się zatrzymuje. Jakoś powoli się przekonuję do jedzenia bez soli, zastępuję to pieprzem cayenne .Znajomy kupił mi w sklepie ze zdrową żywnością zdrową sól , z obniżoną zawartością sodu. Jest delikatna . Używam jej do gotowania . Chłopaki na razie nie narzekają:)

vii jak postępy z remontem?

miłego dnia

Cześć Laseczki,
Faktycznie coś śnieg powywiewał mamuśki z forum albo łącza zamarzły ;) Wczoraj miałam niezłe widowisko na parkingu - ale się ludziska męczyli żeby wyjechać. Część w ogóle dała sobie spokój po kilku próbach. My dzisiaj daliśmy radę wyjechać chociaż nie powiem - ładnie dupką rzucało :/ Musiałam się ruszyć z domu na badania i do PZU i jeszcze małe zakupy. Mały tak napiera, że prawie chodzić nie mogę - bardziej się toczę i to dosłownie. A jak się przeciąga to istny koszmar - normalnie boli.

Beti
- my też mamy materac gryka-pianka-kokos, wszyscy polecają jako najlepszy. Ja się na łóżeczko napatrzę dopiero po powrocie z jego lokatorem ze szpitala :(

Trzymajcie się ciepło i nie dajce mrozom :)

Cześć dziewczyny:)
Na szczęście dziś świeci słońce i polepszył mi się trochę humor. Wczoraj 3 godziny ryczałam, aż mnie później brzuch bolał.Dopadła mnie jakaś taka obawa, że poronię...za dużo naczytałam się chyba w temacie o aniołkach.Wy dziewczyny już wszystkie w takim zaawansowanym stanie, a mi ciągle tyle czasu jeszcze zostało. Zaraz wyjdę na spacer, może trochę wywietrzeją mi głupie myśli.

Dużo słońca dziewczyny:)

reklama
Hej
Witam się i ja :-) Jakoś zasypało mnie i podziębiło :-) A dziś na katar coś mi się zbiera :-)

Zawalka - nie czytaj :-) Każda z nas boi się o maleństwo :-) Ale trzeba patrzeć pozytywnie bo szczęśliwa mama to szczęśliwa dzidzia :-)

Emri - twój zakładnik się zadomowił u mnie :-)Jakoś przez te śniegi nie jadę w tamte rejony :-) A oprócz tego moje auto teraz po pierzynką śniegu :-)

Vii - i jak pomalowane ? :-)

AniaS - no tak myślałam z tą solą :-) Ja codziennie sprawdzam sobie ciśnienie :-) Po akcji z Mikusiem wolę trzymać rękę na pulsie :-)

Katoryba - jak coś czekam na smsa :-D bo ty nam na tej porodówce szlaki przetrzesz :-D Kto kolejny :-D

Beti - mam materac gryka kokos :-) znaczy się Miki miał a co za tym idzie druga dzidzia tez :-)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry