reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

Witajcie:)

W końcu znalazłam chwilkę, żeby coś napisać. Jaśko marudzi teraz w dzień jak się nim nie zajmuję, a jak śpi to tylko 20 minut w domu i staram się wtedy coś w chacie porobić, bo zarastamy. Na spacerach tylko ładnie mi śpi, ale mi ostatnio nogi już odmawiają posłuszeństwa.

Sallis - chyba już do nas nie przyjedziesz na spacer po takich przygodach ostatnio:). A Domi kiedy się uspokoiła po tym "spacerku"?

Katoryba - obejrzeliśmy z P. "Babies" i najbardziej spodobał nam się chłopczyk z Mongolii. Film rewelacyjny:). Na początku filmu, przy urodzinach tych dzieci, mieliśmy oboje łzy w oczach. Jak Bolek zniósł podróż?

Marzena - jeśli przeszkadza Ci kontrast miedzy Twoją jasną cerą a ciemnymi włosami to może solarium pomoże:). A tak na serio, to pewnie wyglądasz całkiem normalnie, tylko inaczej niż poprzednio i nie możesz się przyzwyczaić. Jak ścięłaś włosy to tez byłaś nie zadowolona, a wg mnie bardzo Ci pasuje ta fryzura. A Majcia jak zareagowała na Twoją przemianę?

Izuniek, Anias, Szczęśliwa, Paula_zg i kto tam jeszcze choruje - szybkiego powrotu do zdrowia:)

Vii - gratulacje dla Hani za pierwszy ząbek. Oby teraz już reszta ząbków szybko się przebiła.

Siw@ - z tym płaczem to normalne, po porodzie będzie tego jeszcze więcej. Nic nie poradzisz na hormony, choćby nie wiem co. Mi brzuch się podobno obniżył w ostatnich tygodniach ciąży. (Podobno, bo ja tego nie zauważyłam tylko inni mi mówili). A jak chcesz być pewna, czy wody Ci odchodzą to możesz sobie kupić papierek lakmusowy i sprawdzać na jaki kolor się zmienia po zamoczeniu go w tym co Ci wyleciało. Jak już Ci wody odejdą to powinnaś jednak zgłosić się do szpitala, bo wtedy musisz dostać antybiotyk, żeby Wojtuś niczym się nie zaraził, jak już pęcherz płodowy będzie pęknięty. Ja dostawałam przez 5 dni co 6 godzin aż się w końcu zlitowali i zrobili cc. Tylko nie nastawiaj się negatywnie, bo grunt to dobre nastawienie:)

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
siwa laski ci juz odp na wszystko oprocz pieczenia sutkow:) a ja to mialam, raz nawet musialam leciec pod zimna wode bo mialam uczucie jakby sie palily:)

zawalka potwierdzam, ze placzu po porodzie bedzie jeszcze wiecej:)

gogoja a bylas w koncu w poradni lakt? fajnie, ze juz lepiej z pokarmem:)

emri to zdjecie Filipka faktycznie rewelacja;)

outstanding powodzenie na chrzcinach!

a u nas oglaszam wszem i wobec, ze sezon zabkowy uwazam za rozpoczety:) mamy bulwe na dolnej jedynce:) dzis w nocy zauwazylam po kilku pobudkach i marudzeniu. ale wszystko poki co wybaczam mlodemu bo juz nie moge sie doczekac tego zebala!!!

zawalka ja mam nadzieje że to jednak nie wody tylko jakieś takie rzadkie upławy, bo nic się nie dzieje to tylko takie jednorazowe było, a Tobie się te wody sączyły tak przez 5 dni?? Czy raczej większa ilość tego była?? Nie było najpierw jakiegoś czopu? teraz to się nastraszyłam.

zawalka - nie zrażam się i będę na pewno przyjeżdżać :) jedna dziura w drodze i marudzące dziecko nie zniechęcają mnie :D D. zasnęła na moście, Bolo zresztą też :) więc już pewnie zmęczona była i dlatego tak jęczała. Potem pojechałyśmy na obiad i luzik pełen - siedziała przy stole zadowolona rozglądała się, jak nie to samo dziecko. Lepsze takie ;P a tak na marginesie po tej dziurze mam mega siniaka na kolanie w dwóch miejscach :/

siwa - ja wypatrywałam jakiś oznak porodu i niby jakieś tam może i były ale nic się nie działo, jak się wyluzowałam to od razu poszło ;) a do płakania się przyzwyczajaj bo będzie tylko gorzej :p

beti - gratulacje :) czekamy tylko aż wyjdzie na wierzch :)

a mnie coś tak boli prawy sutek że masakra :( nie wiem od czego :( przecież 5miesięczne dziecko już wie jak jeść więc nie ma mowy o złym przystawianiu :/ a boli, że hej :(((

Ostatnia edycja:
Witajcie mamy w weekendowa sobote :)
outstanding-
spokojnych chcin
beti- no to teraz bedzie zgórki :) oby spokojnie przechodził wyżynanie
szczęsliwa- pozdrawiam :) stęskniłam się:tak: jak się czujecie?
siw@- powinnaś teraz myśle tylko dobrze o porodzie- wstępnych objawach-załozy że będzie tak jak tego pragniesz-spokój i obecnoś męża u boku :) i dużo radości z narodzin i reszta się nie liczy
salis- niech cyc nie strajkuje :) oby szybko przeszło

Resztę pozdrawiam ogólnie

http://www.wimbp.zgora.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=117&Itemid=203 może któraś mama skorzysta :)

Ostatnia edycja:
siw@ - u mnie wody się nie sączyły tylko chlusnęły i lały się partiami przez około 15 minut i było ich baaardzo dużo, ale to nie jest standard - także mną się nie sugeruj. Nie martw się niepotrzebnie, bo nie warto. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze i będziesz niedługo płakać ze szczęścia, że Wojtuś taki piękny:). Odpoczywaj sobie teraz jak najwięcej, bo później nie będzie na to czasu. A upławy też miałam obfite pod koniec ciąży, także nic się nie martw:).

Beti - no to czekamy na Dawidkowego zęba:)

Sallis - u mnie też kilka dni temu ból sutków, ale już ok. Może dzieciaki sobie tak dostosowują ilość mleka lub jego skład. Dobrze, że tylko na siniakach się skończyło to Twoje bliższe spotkanie z dziurą.

Oleczka - ciekawy pomysł z tym szafingiem:)

Ja dzisiaj znów miałam jakieś załamanie i dopiero gorącą kąpiel mi pomogła. Czasami chwila dla siebie jest zbawienna.

hej,

outstanding - zawalka dobrze mowi, kup sobie papierki lakmusowe, gdyby nie one to ja bym nie wiedziala ze to wody bo mi sie tak delikatnie cos saczylo. a czopu zadnego nie zauwazylam ;)

zawalka - pewnie masz racje ze ja marudny typ jesli chodzi o wlosy ;)

gogoja - dzieki za pocieszenie, faktycxnie troche sie wyplukuje wiec dam jej szanse, a olejek tez kupie, zobaczymy czy pomoze

katoryba - a to jaki masz teraz kolor?

sallis - mi tez mloda ostatnio zmasakrowala sutki bo ma jakos wiecej sily i mocniej ssie :/

beti - oby jak najszybciej wylazl ;)

ja w pt bylam na pierwszym aerobiku i dziecie przez pol godz dalo koncert ojcu :/ nie wiadomo z jakiego powodu. weekend w porzadku, szybko i milo zlecial i teraz zostalysmy juz same :( M. wraca w sr w nocy

outstanding- slicznie wyglada córa :)
No i niedziela sie kończy... Ja teraz sobie film zarzucę bo moje maleństwo śpi i mogę się zrelaksować bo mieszkanko ogarnięte :)
Zdrowia dzieciaczkom chwilowo chorych, oraz spokojnego poniedziałku dla wszystkich mam :)

reklama
outstanding - Maja wyglądała jak aniołek więc nie miała prawa inaczej się zachowywać :)
marzenka - Majcia dała tacie czadu, żeby bardziej doceniał Ciebie :) teraz to on już wie, że to nie taka prosta praca spędzanie całych dni z dzieckiem :) kochana mała babeczka trzyma sztamę z mamą :) a z tym mocniejszym ssaniem to może masz rację, już sama nie wiem co to :/
zawalka - co to za załamanie co? siły babko :*
oleczka - szczęściaro, Twoje dziecko śpi :) nasze buszuje w najlepsze... ogląda z tatusiem zastal ;) więc ja mam wolne, mogę siedzieć przed kompem :D

u nas superowy rodzinny weekend za jakim tęskniłam. czuję, że akumulatorki podładowałam :) a jutro ... fryzjer :D jupiii :)

Ostatnia edycja:
Do góry